Flan cytrynowy z kompot z jesiennych owoców

Flan cytrynowy z kompot z jesiennych owoców
Cytrynowy Flan z jesiennym kompot owocowym może być właśnie deserem, którego szukasz. Jedna porcja zawiera 461 kalorii, 8G białka, oraz 6G tłuszczu. Ten przepis służy 6 i kosztuje $2.38 za porcję. 1 osoba była pod wrażeniem tego przepisu. Jest to dobra opcja, jeśli podążasz za bezglutenowe i wegetariańskie dieta. Od przygotowania do talerza, ten przepis zajmuje mniej więcej 45 minut. Mieszanka golden delicious jabłko, wino, morele i garść innych składników to wszystko, czego potrzeba, aby ten przepis był tak pyszny. Ten przepis jest typowy dla kuchni europejskiej. Wszystko biorąc pod uwagę, zdecydowaliśmy ten przepis zasługuje na spoonacular wynik 38%. Ten wynik nie jest tak doskonały. Spróbuj Dynia z żołędzi nadziewana kompot z owoców jesiennych, Rosemary - Dijon pieczona wieprzowina z kompot z owoców jesiennych, oraz Kompot z suszonych owoców z zieloną herbatą i cytryną dla podobnych receptur.

Instrukcje

1
Sok winogronowy zagotować w dużym rondlu. Zmniejszyć ogień do średnio-niskiego i gotować na wolnym ogniu 1 godzinę.
Składniki, których będziesz potrzebować
Sok WinogronowySok Winogronowy
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
Opcjonalnie Posiekane, Glazurowane Orzechy PekanOpcjonalnie Posiekane, Glazurowane Orzechy Pekan
2
Dodać wszystkie pozostałe składniki i doprowadzić do wrzenia. Zmniejsz ogień do średnio-niskiego i gotuj na wolnym ogniu, aż owoce będą miękkie, a płyn zmniejszy się i lekko syropi, o około 1 godzinę dłużej.
Składniki, których będziesz potrzebować
1 łyżka Niesolonego Masła, Roztopionego, Plus 2 łyżki Nieroztopionego1 łyżka Niesolonego Masła, Roztopionego, Plus 2 łyżki Nieroztopionego
3
Przełożyć kompot do dużej miski.
Składniki, których będziesz potrzebować
KompotKompot
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
Cukierki Peachie-oCukierki Peachie-o
4
Odstawić w temperaturze pokojowej do ostygnięcia, około 2 godzin.
1
Łyżka 2 łyżeczki płynu z kompot owocowy do każdego z sześciu 3/4 szklanki ramekins lub budyniu filiżanek.
Składniki, których będziesz potrzebować
KompotKompot
1 Duże Pomarańczowe żelki1 Duże Pomarańczowe żelki
1 łyżka Niesolonego Masła, Roztopionego, Plus 2 łyżki Nieroztopionego1 łyżka Niesolonego Masła, Roztopionego, Plus 2 łyżki Nieroztopionego
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
1/2 Na 5 1/2 Na 2 Cale) Brioche Bochenek, Pokrojony W Plasterki O Grubości 3/16 Cala, Bez Skórki1/2 Na 5 1/2 Na 2 Cale) Brioche Bochenek, Pokrojony W Plasterki O Grubości 3/16 Cala, Bez Skórki
2
Umieść ramekiny w metalowej patelni o wymiarach 13x9x2 cali. Przykryć i schłodzić pozostały kompot owocowy na noc.
Składniki, których będziesz potrzebować
KompotKompot
1 łyżka Niesolonego Masła, Roztopionego, Plus 2 łyżki Nieroztopionego1 łyżka Niesolonego Masła, Roztopionego, Plus 2 łyżki Nieroztopionego
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
6 Plastrów Galaretki żurawinowej6 Plastrów Galaretki żurawinowej
1/2 Na 5 1/2 Na 2 Cale) Brioche Bochenek, Pokrojony W Plasterki O Grubości 3/16 Cala, Bez Skórki1/2 Na 5 1/2 Na 2 Cale) Brioche Bochenek, Pokrojony W Plasterki O Grubości 3/16 Cala, Bez Skórki
3
Połączyć mleko, cukier, skórkę cytryny i sól w średnim rondlu; doprowadzić do wrzenia. Zmniejszyć ciepło do średnio-niskich.
Składniki, których będziesz potrzebować
1 Tabliczka Mlecznej Czekolady Z Migdałami (4-1/4 Uncji), Posiekana1 Tabliczka Mlecznej Czekolady Z Migdałami (4-1/4 Uncji), Posiekana
Pasek Skórki CytrynowejPasek Skórki Cytrynowej
Ciasteczka Owsiane Z Daktylami, Grubo PokruszoneCiasteczka Owsiane Z Daktylami, Grubo Pokruszone
5 Cukierków Waflowych Necco, Podzielonych5 Cukierków Waflowych Necco, Podzielonych
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
Opcjonalnie Posiekane, Glazurowane Orzechy PekanOpcjonalnie Posiekane, Glazurowane Orzechy Pekan
4
Przykryć i dusić 10 minut. Odkryć i niech mieszaniny mleka strome w temperaturze pokojowej 1 godzinę. Powrót mieszaniny mleka na wolnym ogniu. Przecedzić do małej miseczki; wyrzucić skórkę z cytryny.
Składniki, których będziesz potrzebować
1 Tabliczka Mlecznej Czekolady Z Migdałami (4-1/4 Uncji), Posiekana1 Tabliczka Mlecznej Czekolady Z Migdałami (4-1/4 Uncji), Posiekana
Ciasteczka Owsiane Z Daktylami, Grubo PokruszoneCiasteczka Owsiane Z Daktylami, Grubo Pokruszone
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
Cukierki Peachie-oCukierki Peachie-o
5
Rozgrzej piekarnik do 177°.
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
Posiekana Cebula (2 Cebule)Posiekana Cebula (2 Cebule)
6
Jajka i żółtka ubić w średniej misce do wymieszania. Stopniowo ubijać ciepłą mieszaninę mleka do mieszaniny jaj. Krem podzielić między przygotowane suflety.
Składniki, których będziesz potrzebować
Ciasteczka Imbirowe, PodzieloneCiasteczka Imbirowe, Podzielone
1 Duże Pomarańczowe żelki1 Duże Pomarańczowe żelki
Olej Do Smażenia, Najlepiej RzepakowyOlej Do Smażenia, Najlepiej Rzepakowy
Ciasteczka Owsiane Z Daktylami, Grubo PokruszoneCiasteczka Owsiane Z Daktylami, Grubo Pokruszone
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
1 Opakowanie (3,3 Uncji) Błyskawicznej Mieszanki Do Przygotowania Białego Budyniu Czekoladowego1 Opakowanie (3,3 Uncji) Błyskawicznej Mieszanki Do Przygotowania Białego Budyniu Czekoladowego
Cukierki Peachie-oCukierki Peachie-o
7
Wlać wystarczającą ilość gorącej wody do pieczenia, aby dojść do połowy boków sufletów.
Składniki, których będziesz potrzebować
1 Pasek Skórki Z Cytryny1 Pasek Skórki Z Cytryny
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
6 Plastrów Galaretki żurawinowej6 Plastrów Galaretki żurawinowej
8
Pieczemy kremy, aż do momentu, gdy centra zostaną ustawione, a cienki nóż włożony na krawędzi naczynia czysto oddziela krem od naczynia, około 45 minut.
Składniki, których będziesz potrzebować
1 Duże Pomarańczowe żelki1 Duże Pomarańczowe żelki
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
Posiekana Cebula (2 Cebule)Posiekana Cebula (2 Cebule)
Guma Owocowa W Paski PomarańczoweGuma Owocowa W Paski Pomarańczowe
9
Usuń flany z wody. Chłodny 1 godzina. Flans refrigerate uncovered overnight.
Składniki, których będziesz potrzebować
1 Pasek Skórki Z Cytryny1 Pasek Skórki Z Cytryny
10
Uruchom mały cienki nóż wokół flanki poluzować. Odwróć każdy flan na talerz. Łyżka kompot owocowy i syrop nad i wokół flans i służyć.
Składniki, których będziesz potrzebować
2 Puszki Połówek Gruszek W Syropie2 Puszki Połówek Gruszek W Syropie
1 łyżka Niesolonego Masła, Roztopionego, Plus 2 łyżki Nieroztopionego1 łyżka Niesolonego Masła, Roztopionego, Plus 2 łyżki Nieroztopionego
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
Guma Owocowa W Paski PomarańczoweGuma Owocowa W Paski Pomarańczowe

Polecane wino: Tempranillo, Albarino, Grenache

Hiszpański działa bardzo dobrze z Tempranillo, Albarino i Grenache. Łącząc wino z daniami kuchni hiszpańskiej, dlaczego nie kierować się zasadą "co rośnie razem idzie razem"? Polecamy albariño do białego wina i garnachan i tempranillo do czerwonego. Jedno wino, które możesz spróbować, to Vina Herminia Lady Label Herminia Tempranillo. Ma 4,6 z 5 gwiazdek, a butelka kosztuje około 14 dolarów.
Vina Herminia Lady Label Herminia Tempranillo
Vina Herminia Lady Label Herminia Tempranillo
Wino na cześć kobiety, zadziornej, nonkonformistycznej i zdeterminowanej, Herminii. Pracowała niestrudzenie na rzecz swojej społeczności kwestionując i kwestionując ustalone normy swoich czasów. Charyzmatyczny, zaangażowany, pionier. Herminia, kobieta, która zainspirowała Bodegas Viña Herminia. Piękny jasny wiśniowy kolor. Bardzo świeży i owocowy, z delikatnymi niuansami wanilii. Okrągłe i gładkie na podniebieniu, z miękką przyjemną taniną. Niezapomniane wino, które ma zainspirować Twoje niesamowite historie i stworzyć niezapomniane chwile.
TrudnośćTwardy
Gotowe W45 m.
Porcje6
Ocena Zdrowia6
Magazyn