Flan Pomarańczowy
Pomarańczowy Flan to bezglutenowe i bezmleczne deser. Ten przepis służy 8 i kosztuje 58 centów za porcję. Jedna porcja tego dania zawiera ok. 6G białka, 7G tłuszczu, oraz w sumie 229 kalorii. Ten przepis jest lubiany przez 1 smakoszy i kucharzy. Od przygotowania do talerza, ten przepis zajmuje mniej więcej 5 godzin. Ten przepis jest typowy dla kuchni europejskiej. Mieszanka mleka migdałowego, sól, woda z kwiatu pomarańczy i garść innych składników to wszystko, czego potrzeba, aby ten przepis był tak aromatyczny. Wszystko biorąc pod uwagę, zdecydowaliśmy ten przepis zasługuje na spoonacular wynik 20%. Ten wynik jest raczej zły. Spróbuj Flan Pomarańczowy, Przepis Na Flan Pomarańczowy, oraz Flan Pomarańczowo-Kawowy dla podobnych receptur.
Instrukcje
Rozgrzej piekarnik do 163° z półką w środku.
Doprowadzić wodę i 1/2 szklanki cukru do wrzenia w małym ciężkim rondlu na średnim ogniu, mieszając, aż cukier się rozpuści, a następnie spłukać kryształy cukru z boku patelni szczotką do ciast zanurzoną w zimnej wodzie. Gotować, bez mieszania, wirowanie patelni od czasu do czasu tak karmel kolory równomiernie, aż ciemny bursztyn. Natychmiast wlać karmel do naczynia do pieczenia i przechylić, aby pokryć dno (naczynie będzie gorące). Ostudzić do utwardzenia, 10 do 15 minut.
Pozostałe składniki ubij razem, w tym pozostałe 3/4 szklanki cukru (lub zmiksuj w blenderze).
Piec w łaźni wodnej, aż krem jest ustawiony 3 cale od krawędzi, ale nadal chwieje się w centrum, 1 do 1 1/2 godziny.
Przelać flan w naczyniu do stelaża do całkowitego ostygnięcia, około 40 minut (flan będzie nadal ustawiany, gdy ostygnie). Chill until cold, co najmniej 8 godzin.
Aby rozpuścić flan, Uruchom cienki nóż wokół krawędzi naczynia, a następnie zanurz naczynie na krótko (około 20 sekund) na patelni z bardzo ciepłą wodą. Odwróć duży talerz z obręczą nad naczyniem do pieczenia, a następnie szybko odwróć, aby obrócić flan na talerz (karmel wyleje się na i wokół flan).
Odstawić do temperatury pokojowej na 30 minut przed podaniem.
Flan można schłodzić do 1 dnia (przed odklejeniem).