Filety z bakłażana w sosie śmietanowym

Need a bezglutenowe i wegańskie przystawki? Filety z bakłażana z sosem śmietanowym może być niesamowity przepis, aby spróbować. Na 2,36 zł za porcję, ten przepis okładki 18% Twojego codziennego zapotrzebowania na witaminy i minerały. Ten przepis sprawia, że 4 porcje z 359 kalorii, 10g białka, oraz 27 g tłuszczu każdy. 1 osoba uznała ten przepis za przepyszny i satysfakcjonujący. Jeśli masz krem kokosowy, pastę miso, przyprawiony sos pomidorowy i kilka innych składników pod ręką, możesz to zrobić. Jest ona dostarczana przez Allrecipes. Od przygotowania do talerza, ten przepis zajmuje około 1 godzina i 25 minut. Biorąc pod uwagę wszystkie czynniki, ten przepis zarabia spoonacular wynik 49%, co jest solidne. Podobne przepisy to [] Grillowane filety z łososia z sosem Wasabi i cytrynowym {Moja randka z aplikacją IKEA na Facebooku Wintertainer}, Cały Pstrąg (Lub Filety) Nadziewane Z Boczkiem I Bakłażanem, oraz Duszone filety z halibuta w kokosie i trawie cytrynowej z wędzonym bakłażanem i pomidorowym Chutney imbirowym.
Instrukcje
Obierz niektóre, ale nie wszystkie, skórę z bakłażana.
Umieść bakłażana w płytkim naczyniu i przykryj sosem sojowym. Pozostawić do marynowania przez 1 godzinę, obracając bakłażan od czasu do czasu.
W średnim rondlu wymieszaj śmietanę kokosową, sos pomidorowy, pastę miso i sok z limonki.
Umieścić na małym ogniu i pozostawić na wolnym ogniu, mieszając od czasu do czasu. Gdy sos dojdzie do wrzenia, zdjąć z ognia i przykryć pokrywką.
Podgrzać olej roślinny i olej sezamowy w woku na dużym ogniu. Filety z bakłażana smażyć po kilka na raz, aż z obu stron będą złociste. Może być konieczne uzupełnienie oleju między partiami.
Podawać bakłażana na ryżu lub makaronu, z sosem łyżką na górze.