Flan Kawowy
Flan kawy może być tylko Europejska przepis, którego szukasz. Jedna porcja zawiera 344 kalorie, 11g białka, oraz 11g tłuszczu. Na 65 centów za porcję, dostaniesz deser, który serwuje 8. Jest to dobra opcja, jeśli podążasz za bezglutenowe i wegetariańskie dieta. Od przygotowania do talerza, ten przepis zajmuje około 45 minut. 1 osoba zrobiła ten przepis i zrobi to ponownie. Udaj się do sklepu i odbierz skondensowane mleko, cukier, sól i kilka innych rzeczy, aby zrobić to dzisiaj. Z łyżeczką wynik 28%, to danie nie jest tak doskonałe. Spróbuj Flan kawowy (flan de Cafe), Flan kawowy (Flan de café), oraz Flan Pomarańczowo-Kawowy dla podobnych receptur.
Instrukcje
Umieść stojak piekarnika w pozycji środkowej i rozgrzej piekarnik do 177°.
Gotuj cukier w suchym małym ciężkim rondlu na umiarkowanym ogniu, bez zakłóceń, aż zacznie się topić. Nadal gotować, mieszając od czasu do czasu widelcem, aż cukier roztopi się w głębokim złotym karmelu. Natychmiast wlać do 9-calowego okrągłego ceramicznego lub szklanego naczynia do pieczenia lub metalowej patelni do ciasta (2 cale głębokości) i przechylić naczynie, aby pokryć dno (należy zachować ostrożność, naczynie będzie gorące). Ostudzić do utwardzenia, 10 do 15 minut.
Pozostałe składniki zmiksować w blenderze, w 2 partiach, jeśli blender jest mały, aż będzie gładki.
Wlać krem przez sito o drobnych oczkach nad karmelem w naczyniu, a następnie przenieść naczynie na 17 - na 11-calową patelnię do pieczenia wyłożoną ręcznikiem kuchennym. Przykryj naczynie luźno kawałkiem folii, a następnie wlej tyle wrzącej gorącej wody do patelni do pieczenia, aby osiągnąć 1 cal w górę strony naczynia.
Piec, aż krem jest ustawiony, ale nadal chwieje się w Centrum, gdy delikatnie wstrząśnięty i nóż włożony w centrum wychodzi czysty, 1 do 1 1/4 godziny.
Przenieść naczynie do stojaka do całkowitego ostygnięcia, około 40 minut. Schłodzić flan, pod przykryciem, aż ostygnie, co najmniej 8 godzin.
Aby odkręcić flan, Uruchom cienki nóż wokół krawędzi naczynia, aby poluzować flan. Odwróć duży talerz z wargą nad naczyniem. Trzymając naczynie i talerz bezpiecznie razem, szybko odwróć i obróć flan na talerz. Karmel wyleje się na i wokół flan.
Flan można schłodzić do 1 dnia (przed odklejeniem).