Flan gruszkowy (Flan de Pera)
Flan gruszkowy (Flan de Pera) może być tylko Europejska przepis, którego szukasz. Obserwujesz swoją figurę? Ten bezglutenowy i wegetariański przepis ma 544 kalorie, 12g białka, oraz 28g tłuszczu na porcję. Ten przepis służy 6. Na 1,34 zł za porcję, ten przepis okładki 14% Twojego codziennego zapotrzebowania na witaminy i minerały. Mieszanka mleka, wody, mielonego cynamonu i garść innych składników to wszystko, czego potrzeba, aby ten przepis był tak smaczny. Kilka osób zrobiło ten przepis, a 56 powiedziałoby, że trafił w sedno. Od przygotowania do talerza, ten przepis zajmuje mniej więcej 45 minut. Sprawdza się jako deser w rozsądnej cenie. Wszystko biorąc pod uwagę, zdecydowaliśmy ten przepis zasługuje na spoonacular wynik 45%. Ten wynik jest solidny. Podobne przepisy to Flan de Arroz con Leche (ryż Pudding Flan), Flan z guawanem i serem (Flan de Guayaba y Queso), oraz My Simple Custard Flan (Filipino Leche Flan).
Instrukcje
Aby przygotować karmel, umieść 1 szklankę cukru w małym garnku z ¼ szklanki wody. Doprowadzić do wrzenia na dużym ogniu. Wymieszać raz i zmniejszyć ogień do średniej i gotować około 5 minut lub aż syrop zmieni kolor karmelu.Natychmiast wlej taką samą ilość karmelu do każdego ramekina lub dowolnej formy odpornej na piekarnik, której chcesz użyć. Obracaj każdą potrawę, aby pokryć bazę karmelem, pracuj szybko, ponieważ karmel szybko twardnieje, gdy stygnie.
Wszystkie ramekiny umieścić na dużej patelni i odstawić.Rozgrzej piekarnik do 350° F.In w średniej misce, za pomocą miksera elektrycznego, wymieszaj jajka, żółtka i 1 ½ łyżki cukru przez 2 do 3 minut.
Dodać mleko skondensowane, śmietanę, mleko pełne, zmielony cynamon i ekstrakt waniliowy i mieszać przez 1 minutę.Podziel pokrojone gruszki na równe ilości i umieść na karmelu w każdym ramekinie.Ostrożnie wlać równą ilość mieszanki flan do ramekinów, na gruszki i karmel. Następnie dodaj gorącą wodę do patelni, a nie do ramekinów, aż woda dotrze do połowy boków ramekinów.
Umieść patelnię do pieczenia w piekarniku i piec przez 1 godzinę 15 minut lub aż nóż włożony w środku flan wyjdzie czysty.
Wyjąć z patelni i ostudzić przez co najmniej 30 minut. Następnie przykryć i przechowywać w lodówce przez co najmniej 2 godziny.