Flan Mango na czekoladzie

Flan Mango na czekoladzie
Flan z Mango na czekoladzie może być tylko Europejska przepis, którego szukasz. Jedna porcja zawiera 2111 kalorii, 13g białka, oraz 163g tłuszczu. Ten przepis służy 6 i kosztuje $5.08 za porcję. Ten przepis od Foodnetwork ma 1 fanów. Jeśli masz proszek do pieczenia, puree z mango, cukier i kilka innych składników pod ręką, możesz to zrobić. Od przygotowania do talerza, ten przepis zajmuje około 3 godziny i 5 minut. Wszystko biorąc pod uwagę, zdecydowaliśmy ten przepis zasługuje na spoonacular wynik 33%. Ten wynik nie jest zbyt dobry. Spróbuj Flan Mango (Flan de Mango), Mango Chile Flan, oraz Flan de Arroz con Leche (ryż Pudding Flan) dla podobnych receptur.

Instrukcje

1
Rozgrzej piekarnik do 300 stopni.
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
Kandyzowany Imbir, Siekany Czy Starty? W Dziale Z żywnością AzjatyckąKandyzowany Imbir, Siekany Czy Starty? W Dziale Z żywnością Azjatycką
2
Do środka głębokiego rondla wlać 2 szklanki cukru. Ostrożnie wlać wodę wokół cukru, starając się nie rozlać cukru na boki patelni. Nie mieszać; delikatnie przeciągnij palec przez środek cukru dwa razy, tworząc krzyż, aby go zwilżyć. Na średnim ogniu doprowadzić do wrzenia bez mieszania. Zmniejszyć ogień do szybkiego dusić i gotować bez mieszania, aż bursztyn-Karmel w Kolorze, 10 do 20 protokół. Natychmiast usunąć z ognia. Tymczasem zestaw 6 (ramekiny 1-cup lub płytkie filiżanki kawy w pobliżu. Gdy karmel jest ugotowany, szybko wlej około 1/4 szklanki karmelu do każdego ramekina i zawiruj, aby pokryć boki. Odstawić do ostygnięcia.
Składniki, których będziesz potrzebować
1/3 Szklanki świeżego Soku Z Limonki1/3 Szklanki świeżego Soku Z Limonki
Dodatkowa Bita śmietana I Czekoladowe Wiórki, OpcjonalnieDodatkowa Bita śmietana I Czekoladowe Wiórki, Opcjonalnie
Pasek Skórki CytrynowejPasek Skórki Cytrynowej
1 Pasek Skórki Z Cytryny1 Pasek Skórki Z Cytryny
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
1/2 Na 5 1/2 Na 2 Cale) Brioche Bochenek, Pokrojony W Plasterki O Grubości 3/16 Cala, Bez Skórki1/2 Na 5 1/2 Na 2 Cale) Brioche Bochenek, Pokrojony W Plasterki O Grubości 3/16 Cala, Bez Skórki
Opcjonalnie Posiekane, Glazurowane Orzechy PekanOpcjonalnie Posiekane, Glazurowane Orzechy Pekan
KRAFT® Ser Potrójnie Tarty Cheddar Z Nutą PHILADELPHIA®, PodzielonyKRAFT® Ser Potrójnie Tarty Cheddar Z Nutą PHILADELPHIA®, Podzielony
3
W rondlu, doprowadzić do wrzenia mleka i wanilii na średnim ogniu. Natychmiast wyłączyć ciepło i odstawić do zaparzenia. W międzyczasie w dużej misce ubijamy jajka, dodatkowe żółtka i pozostały 1 szklankę cukru.
Składniki, których będziesz potrzebować
Pasteryzowane Białka Jaj (z Kartonu), W Temperaturze PokojowejPasteryzowane Białka Jaj (z Kartonu), W Temperaturze Pokojowej
Ciasteczka Imbirowe, PodzieloneCiasteczka Imbirowe, Podzielone
Pasek Skórki CytrynowejPasek Skórki Cytrynowej
Olej Do Smażenia, Najlepiej RzepakowyOlej Do Smażenia, Najlepiej Rzepakowy
Ciasteczka Owsiane Z Daktylami, Grubo PokruszoneCiasteczka Owsiane Z Daktylami, Grubo Pokruszone
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
Opcjonalnie Posiekane, Glazurowane Orzechy PekanOpcjonalnie Posiekane, Glazurowane Orzechy Pekan
1 Opakowanie (3,3 Uncji) Błyskawicznej Mieszanki Do Przygotowania Białego Budyniu Czekoladowego1 Opakowanie (3,3 Uncji) Błyskawicznej Mieszanki Do Przygotowania Białego Budyniu Czekoladowego
Cukierki Peachie-oCukierki Peachie-o
4
Ubijamy około 1/2 szklanki gorącego mleka do masy jajecznej.
Składniki, których będziesz potrzebować
Ciasteczka Owsiane Z Daktylami, Grubo PokruszoneCiasteczka Owsiane Z Daktylami, Grubo Pokruszone
Olej Do Smażenia, Najlepiej RzepakowyOlej Do Smażenia, Najlepiej Rzepakowy
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
1 Opakowanie (3,3 Uncji) Błyskawicznej Mieszanki Do Przygotowania Białego Budyniu Czekoladowego1 Opakowanie (3,3 Uncji) Błyskawicznej Mieszanki Do Przygotowania Białego Budyniu Czekoladowego
5
Pozostałe gorące mleko ubić do masy jajecznej.
Składniki, których będziesz potrzebować
Ciasteczka Owsiane Z Daktylami, Grubo PokruszoneCiasteczka Owsiane Z Daktylami, Grubo Pokruszone
Olej Do Smażenia, Najlepiej RzepakowyOlej Do Smażenia, Najlepiej Rzepakowy
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
1 Opakowanie (3,3 Uncji) Błyskawicznej Mieszanki Do Przygotowania Białego Budyniu Czekoladowego1 Opakowanie (3,3 Uncji) Błyskawicznej Mieszanki Do Przygotowania Białego Budyniu Czekoladowego
6
Ubić puree z mango na gładką masę. Odcedź mieszaninę do dzbana, aby ją wygładzić i usunąć włókna wanilii i mango.
Składniki, których będziesz potrzebować
Pasteryzowane Białka Jaj (z Kartonu), W Temperaturze PokojowejPasteryzowane Białka Jaj (z Kartonu), W Temperaturze Pokojowej
Puree Z MangoPuree Z Mango
1 Duży Biały Ananas Lub Zwykły Ananas1 Duży Biały Ananas Lub Zwykły Ananas
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
1 Opakowanie (3,3 Uncji) Błyskawicznej Mieszanki Do Przygotowania Białego Budyniu Czekoladowego1 Opakowanie (3,3 Uncji) Błyskawicznej Mieszanki Do Przygotowania Białego Budyniu Czekoladowego
7
Wlać mieszaninę do ramekinów wyłożonych karmelem i ułożyć w gorącej kąpieli wodnej.
Składniki, których będziesz potrzebować
1/3 Szklanki świeżego Soku Z Limonki1/3 Szklanki świeżego Soku Z Limonki
1 Pasek Skórki Z Cytryny1 Pasek Skórki Z Cytryny
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
1/2 Na 5 1/2 Na 2 Cale) Brioche Bochenek, Pokrojony W Plasterki O Grubości 3/16 Cala, Bez Skórki1/2 Na 5 1/2 Na 2 Cale) Brioche Bochenek, Pokrojony W Plasterki O Grubości 3/16 Cala, Bez Skórki
8
Piec w środku piekarnika do wyschnięcia i ustawić w środku, 30 do 35 minut.
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
Kandyzowany Imbir, Siekany Czy Starty? W Dziale Z żywnością AzjatyckąKandyzowany Imbir, Siekany Czy Starty? W Dziale Z żywnością Azjatycką
9
Wyjąć z łaźni wodnej i ostudzić. Szczelnie przykryj każdy ramekin folią. Przechowywać w lodówce co najmniej 2 godziny, lub przechowywać w lodówce, aż będzie gotowy do podania, do 24 godzin.
Składniki, których będziesz potrzebować
1 Pasek Skórki Z Cytryny1 Pasek Skórki Z Cytryny
3/4 Szklanki Posiekanej świeżej Bazylii3/4 Szklanki Posiekanej świeżej Bazylii
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
12 Ciasteczek Oreo, Pokruszonych, Podzielonych12 Ciasteczek Oreo, Pokruszonych, Podzielonych
1/2 Na 5 1/2 Na 2 Cale) Brioche Bochenek, Pokrojony W Plasterki O Grubości 3/16 Cala, Bez Skórki1/2 Na 5 1/2 Na 2 Cale) Brioche Bochenek, Pokrojony W Plasterki O Grubości 3/16 Cala, Bez Skórki
10
Aby służyć, umieścić brownie koło na każdym talerzu. Obróć flan na wierzchu ciasta (może być konieczne zanurzenie DNA każdego ramekina w gorącej wodzie, aby poluzować Karmel, i/lub uruchom nóż wokół krawędzi ramekina). Karmel wyleje się i będzie służyć jako sos, a także namoczy się w brownie.
Składniki, których będziesz potrzebować
1/3 Szklanki świeżego Soku Z Limonki1/3 Szklanki świeżego Soku Z Limonki
Pasek Skórki CytrynowejPasek Skórki Cytrynowej
1 Pasek Skórki Z Cytryny1 Pasek Skórki Z Cytryny
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
1/2 Na 5 1/2 Na 2 Cale) Brioche Bochenek, Pokrojony W Plasterki O Grubości 3/16 Cala, Bez Skórki1/2 Na 5 1/2 Na 2 Cale) Brioche Bochenek, Pokrojony W Plasterki O Grubości 3/16 Cala, Bez Skórki
Guma Owocowa W Paski PomarańczoweGuma Owocowa W Paski Pomarańczowe
11
Rozgrzej piekarnik do 350 stopni. Nasmaruj 9 na 13-calową patelnię do pieczenia i wyłóż ją pergaminem lub woskowanym papierem, naciskając na rogi. W mikserze wyposażonym w przystawkę do łopatek (lub za pomocą miksera ręcznego) masło utrzeć na puszystą masę.
Składniki, których będziesz potrzebować
1 Cytryna, Skórka Starta I 4 Skórki Z Cytryny1 Cytryna, Skórka Starta I 4 Skórki Z Cytryny
Pomidory Słoneczne NiePomidory Słoneczne Nie
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
6 Plastrów Galaretki żurawinowej6 Plastrów Galaretki żurawinowej
Rozdrobnione Sery Mieszane, Takie Jak Sery Do TacosRozdrobnione Sery Mieszane, Takie Jak Sery Do Tacos
42 Czerwony Sznurek Lukrecji42 Czerwony Sznurek Lukrecji
Kandyzowany Imbir, Siekany Czy Starty? W Dziale Z żywnością AzjatyckąKandyzowany Imbir, Siekany Czy Starty? W Dziale Z żywnością Azjatycką
12
Wymieszać z cukrem.
Składniki, których będziesz potrzebować
Pasek Skórki CytrynowejPasek Skórki Cytrynowej
13
Wymieszać z jajkami i wanilią i wymieszać do lekkiego i puszystego. Mąkę, kakao w proszku, sodę oczyszczoną i sól przesiać.
Składniki, których będziesz potrzebować
Likier OrzechowyLikier Orzechowy
Groch FioletowyGroch Fioletowy
Cukierki Waflowe NeccoCukierki Waflowe Necco
Sól $ Świeżo Zmielony Czarny PieprzSól $ Świeżo Zmielony Czarny Pieprz
Olej Do Smażenia, Najlepiej RzepakowyOlej Do Smażenia, Najlepiej Rzepakowy
5 Cukierków Waflowych Necco, Podzielonych5 Cukierków Waflowych Necco, Podzielonych
14
Dodać do mieszaniny masła i wymieszać tylko do połączenia.
Składniki, których będziesz potrzebować
1 Cytryna, Skórka Starta I 4 Skórki Z Cytryny1 Cytryna, Skórka Starta I 4 Skórki Z Cytryny
15
Wymieszać w czekoladzie chipsy.
Składniki, których będziesz potrzebować
Nowy SernikNowy Sernik
16
Wlać do przygotowanej patelni, wygładzić górę i piec, aż ciasto będzie twarde w środku, a powierzchnia będzie sucha i błyszcząca, 15 minut.
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
Kandyzowany Imbir, Siekany Czy Starty? W Dziale Z żywnością AzjatyckąKandyzowany Imbir, Siekany Czy Starty? W Dziale Z żywnością Azjatycką
KRAFT® Ser Potrójnie Tarty Cheddar Z Nutą PHILADELPHIA®, PodzielonyKRAFT® Ser Potrójnie Tarty Cheddar Z Nutą PHILADELPHIA®, Podzielony
17
Ostudzić na patelni. Uruchom nóż wokół krawędzi patelni i obrócić całe ciasto na powierzchni roboczej. Odklej woskowany papier. Używając ramekina jako przewodnika, użyj ostrego noża, aby wyciąć 6 kółek brownie tego samego rozmiaru co ramekiny.
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
1/2 Na 5 1/2 Na 2 Cale) Brioche Bochenek, Pokrojony W Plasterki O Grubości 3/16 Cala, Bez Skórki1/2 Na 5 1/2 Na 2 Cale) Brioche Bochenek, Pokrojony W Plasterki O Grubości 3/16 Cala, Bez Skórki
Guma Owocowa W Paski PomarańczoweGuma Owocowa W Paski Pomarańczowe
KRAFT® Ser Potrójnie Tarty Cheddar Z Nutą PHILADELPHIA®, PodzielonyKRAFT® Ser Potrójnie Tarty Cheddar Z Nutą PHILADELPHIA®, Podzielony
TrudnośćEkspert
Gotowe W3 hrs, 5 m.
Porcje6
Ocena Zdrowia6
Rodzaje PotrawDodatki
Magazyn