Fire Roasted Corn Salsa
Ogień palonej kukurydzy Salsan jest bezglutenowe i wegańskie hor d ' oeuvre. Ten przepis służy 8 i kosztuje 91 centów za porcję. Jedna porcja tego dania zawiera ok. 4G białka, 14g tłuszczu, oraz w sumie 244 kalorie. Tylko kilka osób zrobiło ten przepis, a 4 powiedziałoby, że trafiło w sedno. Udaj się do sklepu i odbierz awokado, koszerną sól i pieprz, chipsy tortilla i kilka innych rzeczy, które możesz zrobić dzisiaj. Ten przepis jest typowy dla kuchni meksykańskiej. Od przygotowania do talerza, ten przepis zajmuje około 30 minut. Wszystko biorąc pod uwagę, zdecydowaliśmy ten przepis zasługuje na spoonacular wynik 34%. Ten wynik nie jest tak spektakularny. Podobne przepisy to Fire Roasted Corn Salsa, Fire Roasted Tomatillo & Corn Salsa, oraz Black Bean & Fire Roasted Corn Salsa.
Instrukcje
Zobacz jak zrobić ten przepis.
Rozgrzać grill do średniej-wysokiej temperatury.
Dodać kukurydzę i jalapeno do tacy blachy, skropić oliwą z oliwek i posypać solą i pieprzem. Grilluj ze wszystkich stron, aż lekko zwęglone, w sumie około 6 minut.
Wyjąć z grilla i ostudzić przez kilka minut, aż będzie można obsłużyć.
Użyj noża, aby usunąć ziarna kukurydzy z kłosów kukurydzy. Jalapeno drobno posiekać.
Dodaj oba do miski, a następnie wymieszaj pomidory, awokado, czerwoną cebulę i sok z limonki. Smak do przypraw i dostosować w razie potrzeby z większą ilością soli w razie potrzeby.
Podawać z chipsami tortilla.