Filet Mignon z sosem z czerwonego wina
Filet Mignon z sosem z czerwonego wina może być dobrym przepisem na rozszerzenie repertuaru dania głównego. Jedna porcja tego dania zawiera mniej więcej 22g białka, 43g tłuszczu, oraz w sumie 575 kalorii. Na 5,67 zł za porcję, ten przepis okładki 14% Twojego codziennego zapotrzebowania na witaminy i minerały. Ten przepis służy 6. 6 osób uważa ten przepis za przepyszne i satysfakcjonujące. Od przygotowania do talerza, ten przepis zajmuje około 55 minut. Jest to dobra opcja, jeśli podążasz za bezglutenowe i pierwotne dieta. Jeśli masz cebulę, sól koszerna i pieprz, czosnek i kilka innych składników pod ręką, możesz to zrobić. Aby wykorzystać wytrawne czerwone wino, można śledzić to danie główne z Brownies Pinot Noir jako deser. Jest dostarczany przez Foodnetwork. Ogólnie ten przepis zarabia raczej kiepski wynik spoonacular z 39%. Spróbuj Filet Mignon z sosem z czerwonego wina, Filet Mignon z sosem z czerwonego wina, oraz Filet Mignon z czerwonym winem-sos chrzanowy dla podobnych receptur.
Instrukcje
Rozgrzej grilla na średnim ogniu.
Obficie przyprawić steki solą i pieprzem oraz skropić 3 łyżkami oliwy z oliwek. Grilluj do pożądanej doneness, około 5 minut na stronę dla średnio rzadkich.
Przenieś steki na deskę do krojenia. Namiot z folią i odstawić 10 minut.
W międzyczasie roztopić 2 łyżki masła w ciężkim dużym rondlu na średnim ogniu.
Dodać cebulę i saute do miękkości, o 5 protokół. Doprawić solą.
Dodaj czosnek i oregano i saute aż pachnące, o 30 sekund. Wymieszaj pastę pomidorową i gotuj przez 2 minuty, stale mieszając.
Wlać wino. Dusić, aż sos zmniejszy się o połowę, mieszając od czasu do czasu, o 10 protokół.
Wyjmij patelnię z ognia. Odcedzić sos do małej miseczki, naciskając na ciała stałe, aby wyodrębnić jak najwięcej płynu. Wyrzucić ciała stałe w sitku i powrót sos do rondla i przywrócić do powolnego gotowania na wolnym ogniu.
Pozostałe 4 łyżki masła pokroić na małe 1/2-calowe kawałki i ubić w sosie trochę na raz. SOS doprawiamy do smaku solą i pieprzem.
Filety umieścić na każdym z 6 talerzy obiadowych.
Polać sosem filety i podawać.