Filet wołowy z sałatką z kopru włoskiego i sosem z kremu rozmarynowego

Filet wołowy z sałatką z kopru włoskiego i sosem z kremu rozmarynowego
Filet wołowy z sałatką z kopru włoskiego i sosem z rozmarynu może być tylko bezglutenowe i pierwotne przepis, którego szukałeś. Jedna porcja zawiera 800 kalorii, 49g białka, oraz 54g tłuszczu. Ten przepis służy 6 i kosztuje $11.0 za porcję. Sprawdza się jako danie główne. 2 osoby były zadowolone, że spróbowały tego przepisu. Jeśli masz rosół z kurczaka, winegret, rozmaryn i kilka innych składników pod ręką, możesz to zrobić. Jest dostarczany przez BBC Good Food. Od przygotowania do talerza, ten przepis zajmuje około 1 godzina. Biorąc pod uwagę wszystkie czynniki, ten przepis zarabia spoonacular wynik 88%, co jest spektakularne. Podobne przepisy to Filet Wołowy Z Rozmarynem, Filet Wołowy Z Rozmarynem, oraz Gotowany filet wołowy z sosem z drobnoziarnistych ziół.

Instrukcje

1
Wlać bulion do głębokiego rondla, który pomieści wołowinę.
Składniki, których będziesz potrzebować
1 Czubata łyżka Białego Pieprzu1 Czubata łyżka Białego Pieprzu
1 Pieczeń Z łopatki Wieprzowej Bez Kości (2 Do 2-1/2 Funta), Przycięta I Pokrojona W 1-calową Kostkę1 Pieczeń Z łopatki Wieprzowej Bez Kości (2 Do 2-1/2 Funta), Przycięta I Pokrojona W 1-calową Kostkę
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
Sól Koszerna, Podzielona, Plus Więcej Do PosypaniaSól Koszerna, Podzielona, Plus Więcej Do Posypania
2
Dodać cebulę, marchewkę i koper włoski oraz 2 gałązki rozmarynu, cały tymianek i liść laurowy, doprowadzić do wrzenia i gotować na wolnym ogniu przez 15 minut. W razie potrzeby przyciąć filet wołowy z dowolnej membrany lub ścięgna. Nie ma potrzeby wiązania go, więc zostaw mu naturalny kształt.
Składniki, których będziesz potrzebować
Polędwica WołowaPolędwica Wołowa
3 łyżki Plus 1-1/2 łyżeczki Roztopionego Masła3 łyżki Plus 1-1/2 łyżeczki Roztopionego Masła
Szyjki Z KurczakaSzyjki Z Kurczaka
1/2 Do 1 Ananasa (w Zależności Od Wielkości), Obranego I Pokrojonego Na 1/2-calowe Kawałki, Opłucz I Zachowaj ładne Liście Do Dekoracji1/2 Do 1 Ananasa (w Zależności Od Wielkości), Obranego I Pokrojonego Na 1/2-calowe Kawałki, Opłucz I Zachowaj ładne Liście Do Dekoracji
Kapary Pakowane W Sól, Namoczone, Opłukane I OdsączoneKapary Pakowane W Sól, Namoczone, Opłukane I Odsączone
20 Cienkich Plastrów Cukinii20 Cienkich Plastrów Cukinii
2 Szklanki Ząbków Czosnku2 Szklanki Ząbków Czosnku
3
Posypać solą morską i czarnym pieprzem równomiernie i lekko na dużym talerzu, gotowym do przyprawiania.
Składniki, których będziesz potrzebować
1 Szklanka Dzikiego Ryżu, Dokładnie Opłukanego1 Szklanka Dzikiego Ryżu, Dokładnie Opłukanego
Po 1/8 łyżeczki Suszonego Tymianku, Bazylii I Rozmarynu, PokruszonychPo 1/8 łyżeczki Suszonego Tymianku, Bazylii I Rozmarynu, Pokruszonych
4
W czasie, gdy zapas się gotuje, koper włoski od końca korzenia pokroić mandoliną (lub ostrym nożem) na cienkie plasterki wafli. Wrzuć plastry do dużej miski z mrożoną wodą z sokiem z cytryny. Pozostawić na 10-15 minut, następnie odcedzić, osuszyć i wymieszać z 2 łyżkami vinaigrette. Doprawić i odstawić do marynowania.
Składniki, których będziesz potrzebować
1 Szalotka, Starta Lub Posiekana1 Szalotka, Starta Lub Posiekana
VinaigretteVinaigrette
Kapary Pakowane W Sól, Namoczone, Opłukane I OdsączoneKapary Pakowane W Sól, Namoczone, Opłukane I Odsączone
1 Czubata łyżka Białego Pieprzu1 Czubata łyżka Białego Pieprzu
Opcjonalnie Pocałunki Z Bitą śmietaną I Miniaturowymi CzekoladamiOpcjonalnie Pocałunki Z Bitą śmietaną I Miniaturowymi Czekoladami
1 łyżeczka Wędzonej Soli Hikorowej1 łyżeczka Wędzonej Soli Hikorowej
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
2 1/2 Szklanki Bulionu Z Kurczaka I Więcej, Aby Poluzować I Zagęścić Sos2 1/2 Szklanki Bulionu Z Kurczaka I Więcej, Aby Poluzować I Zagęścić Sos
1 (8 Uncji) Pojemnik Lekkiej Bitej Polewy (takiej Jak Cool Whip®)1 (8 Uncji) Pojemnik Lekkiej Bitej Polewy (takiej Jak Cool Whip®)
5
Gdy gotujemy wołowinę, zwijamy ją w przyprawie na talerzu, aby była dobrze powlekana. Zanurz wołowinę w wywarze, spychając ją pod warzywa i zioła, aby równomiernie gotowała. Doprowadzić go do wrzenia, a następnie zmniejszyć ogień i kłusować przez 18 minut na rzadkie, 20 minut na średnio rzadkie.
Składniki, których będziesz potrzebować
Po 1/8 łyżeczki Suszonego Tymianku, Bazylii I Rozmarynu, PokruszonychPo 1/8 łyżeczki Suszonego Tymianku, Bazylii I Rozmarynu, Pokruszonych
1/2 Funta Fasoli Garbanzo, Namoczonej I Ugotowanej (zarezerwowano 1/3 Szklanki Płynu Z Gotowania)1/2 Funta Fasoli Garbanzo, Namoczonej I Ugotowanej (zarezerwowano 1/3 Szklanki Płynu Z Gotowania)
1 Czubata łyżka Białego Pieprzu1 Czubata łyżka Białego Pieprzu
1 Pieczeń Z łopatki Wieprzowej Bez Kości (2 Do 2-1/2 Funta), Przycięta I Pokrojona W 1-calową Kostkę1 Pieczeń Z łopatki Wieprzowej Bez Kości (2 Do 2-1/2 Funta), Przycięta I Pokrojona W 1-calową Kostkę
Drażetki Z Białą PerłąDrażetki Z Białą Perłą
6
Filet wynieść na duży talerz i zalać 2 łyżkami bulionu (ok. 150 ml).
Składniki, których będziesz potrzebować
1 Czubata łyżka Białego Pieprzu1 Czubata łyżka Białego Pieprzu
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
ChochlaChochla
7
Ułożyć gotowane gałązki ziół na wołowinie, następnie przykryć folią spożywczą i pozostawić mięso do odpoczynku i ostygnięcia. Utrzyma ciepło do godziny.
Składniki, których będziesz potrzebować
1 Pieczeń Z łopatki Wieprzowej Bez Kości (2 Do 2-1/2 Funta), Przycięta I Pokrojona W 1-calową Kostkę1 Pieczeń Z łopatki Wieprzowej Bez Kości (2 Do 2-1/2 Funta), Przycięta I Pokrojona W 1-calową Kostkę
Mango, Obrane I Pokrojone W Drobną KostkęMango, Obrane I Pokrojone W Drobną Kostkę
8
W międzyczasie odcedzić wywar i zwrócić go na patelnię. Podgrzać do wrzenia. U góry i na końcu cukinii pokroić je na cienkie wióry za pomocą mandoliny lub ostrego noża. Cukinię zanurzać w gotującym się wywarze przez około 30 sekund, aż uschną, a następnie natychmiast wyjąć łyżką szczelinową i włożyć do sitka pod zimną bieżącą wodą, aby szybko ostygła.
Składniki, których będziesz potrzebować
Do 3 średnich Cukinii, Grubo Startych (okDo 3 średnich Cukinii, Grubo Startych (ok
1 Czubata łyżka Białego Pieprzu1 Czubata łyżka Białego Pieprzu
1 łyżeczka Wędzonej Soli Hikorowej1 łyżeczka Wędzonej Soli Hikorowej
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
Ball® Lub Kerr® Pint Z Wieczkami I OpaskamiBall® Lub Kerr® Pint Z Wieczkami I Opaskami
2 1/2 Szklanki Bulionu Z Kurczaka I Więcej, Aby Poluzować I Zagęścić Sos2 1/2 Szklanki Bulionu Z Kurczaka I Więcej, Aby Poluzować I Zagęścić Sos
Z Kością, Ze Skórą, Udka I Nogi Z KurczakaZ Kością, Ze Skórą, Udka I Nogi Z Kurczaka
Pigwy – Obrane, Pozbawione Gniazd Nasiennych I Pokrojone W ćwiartkiPigwy – Obrane, Pozbawione Gniazd Nasiennych I Pokrojone W ćwiartki
9
Na mniejszą patelnię wlać około 4 chochle (300 ml) wywaru, dodać kolejną gałązkę rozmarynu i zagotować do około 100 ml.
Składniki, których będziesz potrzebować
Szyjki Z KurczakaSzyjki Z Kurczaka
1 Czubata łyżka Białego Pieprzu1 Czubata łyżka Białego Pieprzu
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
ChochlaChochla
Pigwy – Obrane, Pozbawione Gniazd Nasiennych I Pokrojone W ćwiartkiPigwy – Obrane, Pozbawione Gniazd Nasiennych I Pokrojone W ćwiartki
10
Wlać śmietanę i gotować przez kolejne 2 minuty.
Składniki, których będziesz potrzebować
świeże Wiśnie Rainier, Wypestkowane I Przekrojone Na Połówkiświeże Wiśnie Rainier, Wypestkowane I Przekrojone Na Połówki
11
Zdjąć z ognia. Usuń liście z ostatniej gałązki rozmarynu i drobno posiekaj.
Składniki, których będziesz potrzebować
Szyjki Z KurczakaSzyjki Z Kurczaka
12
Dodaj połowę do kremu rozmarynowego, gdy ostygnie. Następnie wymieszaj pozostałe 4 łyżki vinaigrette.
Składniki, których będziesz potrzebować
VinaigretteVinaigrette
Szyjki Z KurczakaSzyjki Z Kurczaka
świeże Wiśnie Rainier, Wypestkowane I Przekrojone Na Połówkiświeże Wiśnie Rainier, Wypestkowane I Przekrojone Na Połówki
13
Włożyć listki do miski i wymieszać z koprem włoskim i cukinią, pozostałym rozmarynem i przyprawą. Wymieszać sałatkę z połową sosu z rozmarynu. Można go teraz schłodzić do godziny, aż będzie gotowy do podania. Trzymaj garść sałatki do przybrania, resztę połóż na dużym talerzu.
Składniki, których będziesz potrzebować
Do 3 średnich Cukinii, Grubo Startych (okDo 3 średnich Cukinii, Grubo Startych (ok
Po 1/8 łyżeczki Suszonego Tymianku, Bazylii I Rozmarynu, PokruszonychPo 1/8 łyżeczki Suszonego Tymianku, Bazylii I Rozmarynu, Pokruszonych
Szyjki Z KurczakaSzyjki Z Kurczaka
Kapary Pakowane W Sól, Namoczone, Opłukane I OdsączoneKapary Pakowane W Sól, Namoczone, Opłukane I Odsączone
świeże Wiśnie Rainier, Wypestkowane I Przekrojone Na Połówkiświeże Wiśnie Rainier, Wypestkowane I Przekrojone Na Połówki
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
1 (8 Uncji) Pojemnik Lekkiej Bitej Polewy (takiej Jak Cool Whip®)1 (8 Uncji) Pojemnik Lekkiej Bitej Polewy (takiej Jak Cool Whip®)
14
Odkryj wołowinę, Usuń gałązki ziół, a następnie pokrój wołowinę wzdłuż na 6-8 długich cienkich plastrów za pomocą dobrze naostrzonego noża rzeźbiarskiego. Podnieś je wszystkie razem na nożu do palety i umieść na sałatce w zgrabnym kopcu. Na wierzchu sałatka reserved i ogolić na parmezanie.
Składniki, których będziesz potrzebować
Sos Pomidorowy Hunt's®Sos Pomidorowy Hunt's®
1 Pieczeń Z łopatki Wieprzowej Bez Kości (2 Do 2-1/2 Funta), Przycięta I Pokrojona W 1-calową Kostkę1 Pieczeń Z łopatki Wieprzowej Bez Kości (2 Do 2-1/2 Funta), Przycięta I Pokrojona W 1-calową Kostkę
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
Nóż Do PaletyNóż Do Palety
2 1/2 Szklanki Bulionu Z Kurczaka I Więcej, Aby Poluzować I Zagęścić Sos2 1/2 Szklanki Bulionu Z Kurczaka I Więcej, Aby Poluzować I Zagęścić Sos
15
Pozostały sos skropić wołowiną.
Składniki, których będziesz potrzebować
Świeżo Mielony Czarny Pieprz (do Smaku)Świeżo Mielony Czarny Pieprz (do Smaku)
1 Pieczeń Z łopatki Wieprzowej Bez Kości (2 Do 2-1/2 Funta), Przycięta I Pokrojona W 1-calową Kostkę1 Pieczeń Z łopatki Wieprzowej Bez Kości (2 Do 2-1/2 Funta), Przycięta I Pokrojona W 1-calową Kostkę
TrudnośćEkspert
Gotowe W1 h
Porcje6
Ocena Zdrowia98
Magazyn