Fish Consomme z pierożkami z krewetkami i Edamame

Fish Consomme z pierożkami z krewetkami i Edamame
Fish Consomme z pierożkami z krewetkami i Edamame jest bezglutenowe, bezmleczne i pescatariańskie przepis z 8 porcjami. To danie główne ma 249 kalorii, 36g białka, oraz 6G tłuszczu na porcję. Na 4,06 zł za porcję, ten przepis okładki 25% Twojego codziennego zapotrzebowania na witaminy i minerały. 1 osoba zrobiła ten przepis i zrobi to ponownie. Od przygotowania do talerza, ten przepis zajmuje około 2 godziny i 5 minut. Jest dostarczany przez Foodnetwork. Jeśli masz seler, sok z cytryny, sól i pieprz, i kilka innych składników na rękę, można zrobić to. Aby wykorzystać białka jaj można śledzić to danie główne z Budyń Bananowy jako deser. Wszystko biorąc pod uwagę, zdecydowaliśmy ten przepis zasługuje na spoonacular wynik 65%. Ten wynik jest całkiem niezły. Spróbuj Pierogi z krewetkami i Edamame, Pierogi Edamame, oraz Pierogi Edamame dla podobnych receptur.

Instrukcje

1
Aby "Biały" mirepoix, wymieszać cebulę, trawę cytrynową, seler i Por i przechowywać w lodówce, aż ostygnie, co najmniej 4 godziny, najlepiej na noc. (W połączeniu z rybami i białkami jaj, mirepoix utworzy klarowanie, aby consomme było krystalicznie czyste. Ta kombinacja składników utworzy to, co jest określane jako tratwa, która zasadniczo koaguluje jako consomme wyjaśnia.)
Składniki, których będziesz potrzebować
Eliksir GEliksir G
Opcjonalnie Lody Waniliowe O Obniżonej Zawartości TłuszczuOpcjonalnie Lody Waniliowe O Obniżonej Zawartości Tłuszczu
1/4 Szklanki Kwaśnej śmietany, Spójrz Na Nią1/4 Szklanki Kwaśnej śmietany, Spójrz Na Nią
(w Przybliżeniu Do Zrobienia Zasmażki)(w Przybliżeniu Do Zrobienia Zasmażki)
średniej Wielkości świeże Pomidory (około , Obrane I Pokrojone Na Szóstki)średniej Wielkości świeże Pomidory (około , Obrane I Pokrojone Na Szóstki)
1-1/2 łyżeczki Mielonego Czosnku GOYA® Lub 3 Ząbki świeżego Czosnku, Drobno Posiekane1-1/2 łyżeczki Mielonego Czosnku GOYA® Lub 3 Ząbki świeżego Czosnku, Drobno Posiekane
Cukierki O Smaku Ośmiornicy BriteCukierki O Smaku Ośmiornicy Brite
1 Mała Główka Kapusty Włoskiej Lub Pekińskiej Pokrojonej W Paski O Grubości 2,5 Cm1 Mała Główka Kapusty Włoskiej Lub Pekińskiej Pokrojonej W Paski O Grubości 2,5 Cm
2
Wymieszaj schłodzony mirepoix, korzeń imbiru, skrawki rybne, muszle krewetek i białko jaja i dodaj do garnka.
Składniki, których będziesz potrzebować
1 Szklanka Mirinu Lub Słodkiego Sake1 Szklanka Mirinu Lub Słodkiego Sake
Opcjonalnie Lody Waniliowe O Obniżonej Zawartości TłuszczuOpcjonalnie Lody Waniliowe O Obniżonej Zawartości Tłuszczu
(w Przybliżeniu Do Zrobienia Zasmażki)(w Przybliżeniu Do Zrobienia Zasmażki)
(zalecany: Sos A1)(zalecany: Sos A1)
2 łyżeczki Tajskiej Czerwonej Pasty Chili2 łyżeczki Tajskiej Czerwonej Pasty Chili
Cukierki O Smaku Ośmiornicy BriteCukierki O Smaku Ośmiornicy Brite
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
GOYA® Groszek Mrożony, RozmrożonyGOYA® Groszek Mrożony, Rozmrożony
3
Wlać schłodzony wywar rybny.
Składniki, których będziesz potrzebować
Stado RybStado Ryb
4
Dodaj sok z cytryny. Doprowadzić do gotowania na wolnym ogniu (tuż poniżej wrzenia w klasycznym gotowaniu) na małym ogniu, często mieszając tak, że składniki klarowania pozostają swobodnie pływające. Należy pamiętać, że ciepło musi być utrzymywane na wolnym ogniu, na tyle niskie, aby tratwa, która tworzy się, nie oderwała się od działania gotowania i wystarczająco wysokie, aby ugotować zanieczyszczenia, aby mogły być zebrane w tratwie. Gdy tratwa uformuje się i unosi się na powierzchnię, przestań mieszać. Jednak zebrać trochę bulionu z krawędzi garnka i baste tratwy, aby utrzymać go od rozpadu. Po 60 do 90 minut na odpowiednim wolnym ogniu, tratwa zacznie tonąć, w którym momencie consomme jest gotowy.
Składniki, których będziesz potrzebować
Krewetki, Ogon, Usunięte Skorupy, OczyszczoneKrewetki, Ogon, Usunięte Skorupy, Oczyszczone
1/4 Szklanki Kwaśnej śmietany, Spójrz Na Nią1/4 Szklanki Kwaśnej śmietany, Spójrz Na Nią
Goya Sazon Z Kolendrą I AnnattoGoya Sazon Z Kolendrą I Annatto
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
GOYA® Groszek Mrożony, RozmrożonyGOYA® Groszek Mrożony, Rozmrożony
5
Dla edamame, dodać soję w strąkach do garnka i przykryć wodą. Gotować do miękkości, o 10 protokół.
Składniki, których będziesz potrzebować
SojaSoja
Mrożone Edamame (ze Strąków)Mrożone Edamame (ze Strąków)
1 Szklanka Białego Jęczmienia Perłowego1 Szklanka Białego Jęczmienia Perłowego
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
GOYA® Groszek Mrożony, RozmrożonyGOYA® Groszek Mrożony, Rozmrożony
6
Odcedzić i odstawić do ostygnięcia.
7
Usuń soję ze strąków i odstaw na bok, aż będzie to potrzebne.
Składniki, których będziesz potrzebować
SojaSoja
8
W maszynce mieszanka krewetki, białka jaj, szalotki, sól i pieprz do pasty. Łyżka część tej mieszaniny do worka ciasta z 1/2-calowy zwykły końcówka. Wrzuć małe pierogi do consomme i kłusuj.
Składniki, których będziesz potrzebować
4 Plasterki Sera Muenster, Przekrojone Na Pół4 Plasterki Sera Muenster, Przekrojone Na Pół
Opcjonalnie Lody Waniliowe O Obniżonej Zawartości TłuszczuOpcjonalnie Lody Waniliowe O Obniżonej Zawartości Tłuszczu
Cały Imbir, RozgniecionyCały Imbir, Rozgnieciony
1/4 Szklanki Kwaśnej śmietany, Spójrz Na Nią1/4 Szklanki Kwaśnej śmietany, Spójrz Na Nią
2 łyżeczki Tajskiej Czerwonej Pasty Chili2 łyżeczki Tajskiej Czerwonej Pasty Chili
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
Plus 2 łyżki Lodowatej WodyPlus 2 łyżki Lodowatej Wody
300 Gramów (11 Uncji) Mlecznej Czekolady, Równomiernie Posiekanej300 Gramów (11 Uncji) Mlecznej Czekolady, Równomiernie Posiekanej
9
Łyżka 1/4 szklanki edamame do miski, i zupa Chochla nad.
Składniki, których będziesz potrzebować
Mrożone Edamame (ze Strąków)Mrożone Edamame (ze Strąków)
Starty Ser Cheddar, Pokrojona Zielona Cebula I Kwaśna śmietana (opcjonalnie)Starty Ser Cheddar, Pokrojona Zielona Cebula I Kwaśna śmietana (opcjonalnie)
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
(po Kubku Wielkości Przekąski) Budyń Cytrynowy(po Kubku Wielkości Przekąski) Budyń Cytrynowy
ChochlaChochla

Polecane wino: Pinot Grigio, Gruener Veltliner, Pinot Noir

Pinot Grigio, Gruener Veltliner i Pinot Noir są doskonałym wyborem dla ryb. Ryby są tak różnorodne jak wino, więc trudno wybrać wina, które pasują do każdej ryby. Ostre białe wino, takie jak Pinot grigio lub Grüner Veltliner, pasuje do każdej białej ryby o delikatnym smaku. Mięsiste, silnie aromatyzowane ryby, takie jak łosoś i tuńczyk, poradzą sobie nawet z lekkim czerwonym winem, takim jak pinot noir. Możesz spróbować Caposaldo Pinot Grigio. Recenzenci bardzo lubią to z 4.5 z 5 gwiazdek i cena około 10 dolarów za butelkę.
Caposaldo Pinot Grigio
Caposaldo Pinot Grigio
Caposaldo Pinot Grigio charakteryzuje się suchą, rześką, żywą konsystencją i delikatnymi aromatami białych owoców, kwiatów i migdałów.Dobrze komponuje się z białymi mięsami, rybami, owocami morza, daniami z makaronu i delikatnymi serami.
TrudnośćEkspert
Gotowe W2 hrs, 5 m.
Porcje8
Ocena Zdrowia27
Magazyn