Flądra Lakierowana
Ten przepis służy 8. Jedna porcja zawiera 127 kalorii, 3G białka, oraz 4G tłuszczu. Jeśli 89 centów za porcję spada w budżecie, lakierowana flądra może być spektakularny bezglutenowe, bezmleczne i pescatariańskie przepis do wypróbowania. Ten przepis jest lubiany przez 1 smakoszy i kucharzy. Mieszanka oleju canolan, cukier turbinado, ocet trzcinowy i garść innych składników to wszystko, czego potrzeba, aby ten przepis był tak pyszny. Od przygotowania do talerza, ten przepis zajmuje mniej więcej 45 minut. Wszystko biorąc pod uwagę, zdecydowaliśmy ten przepis zasługuje na spoonacular wynik 24%. Ten wynik jest raczej zły. Spróbuj Kurczak Lakierowany, Łosoś Lakierowany, oraz Łosoś Lakierowany dla podobnych receptur.
Instrukcje
Połączyć chile, sok, cukier i ocet w holenderskim piecu; doprowadzić do wrzenia na średnim ogniu. Gotować, aż zmniejszy się do 1 szklanki (około 20 minut), mieszając od czasu do czasu. Zmniejszyć ogień i gotować na wolnym ogniu, aż zmniejszy się do 3/4 szklanki (około 10 minut), mieszając od czasu do czasu. Odrzuć chile.
Posypać obie strony ryby kreolską przyprawą.
Podgrzać 1 łyżkę oleju w patelni nonstick na średnim ogniu.
Dodaj 4 filety na patelnię; smażyć 2 minuty z każdej strony lub aż zbrązowieje.
Umieścić rybę na blasze do pieczenia; rozprowadzić około 1 łyżki mieszanki soku na każdym filecie. Powtórz procedurę z pozostałą mieszaniną oleju, ryb i soku.
Piec w 350 przez 5 minut lub aż ryby płatki łatwo testowane widelcem lub do pożądanego stopnia doneness.
Polecane wino: Pinot Grigio, Gruener Veltliner, Pinot Noir
Ryba w menu? Spróbuj sparować z Pinot Grigio, Gruener Veltliner i Pinot Noir. Ryby są tak różnorodne jak wino, więc trudno wybrać wina, które pasują do każdej ryby. Ostre białe wino, takie jak Pinot grigio lub Grüner Veltliner, pasuje do każdej białej ryby o delikatnym smaku. Mięsiste, silnie aromatyzowane ryby, takie jak łosoś i tuńczyk, poradzą sobie nawet z lekkim czerwonym winem, takim jak pinot noir.
![Aromaty gruszki Bartlett, gardenia, białej brzoskwini, białej herbaty, jaśminu, krakersów graham i słomy. Aromaty azjatyckiej gruszki, białej figi, białej brzoskwini, białej truskawki i kwiatów kopru włoskiego. Wykończenie jest suche, długie i napędzane kwasem.Dobrze komponuje się z pieczonym kurczakiem, sałatką Cezar, małżami, wieprzowiną z pigwy, grillowanym kabaczkiem, pstrągiem smażonym na patelni i bibimbapem.]()
Aromaty gruszki Bartlett, gardenia, białej brzoskwini, białej herbaty, jaśminu, krakersów graham i słomy. Aromaty azjatyckiej gruszki, białej figi, białej brzoskwini, białej truskawki i kwiatów kopru włoskiego. Wykończenie jest suche, długie i napędzane kwasem.Dobrze komponuje się z pieczonym kurczakiem, sałatką Cezar, małżami, wieprzowiną z pigwy, grillowanym kabaczkiem, pstrągiem smażonym na patelni i bibimbapem.
Aromas of Bartlett pear, gardenia, white peach, white tea, jasmine, graham cracker, and straw. Flavors of Asian pear, white fig, white peach, white strawberry, and fennel flowers. The finish is dry, long and acid driven.Pairs well with roast chicken, Caesar salad, mussels, quince glazed pork chop, grilled squash, pan seared trout, and bibimbap.