Fish Sinigang (tilapia) - filipińskie danie z kwaśnego bulionu

Fish Sinigang (tilapia) - filipińskie danie z kwaśnego bulionu
Ryby Sinigang (tilapia) - Filipiński kwaśny rosół danie jest jaskiniowiec, bezglutenowy, bezmleczny i pierwotny danie główne. Jedna porcja zawiera 125 kalorii, 16G białka, oraz 2G tłuszczu. Na 2,21 zł za porcję, ten przepis okładki 28% Twojego codziennego zapotrzebowania na witaminy i minerały. Ten przepis służy 4. Od przygotowania do talerza, ten przepis zajmuje około 15 minut. Jeśli masz pomidory, rzodkiewka daikon, papryka chile i kilka innych składników pod ręką, możesz to zrobić. 43 osoby uznały ten przepis za smaczny i satysfakcjonujący. Jest ona dostarczana przez Allrecipes. Ogólnie ten przepis zarabia znakomity spoonacular wynik 100%. Podobne przepisy to Łosoś-Miso Sinigang (Zupa Filipińska), Barramundi ryba w rosole z tamaryndowca (Sinigang Nan Isda), oraz Filipiński Sinigang (Zupa Tamaryndowa).

Instrukcje

1
W średnim garnku połącz tilapię, bok choy, pomidory i rzodkiewkę. Wymieszać pastę z tamaryndowca i wodę; wlać do garnka. Wrzucić paprykę chili, jeśli używasz. Doprowadzić do wrzenia i gotować przez 5 minut, lub tylko do momentu, gdy ryba jest gotowane przez. Nawet zamrożone ryby gotują się w mniej niż 10 minut. Nie nad gotować, bo inaczej ryby rozpadnie. Chochla do miski służyć.
Składniki, których będziesz potrzebować
Pasta TamaryndowaPasta Tamaryndowa
Ziemniaki, Obrane I Pokrojone W 1/4-calową KostkęZiemniaki, Obrane I Pokrojone W 1/4-calową Kostkę
Bok ChoyBok Choy
Cukinia Pokrojona W Plasterki O Grubości 1/4 CalaCukinia Pokrojona W Plasterki O Grubości 1/4 Cala
TilapiaTilapia
Pokrojony W Kostkę, Częściowo Odtłuszczony Ser Mozzarella (1/2-calowe Kostki)Pokrojony W Kostkę, Częściowo Odtłuszczony Ser Mozzarella (1/2-calowe Kostki)
1 Pasek Skórki Z Cytryny1 Pasek Skórki Z Cytryny
Cukierki O Smaku Ośmiornicy BriteCukierki O Smaku Ośmiornicy Brite
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
Cukierki Peachie-oCukierki Peachie-o
ChochlaChochla
Świeże Gałązki Pietruszki, Pokrojone W Cienkie Plasterki, Do DekoracjiŚwieże Gałązki Pietruszki, Pokrojone W Cienkie Plasterki, Do Dekoracji

Polecane wino: Pinot Grigio, Gruener Veltliner, Pinot Noir

Fish sprawdza się bardzo dobrze z Pinot Grigio, Gruener Veltliner i Pinot Noir. Ryby są tak różnorodne jak wino, więc trudno wybrać wina, które pasują do każdej ryby. Ostre białe wino, takie jak Pinot grigio lub Grüner Veltliner, pasuje do każdej białej ryby o delikatnym smaku. Mięsiste, silnie aromatyzowane ryby, takie jak łosoś i tuńczyk, poradzą sobie nawet z lekkim czerwonym winem, takim jak pinot noir. Santa Margherita Pinot Grigio z 4.5 na 5 gwiazdek wydaje się dobrym meczem. Kosztuje około 26 dolarów za butelkę.
Santa Margherita Pinot Grigio
Santa Margherita Pinot Grigio
Blada słomkowożółta. Czysty, rześki zapach z intensywnymi, ale eleganckimi nutami pigwy. Świeże, harmonijne owoce wyróżniają się lekką słodyczą o długim finiszu pełnym Delikatnego, pikantnego smaku.
TrudnośćŁatwy
Gotowe W15 m.
Porcje4
Ocena Zdrowia100
Magazyn