Flan Ajerkoniaku

Flan Ajerkoniaku
Flan ajerkoniak może być tylko deser szukasz. Ten przepis służy 8 i kosztuje 88 centów za porcję. Jedna porcja tego dania zawiera ok. 10g białka, 10 g tłuszczu, oraz w sumie 373 kalorie. Ten przepis z BettyCrocker.com ma 1 fanów. To będzie hit w Twoim Boże Narodzenie wydarzenie. Udaj się do sklepu i odbierz rum, ajerkoniak, mleko skondensowane i kilka innych rzeczy, które możesz zrobić dzisiaj. Jest to dobra opcja, jeśli podążasz za bezglutenowe dieta. Ten przepis jest typowy dla kuchni europejskiej. Od przygotowania do talerza, ten przepis zajmuje mniej więcej 3 godziny i 50 minut. Wszystko biorąc pod uwagę, zdecydowaliśmy ten przepis zasługuje na spoonacular wynik 26%. Ten wynik jest raczej zły. Spróbuj Flan ajerkoniaku na skórce cynamonowej, Flan de Arroz con Leche (ryż Pudding Flan), oraz Flan z guawanem i serem (Flan de Guayaba y Queso) dla podobnych receptur.

Instrukcje

1
Rozprowadzić cukier równomiernie na dnie 2-ćwiartkowego rondla. Gotować na średnim ogniu, stale mieszając, aż cukier stopi się i zmieni kolor karmelu. Ostrożnie dodać wodę, mieszając aż do wymieszania.
Składniki, których będziesz potrzebować
Kolor KarmelowyKolor Karmelowy
Świeżo Mielony Czarny Pieprz (do Smaku)Świeżo Mielony Czarny Pieprz (do Smaku)
CukierCukier
WodaWoda
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
Patelnia Z SosemPatelnia Z Sosem
2
Wlać do ungreased 9-calowy Okrągły patelni ciasto. Przechyl patelnię, aby równomiernie pokryć dno; odstawić do stwardnienia, około 30 minut.
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
Forma Na CiastoForma Na Ciasto
3
Rozgrzać piekarnik do 163°. w dużej misce, beat ajerkoniak, mleko skondensowane, jajka, rum i gałka muszkatołowa z trzepaczką drutu, aż będzie gładka.
Składniki, których będziesz potrzebować
Mleko Skondensowane SłodzoneMleko Skondensowane Słodzone
AjerkoniakAjerkoniak
Gałka MuszkatołowaGałka Muszkatołowa
JajkoJajko
Miód CytrusowyMiód Cytrusowy
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
TrzepaczkaTrzepaczka
Puszka Fasolki Szparagowej Po Francusku, OdsączonaPuszka Fasolki Szparagowej Po Francusku, Odsączona
PiekarnikPiekarnik
4
Wlać mieszaninę cukru na patelni.
Składniki, których będziesz potrzebować
CukierCukier
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
PatelniaPatelnia
5
Umieść ciasto na patelni brojlerów.
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
Patelnia BrojlerówPatelnia Brojlerów
Forma Na CiastoForma Na Ciasto
6
Wlać 1 cal gorącej wody do patelni brojlerów.
Składniki, których będziesz potrzebować
WodaWoda
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
Patelnia BrojlerówPatelnia Brojlerów
7
Piec 45 minut do 1 godziny lub aż prawie zestaw i nóż włożony do środka wychodzi czysty. Schłodzić na stojaku chłodzącym 1 godzinę. Przechowywać w lodówce 1 godzinę. Uruchom małą metalową szpatułkę wokół krawędzi patelni, aby poluzować.
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
Stojak Na DrutyStojak Na Druty
PiekarnikPiekarnik
SzpatułkaSzpatułka
NóżNóż
PatelniaPatelnia
8
Umieść 12-calowy okrągły talerz do serwowania z podniesionymi bokami do góry nogami nad patelnią; obróć płytę i patelnię.
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
PatelniaPatelnia
9
Zdjąć patelnię.
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
PatelniaPatelnia
10
Dekoruj świeżymi gałązkami mięty i żurawiną.
Składniki, których będziesz potrzebować
żurawinażurawina
świeża Miętaświeża Mięta

Polecane wino: Tempranillo, Albarino, Grenache

Hiszpański w menu? Spróbuj sparować z Tempranillo, Albarino i Grenache. Łącząc wino z daniami kuchni hiszpańskiej, dlaczego nie kierować się zasadą "co rośnie razem idzie razem"? Polecamy albariño do białego wina i garnachan i tempranillo do czerwonego. Protos Organic Tempranillo z 4.8 na 5 gwiazdek wydaje się dobrym meczem. Kosztuje około 18 dolarów za butelkę.
Protos Organic Tempranillo
Protos Organic Tempranillo
Jasny wiśniowy kolor z fioletową obwódką. Świeże, gdzie Czarne i czerwone jagody mieszają się z pikantnymi, lekko prażonymi nutami i kakao z beczki. Bardzo gładkie i jedwabiste w dotyku, zrównoważone i miękkie taniny.
TrudnośćEkspert
Gotowe W3 hrs, 50 m.
Porcje8
Ocena Zdrowia3
Magazyn