Flan de Caramelo (karmelowy Flan)
Przepis Flan de Caramelo (karmelowy Flan) jest gotowy w ciągu około 4 godzin i zdecydowanie jest doskonałym bezglutenowe i wegetariańskie opcja dla miłośników europejskiej żywności. Ten przepis służy 6. Jedna porcja tego dania zawiera ok. 10g białka, 10 g tłuszczu, oraz w sumie 417 kalorii. Na 71 centów za porcję, ten przepis okładki 9% Twojego codziennego zapotrzebowania na witaminy i minerały. Jeśli masz pod ręką jajka, wodę, mleko skondensowane i kilka innych składników, możesz to zrobić. Sprawdza się jako deser w bardzo przystępnej cenie. 1 osoba zrobiła ten przepis i zrobi to ponownie. Wszystko biorąc pod uwagę, zdecydowaliśmy ten przepis zasługuje na spoonacular wynik 25%. Ten wynik jest raczej zły. Podobne przepisy to Leche Flan (Karmelowy Flan), Flan z guawanem i serem (Flan de Guayaba y Queso), oraz Flan de Arroz con Leche (ryż Pudding Flan).
Instrukcje
Wyreguluj stojak piekarnika do pozycji środkowej i rozgrzej piekarnik do 163°.
Umieść czysty ręcznik kuchenny na patelni. Zestaw 9-calowa okrągła patelnia do pieczenia na ręczniku. Ustaw czajnik do herbaty lub garnek wody do wrzenia.
W międzyczasie połącz cukier i 1/4 szklanki wody w rondlu o średnim ciężkim dnie. Gotować na średnim ogniu, aż cukier się rozpuści. Zwilż czystą szczotkę do ciasta i zetrzyj kryształy cukru z boków patelni. Gotować, wirując patelnię od czasu do czasu, aż cukier zmieni głęboki bursztyn, 10 do 12 minut. Natychmiast wlać karmel na patelnię do pieczenia i zawirować, aby pokryć dno. Pozostawić do Ustawienia, 5 do 10 minut.
W blenderze umieścić słodzone mleko skondensowane, mleko, jajka, wanilię i sól i zmiksować, aż do całkowitego połączenia, około 1 minuty. (Alternatywnie, można ubijać składniki razem ręcznie w dużej misce).
Wlać mieszaninę flan na zestaw karmelu.
Otwórz drzwiczki piekarnika i ustaw patelnię do pieczenia i flan w piekarniku. Ostrożnie wlać gorącą wodę do patelni do pieczenia-woda powinna sięgać do połowy boków patelni.
Piec, aż flan jest ustawiony, ale jeszcze trochę chwieje, o 1 godzinę.
Wyjąć ciasto z patelni do pieczenia i ostudzić na stojaku, około 15 minut. Schłodzić całkowicie w lodówce, 2 do 3 godzin. Uruchom nóż wzdłuż krawędzi flan i odwrócić na talerzu.
Polecane wino: Tempranillo, Albarino, Grenache
Tempranillo, Albarino i Grenache to moje najlepsze propozycje dla hiszpańskiego. Łącząc wino z daniami kuchni hiszpańskiej, dlaczego nie kierować się zasadą "co rośnie razem idzie razem"? Polecamy albariño do białego wina i garnachan i tempranillo do czerwonego. Cvne Seleccion de Fincas Tempranillo z 4.3 na 5 gwiazdek wydaje się dobrym meczem. Kosztuje około 17 dolarów za butelkę.
CVNE Seleccion de Fincas Tempranillo
Wino wyprodukowane z winogron z naszych winnic w Villalba del Duero, Burgos. Wysoka fioletowa warstwa. Nos z wieloma nutami czarnych owoców zmiękczonych przez kwiatowe aromaty, które są przerywane odrobiną minerału z gleby, która przeplata się z wanilią pochodzącą z ich krótkiego pobytu w beczce. Na podniebieniu jest wygładzony szlachetną taniną, która zapewnia długi i trwały posmak. Wykonane w 100% z Tempranillo.Idealne połączenie z wszelkiego rodzaju tłustych mięs i dziczyzny w postaci pieczenia, gulasze, oprócz różnych serów w okolicy.