Fish Head Curry
Fish Head Curry może być tylko Indyjski przepis, którego szukasz. Ten przepis sprawia, że 5 porcji z 333 kalorie, 5G białka, oraz 26g tłuszczu każdy. Na $2.05 za porcję, ten przepis okładki 16% Twojego codziennego zapotrzebowania na witaminy i minerały. 1 osoba zrobiła ten przepis i zrobi to ponownie. Udaj się do sklepu i podnieś SOS anchois, garść chili z lotu ptaka, tajską pastę curry i kilka innych rzeczy, aby zrobić to dzisiaj. Jest to dobra opcja, jeśli podążasz za bezglutenowe, bezmleczne, przyjazne dla fodmap i pescatariańskie dieta. Od przygotowania do talerza, ten przepis zajmuje mniej więcej 30 minut. Wszystko biorąc pod uwagę, zdecydowaliśmy ten przepis zasługuje na spoonacular wynik 52%. Ten wynik jest solidny. Spróbuj Słynny Singapur Fish Head Curry, Moja siostra słynny przepis na ryby z curry, oraz Kari Kepalan Ikan Bersama Belimbing Buluh (Fish Head Curry) dla podobnych receptur.
Instrukcje
Głowy ryb opłucz pod zimną wodą. Jeśli są krwawe, mocz je w misce z wodą i ponownie spłucz.
Rozgrzać olej w dużym głębokim garnku na ogniu.
Dodaj pastę curry i gotuj, aż pasta będzie pachnąca i zacznie przyklejać się do dna patelni.
Dodaj sos rybny, cukier, i mleko kokosowe, i chili. Doprowadzić do wrzenia.
W międzyczasie, brązowy bakłażan w kilku łyżkach oleju lub upiec je w piekarniku 177°, aż brązowy, o 10 protokół.
Zdjąć z ognia i odstawić.
Dodaj głowę ryby i bakłażana do mieszanki curry kokosowego.
Dodać wystarczającą ilość wody, aby całkowicie pokryć głowę ryby. Doprowadzić do stałej gotować na wolnym ogniu i gotować przez 10 minut lub aż miąższ jest miękki i po prostu gotowane przez. Tuż przed podaniem wymieszaj liście bazylii.
Polecane wino: Pinot Grigio, Gruener Veltliner, Pinot Noir
Pinot Grigio, Gruener Veltliner i Pinot Noir to moje ulubione ryby. Ryby są tak różnorodne jak wino, więc trudno wybrać wina, które pasują do każdej ryby. Ostre białe wino, takie jak Pinot grigio lub Grüner Veltliner, pasuje do każdej białej ryby o delikatnym smaku. Mięsiste, silnie aromatyzowane ryby, takie jak łosoś i tuńczyk, poradzą sobie nawet z lekkim czerwonym winem, takim jak pinot noir. Jednym z win, które można spróbować jest Zind-Humbrecht Clos Windsbuhl Vendange tardive Pinot Gris. Ma 5 z 5 gwiazdek, a butelka kosztuje około 99 dolarów.
![Zind-Humbrecht Clos Windsbuhl Vendange Tardive Pinot Gris]()
Zind-Humbrecht Clos Windsbuhl Vendange Tardive Pinot Gris