Flambeed naleśniki z Mascarpone i wiśniami

Flambeed naleśniki z Mascarpone i wiśniami
Flambeed naleśniki z Mascarpone i wiśniami to śródziemnomorski przepis, który serwuje 4. To Śniadanie ma 1287 kalorii, 17g białka, oraz 75g tłuszczu na porcję. Za $3.11 za porcję, ten przepis okładki 13% Twoje dzienne zapotrzebowanie na witaminy i minerały. Od przygotowania do talerza ten przepis trwa z grubsza 1 godzina i 25 minut. 2 osoby uznały ten przepis za aromatyczny i satysfakcjonujący. Udaj się do sklepu i odbierz club soda, kirsch, tiny Chocolate chips, i kilka innych rzeczy, aby zrobić to dzisiaj. Jest dostarczany przez Foodnetwork. Biorąc wszystko pod uwagę, zdecydowaliśmy się na ten przepis zasługuje na wynik spoonacular 28%. Ten wynik nie jest tak spektakularny. Spróbuj Wiśnie Z Mascarpone, Sernik pomarańczowy Mascarpone z pieczonymi wiśniami, oraz Wiśnie gotowane w czerwonym winie z kremem Mascarpone dla podobnych przepisów.

Instrukcje

1
Zobacz, jak zrobić ten przepis.
2
Do nadzienia: w małej misce wymieszaj mascarpone, chipsy czekoladowe, cukier i szczyptę cynamonu. Odłóż na bok. Jeśli robisz więcej niż 2 godziny do przodu, odłóż do lodówki, ale przed podaniem pozwól jej osiągnąć temperaturę pokojową.
Składniki, których będziesz potrzebować
Nowy SernikNowy Sernik
MascarponeMascarpone
Papier RyżowyPapier Ryżowy
Pasek Skórki CytrynowejPasek Skórki Cytrynowej
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
Cukierki Peachie-oCukierki Peachie-o
3
Do sosu: w małym rondelku na średnim ogniu połącz wiśnie, cukier, skórkę z cytryny i sok oraz odrobinę wody. Gotuj, aż wiśnie wypuszczą soki, a smak się skoncentruje, 10 do 12 minut. Po zakończeniu wiśnie powinny być bardzo słodkie, a sok syropowaty. Wyłącz ogrzewanie i odstaw na bok.
Składniki, których będziesz potrzebować
Srebrne NonpareileSrebrne Nonpareile
Funtowe Połówki Orzechów PekanFuntowe Połówki Orzechów Pekan
1 łyżka Gruboziarnistego Czerwonego Cukru1 łyżka Gruboziarnistego Czerwonego Cukru
Propozycja Podania: Podawać Z MakaronemPropozycja Podania: Podawać Z Makaronem
Pasek Skórki CytrynowejPasek Skórki Cytrynowej
1 Pasek Skórki Z Cytryny1 Pasek Skórki Z Cytryny
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
Opcjonalnie Posiekane, Glazurowane Orzechy PekanOpcjonalnie Posiekane, Glazurowane Orzechy Pekan
4
Aby złożyć: Schmear niektóre mascarpone / czekolady mieszaniny, o grubości około 1/4 cala, na dolnej połowie krepy. Złóż górną połowę na dole, aby stworzyć idealne półkole i naciśnij, aby zabezpieczyć. Złóż krepę ponownie na pół, aby utworzyć luźny Trójkąt. Powtórz ten proces z pozostałymi 7 naleśnikami.
Składniki, których będziesz potrzebować
MascarponeMascarpone
2 Kwarty Lodów Miętowych, Zmiękczonych2 Kwarty Lodów Miętowych, Zmiękczonych
NaleśnikiNaleśniki
5
Podgrzej patelnię z sosem wiśniowym na średnim ogniu, aż zacznie bulgotać. Uważaj, aby nie przypalić sosu.
Składniki, których będziesz potrzebować
Funtowe Połówki Orzechów PekanFuntowe Połówki Orzechów Pekan
Propozycja Podania: Podawać Z MakaronemPropozycja Podania: Podawać Z Makaronem
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
Pecorino O Grubości 1/4 CalaPecorino O Grubości 1/4 Cala
6
Wlej kirsch do miarki z dziobkiem i ostrożnie wlej do sosu wiśniowego. Wyłącz ogień i ostrożnie zapal sos za pomocą długiej zapalniczki. Pozwól płomieniom się wypalić.
Składniki, których będziesz potrzebować
Funtowe Połówki Orzechów PekanFuntowe Połówki Orzechów Pekan
KirschKirsch
Propozycja Podania: Podawać Z MakaronemPropozycja Podania: Podawać Z Makaronem
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
Cukierki W Kształcie Głowy PowietrznejCukierki W Kształcie Głowy Powietrznej
7
Aby podać, ułóż 2 Trójkąty krepowe na każdym talerzu do serwowania i nałóż na wierzch ciepłe wiśnie flambeed.
Składniki, których będziesz potrzebować
Funtowe Połówki Orzechów PekanFuntowe Połówki Orzechów Pekan
8
Sa-weeeeet!
1
W misce dodaj mąkę i sól i zrób dołek na środku.
Składniki, których będziesz potrzebować
Śliwki Duszone Lub Inne OwoceŚliwki Duszone Lub Inne Owoce
5 Cukierków Waflowych Necco, Podzielonych5 Cukierków Waflowych Necco, Podzielonych
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
(od 44 Do 48 Stopni Celsjusza/od 112 Do 118 Stopni Fahrenheita)(od 44 Do 48 Stopni Celsjusza/od 112 Do 118 Stopni Fahrenheita)
2
Dodaj jajka, mleko, sodę klubową i 3 łyżki roztopionego masła do środka studni i wymieszaj, aż się połączą. Mieszanina powinna być jak bardzo luźne ciasto naleśnikowe. Jeśli mieszanina jest trochę gęsta, wymieszaj trochę więcej mleka.
Składniki, których będziesz potrzebować
Woda GazowanaWoda Gazowana
1 Cytryna, Skórka Starta I 4 Skórki Z Cytryny1 Cytryna, Skórka Starta I 4 Skórki Z Cytryny
Olej Do Smażenia, Najlepiej RzepakowyOlej Do Smażenia, Najlepiej Rzepakowy
Ciasteczka Owsiane Z Daktylami, Grubo PokruszoneCiasteczka Owsiane Z Daktylami, Grubo Pokruszone
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
1 Opakowanie (3,3 Uncji) Błyskawicznej Mieszanki Do Przygotowania Białego Budyniu Czekoladowego1 Opakowanie (3,3 Uncji) Błyskawicznej Mieszanki Do Przygotowania Białego Budyniu Czekoladowego
3
Pozostaw ciasto na co najmniej 30 minut przed użyciem.
1
Rozpuść około 1/2 łyżeczki masła na małej nieprzywierającej patelni do smażenia. Masło powinno pokryć dno patelni, jeśli jest dużo nadmiaru, wytrzyj je ręcznikiem papierowym. Trzymaj ręcznik papierowy pod ręką na wypadek, gdybyś go ponownie potrzebował (będziesz).
Składniki, których będziesz potrzebować
1 Cytryna, Skórka Starta I 4 Skórki Z Cytryny1 Cytryna, Skórka Starta I 4 Skórki Z Cytryny
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
8 Sztuk 1-uncjowych, Pojedynczo Pakowanych Paluszków Serowych8 Sztuk 1-uncjowych, Pojedynczo Pakowanych Paluszków Serowych
Pecorino O Grubości 1/4 CalaPecorino O Grubości 1/4 Cala
2
Postaw patelnię na średnim ogniu. Napełnij 2-uncjową kadzi, prawie do góry, ciastem i wlej ją do rozgrzanej patelni, przechylając i zwijając patelnię podczas kadzi, aby równomiernie przykryć dno. Będzie to wymagało trochę praktyki, nawet jeśli jesteś doświadczonym producentem naleśników, pierwsza para zawsze się marnuje. Zaakceptuj to i idź dalej.
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
ChochlaChochla
Pecorino O Grubości 1/4 CalaPecorino O Grubości 1/4 Cala
3
Gdy brzegi naleśnika zaczną odrywać się od krawędzi patelni, a spód zacznie się trochę brązowieć, Odwróć naleśnik i gotuj przez około 1 minutę po drugiej stronie.
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
Pecorino O Grubości 1/4 CalaPecorino O Grubości 1/4 Cala
4
Wyjmij naleśnik z patelni na talerz i ostudź. Ułóż naleśniki, gdy są ugotowane między kwadratami pergaminu. Powtarzaj ten proces, aż całe ciasto zostanie użyte, wycierając patelnię ręcznikiem papierowym lub topiąc trochę więcej masła na patelni, w razie potrzeby.
Składniki, których będziesz potrzebować
1 Cytryna, Skórka Starta I 4 Skórki Z Cytryny1 Cytryna, Skórka Starta I 4 Skórki Z Cytryny
NaleśnikiNaleśniki
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
4 Plasterki Pecorino O Grubości 1/4 Cala4 Plasterki Pecorino O Grubości 1/4 Cala
8 Sztuk 1-uncjowych, Pojedynczo Pakowanych Paluszków Serowych8 Sztuk 1-uncjowych, Pojedynczo Pakowanych Paluszków Serowych
Pecorino O Grubości 1/4 CalaPecorino O Grubości 1/4 Cala

Polecane wino: Cream Sherry, Port, Szampan, Bordeaux, Moscato Dasti, Biały Bordowy

Kremowa Sherry, Port i szampan to świetny wybór na naleśniki. Powszechną zasadą parowania wina jest upewnienie się, że wino jest słodsze niż jedzenie. Delikatne desery dobrze komponują się z Moscato d ' Asti, orzechowe desery z kremową sherry, a karmelowe lub czekoladowe desery dobrze komponują się z Porto. Możesz spróbować NV Solera Cream Sherry. Recenzentom podoba się to z oceną 4,5 na 5 gwiazdek i ceną około 17 dolarów za butelkę.
NV Solera Cream Sherry
NV Solera Cream Sherry
Solera Cream Sherry ma genialny bursztynowy i głęboki miedziany odcień. Aromaty toffi i orzechów pekan, słodkie, solone aromaty orzechów i brązowych przypraw mają złożony karmelowy akcent. Słodkie wejście prowadzi do zaokrąglonego, bujnego, umiarkowanie pełnego podniebienia z długim, aromatycznym wykończeniem.
TrudnośćEkspert
Gotowe W1 h, 25 m.
Porcje4
Ocena Zdrowia3
Magazyn