Filety wołowe z sosem Koniakowo-cebulowym

Filety wołowe z sosem Koniakowo-cebulowym
Filety wołowe z sosem Koniakowo-cebulowym to bezglutenowe danie główne. Na 7,56 zł za porcję, ten przepis okładki 25% Twojego codziennego zapotrzebowania na witaminy i minerały. Ten przepis służy 2. Jedna porcja tego dania zawiera mniej więcej 35g białka, 50 g tłuszczu, oraz w sumie 756 kalorii. 1 osoba była pod wrażeniem tego przepisu. Mieszanka bulionu wołowego, zielona cebula, masło i garść innych składników to wszystko, czego potrzeba, aby ten przepis był tak pyszny. Aby zużyć masło można śledzić to danie główne z Ciasto Z Masłem Cynamonowym jako deser. Wszystko biorąc pod uwagę, zdecydowaliśmy ten przepis zasługuje na spoonacular wynik 49%. Ten wynik jest całkiem niezły. Podobne przepisy to Filety Wołowe Z Sosem Koniakowo-Grzybowo-Cebulowym, Medaliony wołowe z sosem koniakowym, oraz Steki z polędwicy wołowej w sosie musztardowo-koniakowym.

Instrukcje

1
Wołowinę posypać równomiernie 1/2 łyżeczki soli i 1/4 łyżeczki pieprzu. Brązowe filety w gorącym oleju w żaroodpornej lub żeliwnej patelni na średnim ogniu 3 minuty z każdej strony.
Składniki, których będziesz potrzebować
Rzepa, Obrana I Pokrojona W Plasterki O Grubości 1/8 CalaRzepa, Obrana I Pokrojona W Plasterki O Grubości 1/8 Cala
Papryczka Jalapeno Pokrojona W Cienkie PaskiPapryczka Jalapeno Pokrojona W Cienkie Paski
1/2 Szklanki Słodkiego Wina Marsala1/2 Szklanki Słodkiego Wina Marsala
Cienki-Cienki-
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
Pokrojony Pomidor (opcjonalnie)Pokrojony Pomidor (opcjonalnie)
2
Usuń filety, rezerwując kapiele na patelni.
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
Pokrojony Pomidor (opcjonalnie)Pokrojony Pomidor (opcjonalnie)
3
Roztopić masło w kroplach na średnim ogniu.
Składniki, których będziesz potrzebować
Barwniki Spożywcze I Kolorowy Cukier (opcjonalnie)Barwniki Spożywcze I Kolorowy Cukier (opcjonalnie)
4
Dodaj żółte i czerwone krążki cebuli, i smażyć 5 protokół.
Składniki, których będziesz potrzebować
2 łyżki świeżo Zebranych Gałązek Kopru2 łyżki świeżo Zebranych Gałązek Kopru
5
Dodaj zieloną cebulę, szalotki, i czosnek, i smażyć 10 do 15 minut lub aż lekko rumiane. Wymieszać koniak i bulion; gotować na średnim ogniu, stale mieszając, aż płyn odparuje (około 5 minut).
Składniki, których będziesz potrzebować
Cały Imbir, RozgniecionyCały Imbir, Rozgnieciony
2 Do 3 Szklanek Wytrawnego Czerwonego Wina2 Do 3 Szklanek Wytrawnego Czerwonego Wina
KoniakKoniak
Czosnek Goya®Czosnek Goya®
Goya Sazon Z Kolendrą I AnnattoGoya Sazon Z Kolendrą I Annatto
6
Umieść filety na mieszance cebuli na patelni. Pokrywa z folią aluminiową.
Składniki, których będziesz potrzebować
1-1/2 łyżeczki Mielonego Czosnku GOYA® Lub 3 Ząbki świeżego Czosnku, Drobno Posiekane1-1/2 łyżeczki Mielonego Czosnku GOYA® Lub 3 Ząbki świeżego Czosnku, Drobno Posiekane
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
1 łyżeczka Soku Cytrynowego GOYA®1 łyżeczka Soku Cytrynowego GOYA®
Pokrojony Pomidor (opcjonalnie)Pokrojony Pomidor (opcjonalnie)
7
Piec w temperaturze 400 przez 15-20 minut lub do momentu włożenia termometru mięsnego do najgrubszej porcji mięsa 135 (średnio Rzadki).
Składniki, których będziesz potrzebować
Woda, Aby UmożliwićWoda, Aby Umożliwić
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
Ostry Sos Z Oleju SezamowegoOstry Sos Z Oleju Sezamowego
Żółty Cukier I Różne PosypkiŻółty Cukier I Różne Posypki
8
Usuń filety z patelni, zastrzegając mieszankę cebuli na patelni; filety luźno przykryć i odstawić w temperaturze pokojowej 10 minut.
Składniki, których będziesz potrzebować
1-1/2 łyżeczki Mielonego Czosnku GOYA® Lub 3 Ząbki świeżego Czosnku, Drobno Posiekane1-1/2 łyżeczki Mielonego Czosnku GOYA® Lub 3 Ząbki świeżego Czosnku, Drobno Posiekane
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
Pokrojony Pomidor (opcjonalnie)Pokrojony Pomidor (opcjonalnie)
9
Gotować mieszankę cebuli na średnim ogniu, stale mieszając, 5 minut lub aż płyn odparuje.
Składniki, których będziesz potrzebować
1-1/2 łyżeczki Mielonego Czosnku GOYA® Lub 3 Ząbki świeżego Czosnku, Drobno Posiekane1-1/2 łyżeczki Mielonego Czosnku GOYA® Lub 3 Ząbki świeżego Czosnku, Drobno Posiekane
10
Dodać sól i pieprz do smaku.
Składniki, których będziesz potrzebować
4 Plasterki Sera Muenster, Przekrojone Na Pół4 Plasterki Sera Muenster, Przekrojone Na Pół
11
Podawać z filetami.
12
* 1/4 szklanki czerwonego wina lub bulionu wołowego można zastąpić koniakiem.
Składniki, których będziesz potrzebować
Kawałki Warzyw Wielkości KęsaKawałki Warzyw Wielkości Kęsa
5 Funtów Krótkich żeberek Z Kością5 Funtów Krótkich żeberek Z Kością
KoniakKoniak
TrudnośćEkspert
Gotowe W1 h, 26 m.
Porcje2
Ocena Zdrowia13
Magazyn