Filety z łososia z Herbowanymi porami
Filety z łososia z Herbowanymi porami to bezglutenowe, pierwotne i pescatariańskie danie główne. Na 4,36 zł za porcję, ten przepis okładki 27% Twojego codziennego zapotrzebowania na witaminy i minerały. Jedna porcja zawiera 462 kalorie, 34g białka, oraz 35 g tłuszczu. Ten przepis służy 4. 1 osoba zrobiła ten przepis i zrobi to ponownie. Jeśli masz skórkę z cytryny, sól i pieprz, szałwia i kilka innych składników pod ręką, możesz to zrobić. Wszystko biorąc pod uwagę, zdecydowaliśmy ten przepis zasługuje na spoonacular wynik 70%. Ten wynik jest solidny. Spróbuj Filety Z Łososia Herbed, Filety Z Łososia Herbed Z Dodatkiem Suszonych Pomidorów, oraz Chrupiące Filety Rybne Herbed dla podobnych receptur.
Instrukcje
Filety rybne doprawiamy solą i pieprzem.
Skropić je lekko oliwą z oliwek, natrzeć szałwią i tymiankiem i rozprowadzić skórką z cytryny.
Na każdy filet połóż liść szałwii i gałązkę tymianku. Przykryć folią i przechowywać w lodówce do godziny.
Rozgrzej piekarnik do 204°. w szerokiej, ciężkiej patelni smażyć masło i oliwę z oliwek, aż będzie bardzo gorąco.
Dodać pokrojone w kostkę pory, wymieszać, aby dobrze pokryć i zmniejszyć ogień do średnio niskiego. Lekko posolić, ponownie wymieszać i nadal gotować powoli, aż por będzie miękki, około 15 minut, mieszając od czasu do czasu i dodając kilka łyżek wody, jeśli patelnia stanie się zbyt sucha lub pory są za bardzo brązowieje.
Dodać czosnek, posiekane zioła, sól i pieprz i gotować przez kilka minut, aż czosnek będzie miękki i pachnący.
Rozłóż pory na dnie 2-1 / 2-qt. żaroodporne naczynie do pieczenia.
Połóż filety rybne na wierzchu i piecz, aż nóż do parowania włożony do ryby poczuje ciepło po dotknięciu wargi, około 20 minut. Aby służyć, łyżka herbed pora na każdym filecie.
z 1 łyżeczką. olej na mżawkę, kalorie
34, Tłuszcz Jednonienasycony
Oceń ten przepis i zobacz opinie
11, Tłuszcz Wielonienasycony
Polecane wino: Chardonnay, Pinot Noir, Sauvignon Blanc
Chardonnay, Pinot Noir i Sauvignon Blanc są doskonałym wyborem dla łososia. Aby zdecydować się na biały lub czerwony, należy wziąć pod uwagę przyprawy i sosy. Chardonnay jest świetnym przyjacielem maślanych, kremowych potraw, a sauvignon blanc może uzupełniać Dania ziołowe lub cytrusowe. Lekka czerwień o niskiej zawartości taniny, taka jak pinot noir, świetnie komponuje się z pieczonym lub grillowanym łososiem. Trentadue La Storia Chardonnay z oceną 4,3 na 5 gwiazdek wydaje się dobrym meczem. Kosztuje około 20 dolarów za butelkę.
![Trentadue La Storia Chardonnay]()
Trentadue La Storia Chardonnay
2014 Chardonnay, Wybrzeże Sonoma, jest typowe dla odmiany z aromatami jabłek, białych brzoskwiń i cytrusów. Z dłuższym czasem w szkle niuansowane aromaty gałki muszkatołowej, lekkie tosty i wanilia przychodzą bawić się wraz z sugestią ananasa i dojrzałych cytryn Meyer. Odczucie w ustach jest ostre i powściągliwe z wyraźną mineralnością i czystością owoców. Bogaty, elegancki i pięknie wyważony.