Filety z labraksa w sosie Pietruszkowym

Filety z okonia morskiego z sosem pietruszkowym mogą być tylko głównym daniem, którego szukasz. Ten przepis sprawia, że 4 porcje z 674 kalorii, 43g białka, oraz 36 g tłuszczu każdy. Na 4,37 zł za porcję, ten przepis okładki 36% Twojego codziennego zapotrzebowania na witaminy i minerały. 1 osoba uznała ten przepis za pyszny i satysfakcjonujący. Mieszanka szalotki, sól i pieprz, jajka i garść innych składników to wszystko, czego potrzeba, aby ten przepis tak aromatyczny. Aby zużyć oliwę z oliwek można śledzić to danie główne z Smażony Banan, Granolan i jogurt Parfait jako deser. Jest to dobra opcja, jeśli podążasz za pescatarian dieta. Od przygotowania do talerza, ten przepis zajmuje mniej więcej 40 minut. Z łyżeczką wynik 72%, to danie jest solidne. Spróbuj Sezam chili i pietruszka Crusted filety jagnięce, Bas w paski z rumianym masłem z orzechów laskowych, cytryną i pietruszką, oraz Grillowany bas w paski z kalafiorem i pomidorami z Kaparówkami i czarnymi oliwkami z sałatką z pietruszki dla podobnych receptur.
Instrukcje
W dużej misce wymieszaj 1 1/2 szklanki bułki tartej z 1/2 szklanki natki pietruszki, 1 1/2 łyżeczki soli i 1/2 łyżeczki pieprzu.
W małym rondlu roztopić 2 łyżki masła.
Dodać szalotkę i gotować na umiarkowanym ogniu, aż półprzezroczyste, o 1 minutę.
Dodaj wywar z kurczaka i sok z cytryny i gotować na dużym ogniu, aż zmniejszy się do 1 szklanki, o 15 protokół.
Ubijamy crme frache do sosu wraz z pozostałą 1/2 szklanką natki pietruszki i 1/4 szklanki bułki tartej. Zeskrobać sos do blendera i puree. Odcedzić sos z powrotem do rondla i delikatnie obmyć.
Na dużej patelni roztopić pozostałe 2 łyżki masła w oliwie z oliwek na umiarkowanym ogniu. Filety z okonia morskiego przyprawiamy solą i pieprzem, następnie pogłębiamy w mące, zanurzamy w ubitych jajkach i zalewamy natką pietruszki i okruchami chleba. Gdy masło zaczyna lekko brązowy, dodać filety na patelni i gotować, aż rumiane na dnie, o 3 protokół. Flip filety i gotować, aż tylko biały przez cały, 2 do 3 minut dłużej.
Rybę przełożyć na talerze, polać sosem i podawać.
Polecane wino: Pinot Grigio, Gruener Veltliner, Pinot Noir
Seabass w menu? Spróbuj sparować z Pinot Grigio, Gruener Veltliner i Pinot Noir. Ryby są tak różnorodne jak wino, więc trudno wybrać wina, które pasują do każdej ryby. Ostre białe wino, takie jak Pinot grigio lub Grüner Veltliner, pasuje do każdej białej ryby o delikatnym smaku. Mięsiste, silnie aromatyzowane ryby, takie jak łosoś i tuńczyk, poradzą sobie nawet z lekkim czerwonym winem, takim jak pinot noir. Zind-Humbrecht Clos Windsbuhl Vendange tardive Pinot Gris z oceną 5 na 5 gwiazdek wydaje się dobrym meczem. Kosztuje około 99 dolarów za butelkę.
![Zind-Humbrecht Clos Windsbuhl Vendange Tardive Pinot Gris]()
Zind-Humbrecht Clos Windsbuhl Vendange Tardive Pinot Gris