Filipińska Sałatka Z Kurczakiem
Filipińska Sałatka z kurczakiem to bezmleczne przepis z 12 porcjami. Jedna porcja tego dania zawiera mniej więcej 4G białka, 14g tłuszczu, oraz w sumie 228 kalorii. Na 47 centów za porcję, ten przepis okładki 6% Twojego codziennego zapotrzebowania na witaminy i minerały. 259 ludzie zrobili ten przepis i zrobić go ponownie. Od przygotowania do talerza, ten przepis zajmuje około 1 godzina i 20 minut. Mieszanka rodzynek, piersi kurczaka, selera i garść innych składników to wszystko, czego potrzeba, aby ten przepis był tak aromatyczny. Jest ona dostarczana przez Allrecipes. Biorąc pod uwagę wszystkie czynniki, ten przepis zarabia spoonacular wynik 36%, który nie jest tak wybitny. Spróbuj Sałatka makaronowa w stylu filipińskim, Filipiński Kurczak Afritada, oraz Filipiński Kurczak Adobo dla podobnych receptur.
Instrukcje
Przynieś garnek wody na wolnym ogniu na małym ogniu.
Dodaj pierś z kurczaka do wody i gotuj, aż nie będzie już różowa w środku, a soki będą jasne, około 30 minut. Natychmiastowy odczyt termometr włożony do środka powinien odczytywać co najmniej 165 stopni F (74 stopni C).
Wyjmij kurczaka z wody i pozostaw do ostygnięcia przed rozdrobnieniem mięsa do dużej miski.
Podczas gdy kurczak gotuje, przynieś garnek lekko osolonej wody do wrzenia. Gotować makaron w wrzenia, aż gotowane przez, ale nadal jest twardy do ukąszenia, o 8 protokół.
Odcedzić i spłukać zimną wodą, aby zatrzymać proces gotowania, aż makaron ostygnie w dotyku.
Dodaj do miski z kurczakiem.
Wymieszać ananas, jabłko, seler, marchew, i rodzynki do miski; wrzucić do połączenia.
Dodać majonez, cukier i przyprawioną sól; delikatnie mieszać mieszaninę aż do równomiernego pokrycia. Przechowywać w lodówce co najmniej 30 minut przed podaniem.