Flan Dyniowy Z Syropem Karmelowo-Anyżowym
Przepis dyniowy Flan z syropem karmelowo-anyżowym może zaspokoić Twoje Europejskie pragnienie w ok. 45 minut. Obserwujesz swoją figurę? Ten bezglutenowy i wegetariański przepis ma 184 kalorie, 3G białka, oraz 2G tłuszczu na porcję. Ten przepis służy 8. Na 83 grosze za porcję, ten przepis okładki 9% Twojego codziennego zapotrzebowania na witaminy i minerały. 1 osoba była pod wrażeniem tego przepisu. Udaj się do sklepu i odebrać vanillan ekstrakt, mleko, skrobia kukurydziana, i kilka innych rzeczy, aby go dzisiaj. Wszystko biorąc pod uwagę, zdecydowaliśmy ten przepis zasługuje na spoonacular wynik 27%. Ten wynik nie jest taki super. Podobne przepisy to Karmelowy Flan z dyni, Karmelowy Flan Z Dyni, oraz Flan Cytrynowo-Anyżowy.
Instrukcje
Połączyć granulowany cukier i wodę w małym ciężkim rondlu i gotować na średnim ogniu 8 minut lub do złotego koloru, delikatnie mieszając. Natychmiast wymieszać z ekstraktem anyżu; wlać do 6 1/2 szklanki metalowej formy pierścieniowej pokrytej natryskiem do gotowania, szybko wywracając, aż karmelizowany cukier pokryje dno patelni. Odstawić.
Połącz Pumpkin Pure i brązowy cukier w blenderze lub robocie kuchennym i proces do gładkiej.
Dodać skrobię kukurydzianą i kolejne 5 składników (skrobia kukurydziana przez białko jaja); proces do uzyskania gładkiej konsystencji.
Dodaj mleko, rum i wanilię; proces do uzyskania gładkiej konsystencji.
Wlać do formy i przykryć folią.
Umieść formę w 13 x 9-calowej patelni do pieczenia; dodaj gorącą wodę do patelni na głębokość 1 cala.
Piec flan w 350 przez 1 godzinę lub aż nóż włożony do środka wyjdzie czysty.
Wyjąć pleśń z patelni i schłodzić, odsłonięty, na stojaku z drutu. Przykryć i schłodzić co najmniej 3 godziny.
Poluzuj krawędź flan za pomocą noża lub gumowej szpatułki.
Umieść płytę do góry nogami na pleśni; Odwróć flan na płytę.
Skrop pozostałą ilość karmelizowanego syropu na flan.
W razie potrzeby dekoruj anyżem gwiazdkowym.
Uwaga: Jeśli nie masz formy pierścieniowej 6 1/2 filiżanki, zastąp 9-calową okrągłą patelnię na ciasto.
Uwaga: ekstrakt z anyżu można znaleźć w sekcji przypraw w lokalnym supermarkecie.
Polecane wino: Tempranillo, Albarino, Grenache
Tempranillo, Albarino i Grenache są doskonałym wyborem dla hiszpańskiego. Łącząc wino z daniami kuchni hiszpańskiej, dlaczego nie kierować się zasadą "co rośnie razem idzie razem"? Polecamy albariño do białego wina i garnachan i tempranillo do czerwonego. Sangre de Toro Tempranillo z oceną 4,5 na 5 gwiazdek wydaje się dobrym meczem. Kosztuje około 9 dolarów za butelkę.
![Sangre de Toro Tempranillo]()
Sangre de Toro Tempranillo
Wino pełne charakteru i jest zarówno mocne, jak i eleganckie. Delikatne aromaty kwiatowe na tle bardzo dojrzałych owoców, dębu i trufli. Jego taniny mają owocową, mięsistą strukturę, która ewoluuje w aksamitne akcenty dymu i przypraw nabytych podczas starzenia.Idealny do mięs, paelli i do kremowych serów.