Flan ananasowy (Flan de Piña)
Flan ananasowy (Flan de Piña) może być tylko Europejska przepis, którego szukasz. Ten przepis służy 6. Jedna porcja tego dania zawiera ok. 12g białka, 26g tłuszczu, oraz w sumie 593 kalorie. Na 1,18 zł za porcję, ten przepis okładki 16% Twojego codziennego zapotrzebowania na witaminy i minerały. Kilka osób zrobiło ten przepis, a 431 powiedziałoby, że trafił na miejsce. Sprawdza się jako niedrogi deser. Udaj się do sklepu i odbierz ekstrakt z kokosa, żółtka jaj, ananasa i kilka innych rzeczy, aby zrobić to dzisiaj. Od przygotowania do talerza, ten przepis zajmuje około 45 minut. Jest to dobra opcja, jeśli podążasz za bezglutenowe i wegetariańskie dieta. Wszystko biorąc pod uwagę, zdecydowaliśmy ten przepis zasługuje na spoonacular wynik 53%. Ten wynik jest solidny. Spróbuj Pina Colada Flan, Flan de Arroz con Leche (ryż Pudding Flan), oraz My Simple Custard Flan (Filipino Leche Flan) dla podobnych receptur.
Instrukcje
Aby przygotować karmel, umieść 1 szklankę cukru w małym garnku z ¼ szklanki wody. Doprowadzić do wrzenia na dużym ogniu. Wymieszać raz i zmniejszyć ogień do średniej i gotować około 5 minut lub aż syrop zmieni kolor karmelu.Natychmiast wlej taką samą ilość karmelu do każdego ramekina lub dowolnej formy odpornej na piekarnik, której chcesz użyć. Obracaj każdą potrawę, aby pokryć bazę karmelem, pracuj szybko, ponieważ karmel szybko twardnieje, gdy stygnie.
Wszystkie ramekiny umieścić na dużej patelni i odstawić.Rozgrzej piekarnik do 350° F.In w blenderze wymieszaj kawałki ananasa, śmietanę, jajka i żółtka przez 2 do 3 minut lub do uzyskania gładkiej konsystencji.
Dodaj skondensowane mleko i ekstrakt kokosowy i wymieszaj przez 1 minutę.Ostrożnie wlać równą ilość mieszanki flan do karmelizowanych ramekin na patelni. Następnie dodaj gorącą wodę do patelni, a nie do ramekinów, aż woda dotrze do połowy boków ramekinów.
Umieścić patelnię do pieczenia w piekarniku i piec przez 1 godzinę lub aż nóż włożony w środku flan wyjdzie czysty.
Wyjąć z patelni i ostudzić przez co najmniej 30 minut. Następnie przykryć i przechowywać w lodówce przez co najmniej 2 hours.To podawać, ostrożnie obrócić nożem krawędź ramekina, przykryć talerzem do serwowania, przewrócić i delikatnie usunąć ramekin, umożliwiając karmelowi bieganie po bokach.
Na wierzch dodać posiekanego świeżego ananasa i podawać.