Filety z łososia z parmezanem
Filety z łososia z parmezanem od początku do końca zajmują około 35 minut. Z tego przepisu wychodzą 4 porcje zawierające 662 kalorie, 44 g białka i 41 g tłuszczu każda. Za 4,98 USD za porcję ten przepis pokrywa 38% dziennego zapotrzebowania na witaminy i minerały. Jeśli masz pod ręką oliwę z oliwek, bułkę tartą, parmezan i kilka innych składników, możesz to zrobić. 1 osoba była pod wrażeniem tego przepisu. Tylko nielicznym osobom to danie główne naprawdę smakowało. Jest to dostarczane przez Taste of Home. Jest to dobra opcja, jeśli stosujesz dietę pescatariańską. Z wynikiem łyżkowym wynoszącym 77%, to danie jest solidne. Podobne przepisy obejmują filety rybne z parmezanem, łatwe filety rybne z parmezanem i pieczone filety z pstrąga z parmezanem.
Instrukcje
W dużej misce delikatnie wymieszaj składniki kompotu. Przykryj i odstaw na 1 godzinę w temperaturze pokojowej.
W płytkiej misce ubij jajko i mleko. W innej płytkiej misce wymieszaj bułkę tartą i parmezan. Łososia osusz ręcznikiem papierowym. Zanurz w mieszance mleka, a następnie obtocz w mieszance okruchów. Na dużej patelni z powłoką nieprzywierającą smaż łososia na oleju na średnim ogniu, aż ryba będzie łatwo łuskana widelcem, raz obracając.
Polecane wino: Pinot Noir, Chardonnay, Sauvignon Blanc
Filety z łososia w menu? Spróbuj połączyć z Pinot Noir, Chardonnay i Sauvignon Blanc. Aby zdecydować się na kolor biały lub czerwony, należy wziąć pod uwagę przyprawy i sosy. Chardonnay jest doskonałym przyjacielem maślanych, kremowych dań, podczas gdy sauvignon blanc może uzupełniać dania ziołowe lub cytrusowe. Jasna czerwień o niskiej zawartości tanin, taka jak pinot noir, świetnie komponuje się z pieczonym lub grillowanym łososiem. Perrier-Jouet Grand Brut z oceną 4,3 na 5 gwiazdek wydaje się dobrym wyborem. Kosztuje około 57 dolarów za butelkę.
![Perrier-Jouet Grand Brut]()
Perrier-Jouet Grand Brut
Uderzająca świeżość i żywotność kwiatowych i owocowych zapachów (żółtych owoców i świeżych owoców) zakorzenia się, zanim ustąpią subtelnym nutom wanilii i masła, nadając winu owocowy i spójny charakter. Najpierw pojawiają się nuty śliwki wiśniowej, cytryny i bergamotki, następnie ustępują miejsca kwiatom drzew owocowych, takich jak limonka i wiciokrzew. Następnie pojawiają się nuty masła, magdalenki i cukru waniliowego. Trwałe nuty grejpfruta, białych brzoskwiń, zielonych gruszek, jabłoni i zielonych orzechów laskowych dopełniają smaku.