Five Pepper Salsa
Nigdy nie można mieć zbyt wiele receptur hor d ' oeuvre, więc dać pięć pieprz Salsan spróbować. Ten przepis sprawia, że 6 porcji z 158 kalorii, 6G białka, oraz 1g tłuszczu każdy. Na 1,61 zł za porcję, ten przepis okładki 23% Twojego codziennego zapotrzebowania na witaminy i minerały. Niewiele osób lubi to meksykańskie danie. Udaj się do sklepu i odbierz pastę pomidorową, przyprawę, sos pomidorowy i kilka innych rzeczy, aby zrobić to dzisiaj. Od przygotowania do talerza, ten przepis zajmuje około 2 godziny. Jest ona dostarczana przez Allrecipes. 1 osoba była pod wrażeniem tego przepisu. Jest to dobra opcja, jeśli podążasz za bezglutenowe i wegańskie dieta. Z łyżeczką wynik 70%, to danie jest solidne. Spróbuj Pieprz i Salsa dorsz, Salsa z czerwonej papryki i pomidorów, oraz Pieprz Awokado Salsa dla podobnych receptur.
Instrukcje
W dużym garnku wymieszaj cebulę, pomidory, zieloną paprykę, czerwoną paprykę, paprykę Anaheim chile, paprykę bananową i paprykę jalapeno. Wymieszaj sos pomidorowy, pastę pomidorową, ocet, pokrojone w kostkę pomidory i mieszankę brązowego cukru SPLENDA®. Doprawić chili w proszku, włoską przyprawą i solą. Doprowadzić do wrzenia, zmniejszyć ogień do niskiego poziomu i gotować na wolnym ogniu 1 godzinę.
Wymieszaj skrobię kukurydzianą z wodą i wymieszaj z salsą, aby zagęścić.
Przenieść salsę do sterylizowanych słoików, pozostawiając 1/2 cala nadproża i uszczelnić. Słoiki procesowe we wrzącej łaźni wodnej 15 minut. Przechowywać otwarte słoiki w lodówce.
Polecane wino: Pinot Noir, Riesling, Sparkling Rose
Pinot Noir, Riesling i musujące różowe są doskonałym wyborem dla Meksyku. Kwaśne białe wina, takie jak riesling lub czerwone o niskiej zawartości taniny, takie jak pinot noir, mogą dobrze współpracować z daniami Meksykańskimi. Sparkling rosé to również bezpieczne połączenie. Francis Ford Coppolan Oregon Pinot Noir z 4.6 na 5 gwiazdek wydaje się dobrym meczem. Kosztuje około 21 dolarów za butelkę.
![Francis Ford Coppola Oregon Pinot Noir]()
Francis Ford Coppola Oregon Pinot Noir
Uprawiana w apelacji, która doświadcza chłodnych lat i łagodnych zim, ta Pinot Noir oferuje ekscytujący kontrast z kalifornijską butelką Coppoli, wyrażając delikatniejszą strukturę tanin i wyższą kwasowość, która czyni ją elegancką i proporcjonalną. To wino odzwierciedla istotę apelacji i smaki, które czynią Oregon Pinot Noir tak pożądanym.Lekkie i stylowe podniebienie prezentuje świeżo zebranąjakość, żywą kwasowość i dobrze zbalansowaną dębową słodycz.Ten rocznik jest owocem z satynową elastyczną teksturą i dojrzałymi taninami. Dzięki starannemu doborowi beczek notatki z grillowanych migdałów i pieczywa tostowego są pięknie wkomponowane w matrycę smakową.