Filo Trójkąty Nadziewane świeżym serem (briouats bil jben)
Filo Trójkąty Nadziewane świeżym serem (briouats bil jben) to Wegetariańskie przystawka. Ten przepis sprawia, że 16 porcji z 224 kalorie, 4G białka, oraz 20 g tłuszczu każdy. Na 62 grosze za porcję, ten przepis okładki 4% Twojego codziennego zapotrzebowania na witaminy i minerały. Ten przepis jest lubiany przez 1 smakoszy i kucharzy. Jeśli masz jajko, oliwę z oliwek, ciasto filo i kilka innych składników pod ręką, możesz to zrobić. Od przygotowania do talerza, ten przepis zajmuje około 45 minut. Wszystko biorąc pod uwagę, zdecydowaliśmy ten przepis zasługuje na spoonacular wynik 13%. Ten wynik jest raczej zły. Spróbuj Trójkąty Serowe Phyllo, Ser Miodowo-Kozi Filo Trójkąty, oraz Krewetki i serek Filo Trójkąty dla podobnych receptur.
Instrukcje
W średniej misce do mieszania, wymieszać ser, jajko i kolendrę widelcem.
Na czystej, płaskiej powierzchni roboczej rozwiń arkusze phyllo.
Pokroić w paski o szerokości około 3 cali/7,5 cm i długości co najmniej 9 cali/23 cm. Ułóż kilka pasków skierowanych do ciebie; przykryj pozostałe paski folią, aby nie wyschły. Lekko posmaruj paski oliwą z oliwek.
Umieść 1 łyżkę nadzienia serowego na końcu każdego paska najbliżej siebie. Złóż, aby utworzyć trójkąt, a następnie złóż ponownie, aby utworzyć inny trójkąt, i tak dalej do końca.
Posmaruj koniec trójkąta żółtkiem jaja i złóż luźny koniec na szczotkowanym żółtku.
Umieść Trójkąty na talerzu, nie pozwalając im dotknąć. Powtórz z pozostałymi paskami Filo i nadzieniem serowym.
Przygotuj 6 talerzy deserowych.
Umieść obfity miód na środku każdego z nich.
W dużej patelni lub sauté patelni, podgrzać co najmniej 1/2 in / 1.25 cm oleju, aż powierzchnia mieni się. Zmniejszyć ciepło do średniego. Pracując w małych partiach, delikatnie umieścić filo Trójkąty w oleju i smażyć, obracając raz, aż jędrne i złociste, 30 sekund do 1 minuty.
Przełożyć łyżką szczelinową Na Ręczniki papierowe do osuszenia.
Na każdym talerzu umieścić 2 lub 3 rolki, skropić miodem i posypać sezamem.
Przedruk za zgodą Maroko: kulinarna podróż z przepisami od pachnących przyprawami rynków Marrakeszu do wypełnionej daktylami oazy Zagora autorstwa Jeffa Koehlera. Copyright © 2012 by Jeff Koehler. Wydany przez Chronicle Books LLC.