Flan Kokosowy
Flan kokosowy może być tylko deser szukasz. Na $1.1 za porcję, ten przepis okładki 14% Twojego codziennego zapotrzebowania na witaminy i minerały. Jedna porcja zawiera 694 kalorie, 14g białka, oraz 24g tłuszczu. Ten przepis służy 12. Ten przepis od Epicurious ma 1 fanów. Mieszanka mleka kokosowego, ekstraktu z wanilii, mleka skondensowanego i garści innych składników to wszystko, czego potrzeba, aby ten przepis był tak smaczny. Od przygotowania do talerza, ten przepis zajmuje około 45 minut. Niewiele osób naprawdę lubiło to europejskie danie. Jest to dobra opcja, jeśli podążasz za bezglutenowe i wegetariańskie dieta. Z łyżeczką wynik 31%, to danie jest raczej złe. Podobne przepisy to Flan de Coco (Flan kokosowy), Flan kokosowy (Flan de Coco), oraz Flan Kokosowy.
Instrukcje
Rozgrzej piekarnik do 163°.
Umieść 2 szklanki cukru w ciężkim rondlu i gotuj na średnim ogniu, regularnie mieszając, aż do karmelizacji.
Wlać karmel do okrągłej, 3-calowej patelni (lub podzielić na 12 pojedynczych ramekinów), obracając, aby pokryć dno i boki. Odstawić na 15 minut.
W dużej misce wymieszaj mleko, jajka, ekstrakt kokosowy, ekstrakt waniliowy i sól.
Wlać mieszaninę na karmel. Zestaw w łaźni wodnej i przykryć folią.
Piec, aż środek jest ustawiony, 2 1/2 do 3 godzin. Schłodzić przez 3 godziny lub przez noc.
Przed podaniem obrócić flan na talerz do serwowania.
Podgrzać pozostały cukier w 1 szklance wody na średnim ogniu, aż się rozpuści, około 30 sekund. Wymieszać w kokosie i łyżką na flan.