Flan Ananasowy
Flan ananasowy może być dobrym przepisem na rozszerzenie repertuaru deserów. Jedna porcja tego dania zawiera ok. 17g białka, 61 g tłuszczu, oraz w sumie 1158 kalorii. Ten przepis służy 8. Na $2.8 za porcję, ten przepis okładki 19% Twojego codziennego zapotrzebowania na witaminy i minerały. Tylko kilka osób zrobiło ten przepis, a 1 powiedziałby, że trafił na miejsce. Jeśli masz dżem morelowy, cukier, mąkę i kilka innych składników pod ręką, możesz to zrobić. Ten przepis jest typowy dla kuchni europejskiej. Od przygotowania do talerza, ten przepis zajmuje mniej więcej 1 godzina. Jest to dobra opcja, jeśli podążasz za Wegetariańskie dieta. Jest ona dostarczana przez Allrecipes. Biorąc pod uwagę wszystkie czynniki, ten przepis zarabia spoonacular wynik 51%, co jest całkiem dobre. Podobne przepisy to Flan ananasowy (Flan de Piña), Ananasowo-Serowy Flan, oraz Flan de Arroz con Leche (ryż Pudding Flan).
Instrukcje
Aby ciasto krem: w średniej misce, wymieszać 1/2 szklanki mleka z mąką, a następnie wymieszać żółtka.
W rondlu na średnim ogniu rozgrzać cukier i 1 szklankę mleka.
Wyjąć z ognia i wymieszać z mieszaniną żółtka. Powrót mieszaninę do rondla i ciepła do wrzenia. Zmniejsz ciepło do niskiego poziomu i gotuj, aż mieszanina zgęstnieje. Wymieszać wanilią. Odstawić na 15 minut.
Aby zrobić glazurę: w małym rondlu podgrzać 1 łyżkę soku ananasowego z dżemem, aż zgęstnieje.
Wlać schłodzoną śmietanę do skorupki ciasta.
Plastry ananasa pokroić na ćwiartki i ułożyć je dekoracyjnie na wierzchu kremu z ciasta.
Polecane wino: Tempranillo, Albarino, Grenache
Hiszpański działa bardzo dobrze z Tempranillo, Albarino i Grenache. Łącząc wino z daniami kuchni hiszpańskiej, dlaczego nie kierować się zasadą "co rośnie razem idzie razem"? Polecamy albariño do białego wina i garnachan i tempranillo do czerwonego. Możesz spróbować Flaco Tempranillo. Recenzenci bardzo to lubią z 4 z 5 gwiazdek i ceną około 8 dolarów za butelkę.
![Flaco Tempranillo]()
Flaco Tempranillo
Produkowany z ekologicznych, suchych winnic. Flaco pokazuje złożoność dwukrotnie wyższą cenę. Winorośle te są utrzymywane w zróżnicowanym mikroklimacie, co pozwala na większą konsystencję dojrzałości rok po roku. Świeży, czysty charakter tego wina sprawia, że jest to niezwykle wszechstronne wino do łączenia z jedzeniem. To wino dobrze pasuje do białych mięs, takich jak wieprzowina i kurczak oraz łuszczących się ryb, takich jak morszczuk, dorsz lub flądra. To ma owoce i kwasowość, aby dopasować się do czerwonych mięs, jak również.