Flan O Zapachu Pomarańczy Z Prażonym Ananasem
Przepis Flan o zapachu pomarańczy z prażonym ananasem jest gotowy w około 45 minut i zdecydowanie jest super bezglutenowe opcja dla miłośników europejskiej żywności. Na 2,04 zł za porcję, ten przepis okładki 11% Twojego codziennego zapotrzebowania na witaminy i minerały. Ten przepis służy 8. Jedna porcja zawiera 431 kalorii, 7G białka, oraz 5G tłuszczu. Przynosi wam to moje przepisy. Ten przepis jest lubiany przez 1 smakoszy i kucharzy. Jeśli masz vanillan ekstrakt, jajka, cukier, i kilka innych składników na rękę, można zrobić to. Biorąc pod uwagę wszystkie czynniki, ten przepis zarabia spoonacular wynik 28%, co nie jest zbyt wspaniałe. Spróbuj Pachnące Pomarańczą Pieczone Warzywa Korzeniowe, Kurczak pieczony w miodzie z ryżem o zapachu pomarańczy, oraz Flan portowy o zapachu cytrusów dla podobnych receptur.
Instrukcje
Połącz pierwsze 4 składniki w zapiekance 3-quart.
Piec w temperaturze 450 przez 40 minut, mieszając raz.
Wyjąć z piekarnika. Wymieszać z miętą; odstawić. Zmniejsz temperaturę piekarnika do 32
Połącz mleko, skórkę pomarańczy i fasolę wanilii w średnim rondlu. Doprowadzić do dusić na małym ogniu; gotować 10 protokół.
Zdjąć z ognia; wyrzucić fasolę wanilii. (Jeśli używasz ekstraktu waniliowego, usuń mieszaninę mleka z ognia; wymieszaj ekstrakt.)
Połącz 3/4 szklanki cukru i wody w małym ciężkim rondlu na średnim ogniu; gotuj do złotego koloru (około 15 minut). Natychmiast wlać do 9-calowej okrągłej patelni do ciasta, szybko wywracając, aż karmelizowany cukier pokryje dno patelni.
Połącz mieszaninę mleka, 3/4 szklanki cukru, jajka i białka w dużej misce; dobrze wymieszać trzepaczką.
Wlać mieszaninę do przygotowanej patelni.
Umieść ciasto patelni w dużej płytkiej patelni; dodać ciepłą wodę do płytkiej patelni na głębokość 1 cala. Przykryć folią; piec w temperaturze 325 przez 50 minut lub aż nóż włożony do środka wyjdzie czysty.
Wyjąć patelnię z wody; całkowicie schłodzić na stojaku z drutu. Przykryć i schłodzić co najmniej 3 godziny.
Poluzuj krawędzie kołnierza nożem lub gumową szpatułką.
Umieść talerz do góry nogami na patelni; Odwróć flan na talerz.
Skrop pozostałą ilość karmelizowanego syropu na flan.
Pokrój flan na 8 klinów; top z mieszaniną ananasa.
Polecane wino: Tempranillo, Albarino, Grenache
Tempranillo, Albarino i Grenache są doskonałym wyborem dla hiszpańskiego. Łącząc wino z daniami kuchni hiszpańskiej, dlaczego nie kierować się zasadą "co rośnie razem idzie razem"? Polecamy albariño do białego wina i garnachan i tempranillo do czerwonego. Hacienda Lopez de Haro Tempranillo z oceną 4,7 na 5 gwiazdek wydaje się dobrym meczem. Kosztuje około 12 dolarów za butelkę.
Hacienda Lopez de Haro Tempranillo
Jego krótkie starzenie, 3-4 miesiące w nowych beczkach, zapewnia złożoność wina, towarzysząc czerwonym owocom i aromatom lukrecji typowym dla odmiany. Smaczne wino, bogate w owocowe smaki o słodkiej strukturze taniny, która pozostawia długi posmak.