Flan marchewkowy z okruchami tymianku
Nigdy nie możesz mieć zbyt wielu europejskich przepisów, więc spróbuj Flan z marchwi z okruchami tymianku. Jedna porcja tego dania zawiera ok. 8G białka, 18g tłuszczu, oraz w sumie 257 kalorii. Ten przepis służy 6. Na 72 grosze za porcję, ten przepis okładki 14% Twojego codziennego zapotrzebowania na witaminy i minerały. Mieszanka grubej bułki tartej, ząbki czosnku, ciężka śmietana i garść innych składników to wszystko, czego potrzeba, aby ten przepis był tak pyszny. Ten przepis jest lubiany przez 1 smakoszy i kucharzy. Od przygotowania do talerza, ten przepis zajmuje około 45 minut. Przynosi wam to moje przepisy. Ogólnie ten przepis zarabia not so outstanding spoonacular score of 37%. Spróbuj Flan marchewkowy z okruchami tymianku, Pieczone Pomidory Z Pełnoziarnistą Bułką Tartą I Tymiankiem, oraz Wiosenny Pean I Flan Tymiankowy dla podobnych receptur.
Instrukcje
Posmaruj 10-calowy szklany talerz ciasta i posyp go lekko parmezanem.
W dużym rondlu, parować marchew i czosnek aż bardzo miękkie, o 25 protokół.
Przenieść marchew i czosnek do robota kuchennego i puree, aż będzie gładka.
Wlać śmietanę i mleko i proces do mieszania.
Dodać jajka, 2 łyżki parmezanu, 1 łyżeczkę soli i 1/4 łyżeczki pieprzu i dokładnie wymieszać.
Wlać mieszaninę flan do przygotowanego talerza ciasta. Ustaw talerz pie w płytkiej patelni do pieczenia i dodaj wystarczającą ilość gorącej wody do patelni, aby dotrzeć do połowy boku płyty pie.
Piec przez 40 minut, lub aż flan jest po prostu zestaw.
Tymczasem w małej misce wrzucić bułkę tartą z roztopionym masłem, tymiankiem i pozostałymi 2 łyżkami parmezanu. Okruchy tymianku doprawić solą i pieprzem.
Wyjmij flan z łaźni wodnej. Rozgrzej brojlery.
Posypać flan z tymianku okruchy i dusić na 30 sekund, lub do złotego koloru.
Pokroić w 6 klinów i podawać na ciepło.
Zrób to z wyprzedzeniem: flan można zmontować i schłodzić przez 4 godziny. Doprowadzić do temperatury pokojowej przed pieczeniem.