Flan Angeli
Przepis Angeli Flan może zaspokoić Twoje Europejskie pragnienie w mniej więcej 45 minut. Ten przepis służy 8. Na 62 grosze za porcję, ten przepis okładki 7% Twojego codziennego zapotrzebowania na witaminy i minerały. Ten deser ma 274 kalorie, 9g białka, oraz 8G tłuszczu na porcję. Tylko kilka osób zrobiło ten przepis, a 1 powiedziałby, że trafił na miejsce. Mieszanka ekstraktu migdałowego, jajka, mleko i garść innych składników to wszystko, czego potrzeba, aby ten przepis był tak pyszny. Jest to dobra opcja, jeśli podążasz za bezglutenowe i wegetariańskie dieta. Wszystko biorąc pod uwagę, zdecydowaliśmy ten przepis zasługuje na spoonacular wynik 22%. Ten wynik jest raczej zły. Spróbuj My Simple Custard Flan (Filipino Leche Flan), Flan z guawanem i serem (Flan de Guayaba y Queso), oraz Flan de Arroz con Leche (ryż Pudding Flan) dla podobnych receptur.
Instrukcje
Połącz cukier i wodę w małym, ciężkim rondlu i gotuj na średnim ogniu, aż cukier się rozpuści, często mieszając. Kontynuuj gotowanie 3 minuty lub do złotego koloru, stale mieszając. Natychmiast wlać do 8 (6-uncji) kubków budyniu pokrytych sprayem do gotowania, wywracając szybko, aż karmelizowany cukier pokryje DNA filiżanek.
Połącz mleko o obniżonej zawartości tłuszczu 2% i pozostałe składniki w blenderze; procesuj do uzyskania gładkiej konsystencji. Podzielić mieszaninę równomiernie między przygotowane kubki kremu.
Umieść filiżanki na dnie patelni brojlerów; dodaj gorącą wodę do patelni na głębokość 1 cala.
Piec w temperaturze 350 przez 55 minut lub aż nóż włożony do środka wyjdzie czysty.
Wyjąć kubki z patelni; całkowicie schłodzić na stojaku z drutu. Przykryć i schłodzić co najmniej 8 godzin.
Poluzuj krawędzie kremów nożem lub gumową szpatułką.
Umieść talerz deserowy do góry nogami na każdej filiżance i odwróć na talerze.
Pozostałą ilość karmelizowanego syropu skropić kremem.