Flan Migdałowo-Pomarańczowy
Flan migdałowo-pomarańczowy może być dobrym przepisem na rozszerzenie repertuaru deserów. Ten przepis służy 6 i kosztuje $1.28 za porcję. Jedna porcja tego dania zawiera ok. 15g białka, 19g tłuszczu, oraz w sumie 527 kalorii. Od przygotowania do talerza, ten przepis zajmuje około 45 minut. 1 osoba uznała ten przepis za pyszny i satysfakcjonujący. Jest to dobra opcja, jeśli podążasz za bezglutenowe i wegetariańskie dieta. Jeśli masz skórkę pomarańczową, mleko skondensowane, mleko i kilka innych składników pod ręką, możesz to zrobić. Ten przepis jest typowy dla kuchni europejskiej. Przynosi wam to moje przepisy. Z łyżeczką wynik 44%, to danie jest solidne. Spróbuj Migdałowy Flan, Flan Z Gruszki Migdałowej, oraz Daktylowy Flan z migdałami kruchy dla podobnych receptur.
Instrukcje
Posypać cukrem w 8-calowym okrągłym cakepan.
Umieść na średnim ogniu i gotuj, przechylając patelnię lub mieszając, aż cukier roztopi się i zmieni kolor na jasnobrązowy.
Mieszanina może lekko pękać podczas stygnięcia.)
Mleko skondensowane i kolejne 6 składników przetworzyć w blenderze 15 sekund; zalać karmelizowanym cukrem. Przykryj patelnię folią aluminiową i umieść w patelni 13 x 9 cali.
Wlać gorącą wodę do większej patelni na głębokość 1 cala.
Piec w 350 przez 1 godzinę lub aż zestaw.
Wyjąć patelnię z wody; odkryć i schłodzić w patelni na stojaku z drutu co najmniej 30 minut. Przykryć i schłodzić 8 godzin. Poluzuj krawędzie cienkim nożem. Odwróć flan na talerz do serwowania; ułóż pomarańczowe sekcje na górze.
Polecane wino: Tempranillo, Albarino, Grenache
Tempranillo, Albarino i Grenache są doskonałym wyborem dla hiszpańskiego. Łącząc wino z daniami kuchni hiszpańskiej, dlaczego nie kierować się zasadą "co rośnie razem idzie razem"? Polecamy albariño do białego wina i garnachan i tempranillo do czerwonego. Jedno wino można spróbować jest Verdad Santa Ynez Valley Tempranillo. Ma 4,3 z 5 gwiazdek, a butelka kosztuje około 21 dolarów.
![Verdad Santa Ynez Valley Tempranillo]()
Verdad Santa Ynez Valley Tempranillo
Wino jest średnio nasycone i ma bardzo ładny aromatyczny profil z wiśnią i płatkami róży i przyprawami. Na podniebieniu znajdują się cierpkie wiśnie, tytoń, twarde przyprawy i kakao. Uwielbiam wyjątkowe skoncentrowane smaki tego wina i od początku kochałem Tempranillo w beczce. Mieszanka: 75% Tempranillo, 17% Syrah, 8% Graciano