Filety z okonia pieczone w maśle i ziołach
Potrzebujesz pescatarianskiego i דל פחמימות,znego dania głównego? Pieczone maślane filety z okonia ziołowego mogą być znakomitym przepisem do wypróbowania. Ten przepis służy 4 osobom. Za 2,66 USD za porcję ten przepis pokrywa 15% dziennego zapotrzebowania na witaminy i minerały. Jedna porcja tego dania zawiera około 25 g białka, 27 g tłuszczu i łącznie 383 kalorie. Kilka osób przygotowało ten przepis, a 83 stwierdziło, że był strzałem w dziesiątkę. Udaj się do sklepu i kup masło, bazylię, proszek czosnkowy i kilka innych rzeczy, które przygotujesz dzisiaj. Jest dostarczany przez Allrecipes. Od przygotowania do talerza, ten przepis zajmuje około 40 minut. Biorąc pod uwagę wszystkie czynniki, ten przepis uzyskał 51% wyniku, co oznacza, że jest solidny. Spróbuj filetów z okonia w ziołach z puree z grochu, filetów z okonia i aromatycznych filetów z okonia, aby uzyskać podobne przepisy.
Instrukcje
Rozgrzej piekarnik do 350 stopni F (175 stopni C).
Do płytkiego naczynia wlać masło.
Połącz okruchy krakersów, parmezan, bazylię, oregano, sól i proszek czosnkowy w osobnej, płytkiej misce.
Zanurz filety z okonia w roztopionym maśle i wciśnij je w przyprawione okruszki krakersów, aby je pokryć. Obtoczone filety ułożyć na blasze do pieczenia.
Piec w nagrzanym piekarniku, aż powłoka się zarumieni, a ryba będzie łatwo płatkowata widelcem, 25 do 30 minut.
Polecane wino: Pinot Noir, Pinot Grigio, Gruener Veltliner
Pinot Noir, Pinot Grigio i Gruener Veltliner to moje ulubione ryby. Ryby są tak różnorodne jak wino, dlatego trudno wybrać wino, które będzie pasować do każdej ryby. Rześkie białe wino, takie jak pinot grigio lub Grüner Veltliner, będzie pasować do każdej białej ryby o delikatnym smaku. Mięsne, mocno aromatyzowane ryby, takie jak łosoś i tuńczyk, radzą sobie nawet z jasnoczerwonym winem, takim jak pinot noir. Jednym z win, którego możesz spróbować, jest Barefoot Bubbly Pink Moscato. Ma 4,9 z 5 gwiazdek, a butelka kosztuje około 15 dolarów.
![Boso, musujące różowe Moscato]()
Boso, musujące różowe Moscato
Barefoot Bubbly Pink Moscato jest słodki i soczysty o wybuchowych aromatach i smakach. Najlepiej smakuje schłodzony (36-40 stopni F), ten musujący ma aromat i smak jaśminu i mandarynki uzupełniony czerwoną maliną, truskawką i granatem. Ciesz się kremowym i soczystym finiszem!