Five-Spice piersi kaczki z karmelizowaną pigwą

Five-Spice piersi kaczki z karmelizowaną pigwą
Five-Spice piersi kaczki z karmelizowaną pigwą może być dobrym przepisem, aby rozszerzyć pole przepisu dania głównego. Obserwujesz swoją figurę? Ten jaskiniowiec, bezglutenowy, bezmleczny i pierwotny przepis ma 217 kalorii, 34g białka, oraz 8G tłuszczu na porcję. Na $4.99 za porcję, ten przepis okładki 22% Twojego codziennego zapotrzebowania na witaminy i minerały. Ten przepis służy 4. 1 osoba była zadowolona, że wypróbowali ten przepis. Udaj się do sklepu i odbierz sól, ząbki czosnku, piersi kaczki i kilka innych rzeczy, aby zrobić to dzisiaj. Aby wykorzystać pigwy można śledzić to danie główne z Pigwa-Jabłko Crisp jako deser. Od przygotowania do talerza, ten przepis zajmuje około 45 minut. Przynosi wam to moje przepisy. Z łyżeczką wynik 80%, to danie jest spektakularne. Spróbuj Five-Spice piersi kaczki z karmelizowaną pigwą, Pieczone piersi z kaczki z pięcioma przyprawami, oraz Pięć Przypraw Pieczone Piersi Z Kaczki Przepis dla podobnych receptur.

Instrukcje

1
Rezerwa 4 ćwiartki pigwy i 3/4 szklanki płynu kłusowniczego z gotowanych Pigw. Zachowaj Pozostałe ćwiartki pigwy i płyn do innego użycia.
Składniki, których będziesz potrzebować
PigwaPigwa
2
4 ćwiartki pigwy pokroić w kostkę; odstawić.
Składniki, których będziesz potrzebować
PigwaPigwa
3
Połącz 1/2 szklanki reserved kłusowniczy płyn, pięć przypraw w proszku, imbir i czosnek w dużej plastikowej torbie na zamek błyskawiczny.
Składniki, których będziesz potrzebować
Czosnek Goya®Czosnek Goya®
1 Szklanka Mirinu Lub Słodkiego Sake1 Szklanka Mirinu Lub Słodkiego Sake
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
3 Szklanki (6 Uncji) Smażonej Cebulki French's® Original Lub Cheddar3 Szklanki (6 Uncji) Smażonej Cebulki French's® Original Lub Cheddar
4
Dodać kaczkę do worka; uszczelnić i wrzucić do herbu. Marynować w lodówce co najmniej 24 godziny lub do 2 dni, obracając torebkę od czasu do czasu.
Składniki, których będziesz potrzebować
Cała KaczkaCała Kaczka
5
Rozgrzej piekarnik do 40
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
Żółty Cukier I Różne PosypkiŻółty Cukier I Różne Posypki
6
Kaczkę wyjąć z marynaty; wyrzucić marynatę.
Składniki, których będziesz potrzebować
1/2 Szklanki Grzybów Shiitake, Pokrojonych Na ćwiartki1/2 Szklanki Grzybów Shiitake, Pokrojonych Na ćwiartki
Cała KaczkaCała Kaczka
7
Kaczkę posypać równomiernie solą i pieprzem.
Składniki, których będziesz potrzebować
4 Plasterki Sera Muenster, Przekrojone Na Pół4 Plasterki Sera Muenster, Przekrojone Na Pół
Cała KaczkaCała Kaczka
8
Rozgrzać dużą patelnię żaroodporną na średnim ogniu.
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
Pokrojony Pomidor (opcjonalnie)Pokrojony Pomidor (opcjonalnie)
9
Umieść kaczkę, skórkę od strony dołu, na patelni; gotować 1 1/2 minuty lub aż skóra będzie złoty kolor. Obrócić mięso; gotować 1 minutę.
Składniki, których będziesz potrzebować
Cała KaczkaCała Kaczka
Woda, Aby UmożliwićWoda, Aby Umożliwić
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
Pokrojony Pomidor (opcjonalnie)Pokrojony Pomidor (opcjonalnie)
10
Umieść patelnię w piekarniku.
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
Żółty Cukier I Różne PosypkiŻółty Cukier I Różne Posypki
Pokrojony Pomidor (opcjonalnie)Pokrojony Pomidor (opcjonalnie)
11
Piec w temperaturze 400 przez 15 minut lub do momentu, gdy termometr zarejestruje 160 (medium) lub do pożądanego stopnia przydatności.
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
Ostry Sos Z Oleju SezamowegoOstry Sos Z Oleju Sezamowego
Żółty Cukier I Różne PosypkiŻółty Cukier I Różne Posypki
12
Wyjąć kaczkę z patelni, rezerwując 2 łyżeczki kapieli na patelni.
Składniki, których będziesz potrzebować
Cała KaczkaCała Kaczka
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
Pokrojony Pomidor (opcjonalnie)Pokrojony Pomidor (opcjonalnie)
13
Umieść kaczkę, skórkę od strony dołu, na desce do krojenia lub powierzchni roboczej.
Składniki, których będziesz potrzebować
Cała KaczkaCała Kaczka
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
Deska Do KrojeniaDeska Do Krojenia
14
Posmaruj mięsistą stronę kaczki pozostałą 1/4 szklanki płynu do kłusowania.
Składniki, których będziesz potrzebować
Cała KaczkaCała Kaczka
15
Ciepło zastrzeżone kapie w patelni na średnim ogniu.
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
Pokrojony Pomidor (opcjonalnie)Pokrojony Pomidor (opcjonalnie)
16
Dodaj kostki ćwiartki pigwy; smażyć 5 minut lub do złotego koloru.
Składniki, których będziesz potrzebować
PigwaPigwa
17
Zdjąć z ognia; wymieszać w plasterkach zielonej cebuli.
Składniki, których będziesz potrzebować
Cały Imbir, RozgniecionyCały Imbir, Rozgnieciony
18
Usunąć skórę z kaczki; wyrzucić.
Składniki, których będziesz potrzebować
Cała KaczkaCała Kaczka
19
Kaczkę pokroić po przekątnej na ziarno na cienkie plasterki. Podziel plastry kaczki równomiernie między każdą z 4 talerzy; każdą porcję uzupełnij 1/4 szklanki mieszanki pigwy.
Składniki, których będziesz potrzebować
PigwaPigwa
1 Funt Kiełbasy Klonowej, Luzem Lub Wyjęte Z Dużej Osłonki Ogniwowej1 Funt Kiełbasy Klonowej, Luzem Lub Wyjęte Z Dużej Osłonki Ogniwowej
Cała KaczkaCała Kaczka
20
Podawać natychmiast.
21
Nuta wina: te piersi kaczki mają wszystko-słodycz z gotowanych Pigw, bogactwo z kaczki i pikantność z proszku pięciu przypraw. Czy jest jedno wino, które może działać jako doskonały kontrapunkt? Tak: pinot noir. Górny pinot będzie miał kwasowość, aby zrównoważyć bogactwo kaczki, a jednocześnie będzie miał nuty wdzięku dojrzałych owoców i pikantność, aby odzwierciedlić pigwę i proszek o pięciu przyprawach. Wspaniały wybór: Alderbrook Pinot Noir 2002 z kalifornijskiej Rosyjskiej doliny rzeki (24 dolary). - Karen MacNeil
Składniki, których będziesz potrzebować
Pierś Z KaczkiPierś Z Kaczki
(można Zastąpić Bulionem Drobiowym Lub Warzywnym)(można Zastąpić Bulionem Drobiowym Lub Warzywnym)
PigwaPigwa
Brzoskwinia Lub Nektarynka Pokrojona W PlastryBrzoskwinia Lub Nektarynka Pokrojona W Plastry
Cała KaczkaCała Kaczka
TrudnośćTwardy
Gotowe W45 m.
Porcje4
Ocena Zdrowia53
Magazyn