Nigdy nie możesz mieć zbyt wielu przepisów na desery, więc wypróbuj Flan kokosowy. Ten przepis służy 12 i kosztuje 47 centów za porcję. Jedna porcja zawiera 247 kalorii, 6G białka, oraz 7G tłuszczu. 1 osoba zrobiła ten przepis i zrobi to ponownie. Niewiele osób naprawdę lubiło to europejskie danie. Od przygotowania do talerza, ten przepis zajmuje około 2 godziny. Udaj się do sklepu i odbierz mleko skondensowane, kokos, cukier i kilka innych rzeczy, aby zrobić to dzisiaj. Przynosi ci to Epikurious. Jest to dobra opcja, jeśli podążasz za bezglutenowe i wegetariańskie dieta. Z łyżeczką wynik 22%, to danie jest raczej złe. Spróbuj Flan de Coco (Flan kokosowy), Flan kokosowy (Flan de Coco), oraz Flan Kokosowy dla podobnych receptur.
Instrukcje
1
Cukier i wodę zagotować w małym ciężkim rondlu na średnim ogniu, mieszając do rozpuszczenia cukru, a następnie spłukać kryształy cukru z boku patelni szczotką do ciast zanurzoną w zimnej wodzie. Gotować, bez mieszania, wirowanie patelni od czasu do czasu tak karmel kolory równomiernie, aż ciemny bursztyn.
Składniki, których będziesz potrzebować
Karmel
Cukier
Woda
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
Szczotka Do Ciasta
Patelnia Z Sosem
Patelnia
2
Natychmiast wlać do ramekinów i zawirować tak, aby dno każdego z nich było karmelowe, a następnie umieścić ramekiny w dużej patelni do pieczenia.
Składniki, których będziesz potrzebować
Karmel
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
Patelnia Do Pieczenia
1/2 Na 5 1/2 Na 2 Cale) Brioche Bochenek, Pokrojony W Plasterki O Grubości 3/16 Cala, Bez Skórki
1
Rozgrzej piekarnik do 177° z półką w środku.
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
Piekarnik
2
Zmiksować 2 szklanki mleka z pozostałymi składnikami flan w blenderze, aż będzie gładka, około 1 minuty.
Składniki, których będziesz potrzebować
Mleko
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
42 Czerwony Sznurek Lukrecji
3
Przełożyć do miski i wymieszać z pozostałym 1 1/2 szklanki mleka, następnie podzielić na ramekiny.
Składniki, których będziesz potrzebować
Mleko
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
1/2 Na 5 1/2 Na 2 Cale) Brioche Bochenek, Pokrojony W Plasterki O Grubości 3/16 Cala, Bez Skórki
Dodatkowe Kandyzowane Wiśnie
4
Piec flan w łaźni wodnej, aż tylko ustawić, ale nadal chwieje się w centrum, 1 do 1 1/4 godziny.
Składniki, których będziesz potrzebować
Woda
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
Piekarnik
5
Wyjąć ramekiny z łaźni wodnej i lekko ostudzić na stojaku, co najmniej 15 minut (flan będzie nadal ustawiany, gdy ostygnie).
Składniki, których będziesz potrzebować
Woda
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
1/2 Na 5 1/2 Na 2 Cale) Brioche Bochenek, Pokrojony W Plasterki O Grubości 3/16 Cala, Bez Skórki
6
Tuż przed podaniem, Uruchom cienki nóż wokół każdego flan, a następnie odwróć na talerze.
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
Nóż
1
Flan może być wykonany 2 dni wcześniej. Schłodzić w ramekinach, odsłonięte, aż ostygną, a następnie przykryte.
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
1/2 Na 5 1/2 Na 2 Cale) Brioche Bochenek, Pokrojony W Plasterki O Grubości 3/16 Cala, Bez Skórki
2
Odstawić w temperaturze pokojowej około 1 godziny przed podaniem.
Tempranillo, Albarino i Grenache to moje najlepsze propozycje dla hiszpańskiego. Łącząc wino z daniami kuchni hiszpańskiej, dlaczego nie kierować się zasadą "co rośnie razem idzie razem"? Polecamy albariño do białego wina i garnachan i tempranillo do czerwonego. Hacienda Lopez de Haro Tempranillo z oceną 4,7 na 5 gwiazdek wydaje się dobrym meczem. Kosztuje około 12 dolarów za butelkę.