Filet Mignon z sosem śmietanowym z boczku
Filet Mignon z sosem śmietanowym boczku to bezglutenowe i pierwotne przepis z 4 porcjami. Jedna porcja zawiera 451 kalorii, 24g białka, oraz 37 g tłuszczu. Na 3,71 zł za porcję, ten przepis okładki 14% Twojego codziennego zapotrzebowania na witaminy i minerały. Sprawdza się jako danie główne. 1080 osób było pod wrażeniem tego przepisu. Od przygotowania do talerza, ten przepis zajmuje mniej więcej 35 minut. Jeśli masz boczek, pół na pół śmietana, szalotka, i kilka innych składników na rękę, można zrobić to. Aby zużyć oliwę z oliwek można śledzić to danie główne z Smażony Banan, Granolan i jogurt Parfait jako deser. Ogólnie ten przepis zarabia solidna łyżeczka wynik 57%. Podobne przepisy to Filet Owinięty Boczkiem Mignon Z Sosem Chrzanowym, Grillowany Filet Mignon z sosem śmietanowym Gorgonzola, oraz Filet Zawinięty W Boczek Mignon.
Instrukcje
Rozgrzej grill na świeżym powietrzu na średnim ogniu i lekko nasmaruj ruszt.
Filety posmarować oliwą z oliwek i gotować na rozgrzanym grillu do pożądanej doneness (około 4 minut na stronę dla średnio rzadkich). Natychmiastowy odczyt termometr włożony do środka powinien odczytać 130 stopni F (54 stopni C). Steki odstawić na talerz wyłożony folią aluminiową, aby odpocząć.
Podczas gdy steki są odpoczynku, przygotować sos: gotować i mieszać posiekany boczek w małym rondlu na średnim ogniu, aż kawałki boczku są chrupiące, 3 do 5 minut. Wymieszać w masło i szalotki, i gotować i mieszać, aż szalotki są miękkie i przezroczyste, o 5 protokół więcej. Wymieszać pół na pół, doprowadzić mieszaninę na wolnym ogniu na średnim ogniu, i gotować, mieszając od czasu do czasu, aż sos jest lekko zagęszczony, o 8 protokół. Doprawić do smaku solą i pieprzem, podawać na stekach.