Filety z łososia z powłoką Wasabi
Filety z łososia z powłoką Wasabi mogą być tylko głównym daniem, którego szukasz. Jedna porcja zawiera 753 kalorie, 46g białka, oraz 31 g tłuszczu. Ten przepis służy 2 i kosztuje $5.69 za porcję. Ten przepis jest lubiany przez 1 smakoszy i kucharzy. Jeśli masz ryż, proszek do pasty, mięty i kilka innych składników pod ręką, możesz to zrobić. Aby wykorzystać mielony kminek, możesz śledzić to danie główne z Marokański Mus Czekoladowy jako deser. Od przygotowania do talerza, ten przepis zajmuje około 45 minut. Jest to dobra opcja, jeśli podążasz za bezglutenowe, bezmleczne i pescatariańskie dieta. Wszystko biorąc pod uwagę, zdecydowaliśmy ten przepis zasługuje na spoonacular wynik 84%. Ten wynik jest niesamowity. Spróbuj [] Grillowane filety z łososia z sosem Wasabi i cytrynowym {Moja randka z aplikacją IKEA na Facebooku Wintertainer}, Panko Crusted Wasabi Salmon with Orange Wasabi Cream Sauce, oraz Łosoś Wasabi dla podobnych receptur.
Instrukcje
W rondlu gotuj dziki ryż (dwie części wody do jednej części ryżu), gotując przez 45 minut. Pozostawić na bok do ostygnięcia.
Tymczasem w innym rondlu buraki przykryć wodą, zagotować, następnie zmniejszyć ogień i gotować na wolnym ogniu przez około 30 minut, aż burak będzie miękki.
Odcedzić, a gdy będzie wystarczająco chłodny, obrać skórę i pokroić buraki na grube kawałki.
Posiekaj granat na pół i wyodrębnij nasiona.
Dodaj granat, buraki, oliwę z oliwek i miętę do ryżu. Zostaw na bok.
Wykonaj powłokę wasabi, mieszając ze sobą majonez, kminek i wasabi. Spróbuj i dostosuj, jeśli chcesz. Rozgrzej piekarnik do 177° / 180°C.
Łososia umyć, osuszyć i doprawić.
Podgrzej patelnię lub patelnię żaroodporną na tyle dużą, aby zmieścić oba filety z łososia, a gdy będzie gorąco, Wrzuć łososia, od strony skóry w dół. Obróć po 5 minutach lub gdy skóra jest brązowa i chrupiąca. Zdejmij ciepło, ostrożnie obróć ponownie i nałóż powłokę wasabi na wierzch łososia.
Włóż patelnię do piekarnika i gotuj przez około 10 minut, aż powłoka zacznie brązowieć.
Przepisy Sophie Dahl. Przedruk za zgodą bardzo lubi żywności: rok w przepisach przez Sophie Dahl, © 201
Opublikowane przez Ten Speed Press, oddział Random House, Inc.Sophie Dahl rozpoczęła karierę jako modelka, ale pisanie zawsze było jej pierwszą miłością. W 2003 roku napisała ilustrowaną nowelę "the Man with the Dancing Eyes", która stała się bestsellerem Times. Następnie ukazała się powieść "Playing with the Grown-Ups", opublikowana ku powszechnemu uwielbieniu przez Bloomsbury w 200
Dahl jest redaktorem naczelnym brytyjskiego Vogue ' a. Pisała także m.in. dla us Vogue, Waitrose Food Illustrated magazine, The Observer, The Guardian i The Saturday Times Magazine.Oddana jedząca i gotująca, napisała książkę opisującą jej nieszczęścia z jedzeniem, zmysłowe rozkosze Panny Dahl, wydaną przez Harpera
Collins w 2009 roku, co było jej drugim bestsellerem. Po sukcesie Voluptuous Delights, Dahl napisał i przedstawił popularny sześcioczęściowy serial kulinarny BBC2, Delicious Miss Dahl, który był emitowany w wielu krajach na całym świecie.Dahl mieszka w Anglii, gdzie kontynuuje pracę nad dziennikarstwem, fikcją i pieczeniem.
Polecane wino: Chardonnay, Pinot Noir, Sauvignon Blanc
Chardonnay, Pinot Noir i Sauvignon Blanc to moje najlepsze propozycje do łososia. Aby zdecydować się na biały lub czerwony, należy wziąć pod uwagę przyprawy i sosy. Chardonnay jest świetnym przyjacielem maślanych, kremowych potraw, a sauvignon blanc może uzupełniać Dania ziołowe lub cytrusowe. Lekka czerwień o niskiej zawartości taniny, taka jak pinot noir, świetnie komponuje się z pieczonym lub grillowanym łososiem. Możesz spróbować Rochioli Estate Chardonnay. Recenzenci bardzo lubią to z 4.3 z 5 gwiazdek i cena około 42 dolarów za butelkę.
![Rochioli Estate Chardonnay]()
Rochioli Estate Chardonnay
To wino jest doskonałym przykładem wyjątkowych cech z posiadłości Rochioli i rosyjskiej doliny rzeki. Aromaty dojrzałego jabłka, owoców tropikalnych, orzechów laskowych i odrobiny przypraw łączą się z bogatymi smakami jabłek i rześką kwasowością.