Filiżanki do latte z białą czekoladą
Kubki Latte z Białą Czekoladą to przepis bezglutenowy składający się z 18 porcji. Jedna porcja tego dania zawiera około 7 g białka , 31 g tłuszczu i łącznie 435 kalorii . Za 1,73 USD za porcję ten przepis pokrywa 12% dziennego zapotrzebowania na witaminy i minerały. Ten przepis przypadł do gustu 1 smakoszom i kucharzom. Od przygotowania do talerza, ten przepis zajmuje około 50 minut . Udaj się do sklepu i kup czekoladę do pieczenia, espresso w proszku, likier kawowy i kilka innych rzeczy, aby przygotować je już dziś. Mało kto naprawdę przepadał za tym napojem. Jest to dostarczane przez Taste of Home. Biorąc wszystko pod uwagę, zdecydowaliśmy, że ten przepis zasługuje na łyżkową ocenę 27% . Wynik ten jest raczej zły. Podobne przepisy to Latte z białą czekoladą , Latte z białą czekoladą i kokosem oraz Latte z białą czekoladą i miętą .
Instrukcje
W kuchence mikrofalowej rozpuść kawałki czekolady i tłuszcz; mieszaj, aż będzie gładka. Za pomocą wąskiego pędzla do ciasta posmaruj wnętrze osiemnastu 2-calowych. Foliowe papilotki do muffinów z 1/2 łyżeczki roztopionej czekolady. Przechowywać w lodówce przez 15 minut lub do momentu, aż masa będzie twarda. Powtórz warstwy dwukrotnie. Schładzaj aż do ustawienia.
Na dużej, ciężkiej patelni ugotuj cukier na średnim ogniu, aż się rozpuści i nabierze złoto-bursztynowego koloru. Stopniowo dodawaj śmietanę; gotować i mieszać, aż cukier się rozpuści.
Dodać likier i espresso w proszku; mieszaj, aż będzie gładka. Mieszaj białą czekoladę, aż się rozpuści.
Przełożyć do małej miski; przykryć i przechowywać w lodówce przez 1-2 godziny lub do momentu, aż lekko zgęstnieje.
Ostrożnie zdejmij i wyrzuć foliowe wkładki z kubków czekoladowych. Nadzienie łyżką lub fajką do kubków; udekorować ziarnami kawy. Przechowywać w hermetycznym pojemniku w lodówce.