Flan Pomarańczowy

Flan Pomarańczowy
Pomarańczowy Flan to bezglutenowe i bezmleczne deser. Ten przepis służy 8 i kosztuje 58 centów za porcję. Jedna porcja tego dania zawiera ok. 6G białka, 7G tłuszczu, oraz w sumie 229 kalorii. Ten przepis jest lubiany przez 1 smakoszy i kucharzy. Od przygotowania do talerza, ten przepis zajmuje mniej więcej 5 godzin. Ten przepis jest typowy dla kuchni europejskiej. Mieszanka mleka migdałowego, sól, woda z kwiatu pomarańczy i garść innych składników to wszystko, czego potrzeba, aby ten przepis był tak aromatyczny. Wszystko biorąc pod uwagę, zdecydowaliśmy ten przepis zasługuje na spoonacular wynik 20%. Ten wynik jest raczej zły. Spróbuj Flan Pomarańczowy, Przepis Na Flan Pomarańczowy, oraz Flan Pomarańczowo-Kawowy dla podobnych receptur.

Instrukcje

1
Rozgrzej piekarnik do 163° z półką w środku.
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
PiekarnikPiekarnik
2
Doprowadzić wodę i 1/2 szklanki cukru do wrzenia w małym ciężkim rondlu na średnim ogniu, mieszając, aż cukier się rozpuści, a następnie spłukać kryształy cukru z boku patelni szczotką do ciast zanurzoną w zimnej wodzie. Gotować, bez mieszania, wirowanie patelni od czasu do czasu tak karmel kolory równomiernie, aż ciemny bursztyn. Natychmiast wlać karmel do naczynia do pieczenia i przechylić, aby pokryć dno (naczynie będzie gorące). Ostudzić do utwardzenia, 10 do 15 minut.
Składniki, których będziesz potrzebować
KarmelKarmel
CukierCukier
WodaWoda
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
Szczotka Do CiastaSzczotka Do Ciasta
Patelnia Do PieczeniaPatelnia Do Pieczenia
Patelnia Z SosemPatelnia Z Sosem
3
Pozostałe składniki ubij razem, w tym pozostałe 3/4 szklanki cukru (lub zmiksuj w blenderze).
Składniki, których będziesz potrzebować
CukierCukier
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
42 Czerwony Sznurek Lukrecji42 Czerwony Sznurek Lukrecji
TrzepaczkaTrzepaczka
4
Polać kremem karmelowym.
Składniki, których będziesz potrzebować
KarmelKarmel
BudyńBudyń
5
Piec w łaźni wodnej, aż krem jest ustawiony 3 cale od krawędzi, ale nadal chwieje się w centrum, 1 do 1 1/2 godziny.
Składniki, których będziesz potrzebować
BudyńBudyń
WodaWoda
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
PiekarnikPiekarnik
6
Przelać flan w naczyniu do stelaża do całkowitego ostygnięcia, około 40 minut (flan będzie nadal ustawiany, gdy ostygnie). Chill until cold, co najmniej 8 godzin.
7
Aby rozpuścić flan, Uruchom cienki nóż wokół krawędzi naczynia, a następnie zanurz naczynie na krótko (około 20 sekund) na patelni z bardzo ciepłą wodą. Odwróć duży talerz z obręczą nad naczyniem do pieczenia, a następnie szybko odwróć, aby obrócić flan na talerz (karmel wyleje się na i wokół flan).
Składniki, których będziesz potrzebować
KarmelKarmel
WodaWoda
świeże Liście Bazylii, Umyte I Odsączoneświeże Liście Bazylii, Umyte I Odsączone
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
Patelnia Do PieczeniaPatelnia Do Pieczenia
NóżNóż
8
Odstawić do temperatury pokojowej na 30 minut przed podaniem.
1
Flan można schłodzić do 1 dnia (przed odklejeniem).

Polecane wino: Tempranillo, Albarino, Grenache

Hiszpański działa bardzo dobrze z Tempranillo, Albarino i Grenache. Łącząc wino z daniami kuchni hiszpańskiej, dlaczego nie kierować się zasadą "co rośnie razem idzie razem"? Polecamy albariño do białego wina i garnachan i tempranillo do czerwonego. Możesz spróbować Sangre de Toro Tempranillo. Recenzenci bardzo lubią to z 4.5 z 5 gwiazdek i cena około 9 dolarów za butelkę.
Sangre de Toro Tempranillo
Sangre de Toro Tempranillo
Wino pełne charakteru i jest zarówno mocne, jak i eleganckie. Delikatne aromaty kwiatowe na tle bardzo dojrzałych owoców, dębu i trufli. Jego taniny mają owocową, mięsistą strukturę, która ewoluuje w aksamitne akcenty dymu i przypraw nabytych podczas starzenia.Idealny do mięs, paelli i do kremowych serów.
TrudnośćEkspert
Gotowe W5 hrs
Porcje8
Ocena Zdrowia2
Rodzaje PotrawDodatki
Magazyn