Filet Mignon z sosem Sherry-grzybowym
Filet Mignon z sosem Sherry-grzybowym może być tylko głównym daniem, którego szukasz. Ten przepis służy 4. Obserwujesz swoją figurę? Ten bezglutenowy przepis ma 217 kalorii, 27g białka, oraz 9g tłuszczu na porcję. Na 3,81 zł za porcję, ten przepis okładki 15% Twojego codziennego zapotrzebowania na witaminy i minerały. Niewiele osób robiło ten przepis, a 1 powiedziałoby, że trafił w sedno. Jeśli masz steki z polędwicy wołowej, skrobia kukurydziana, masło, i kilka innych składników na rękę, można to zrobić. Aby zużyć masło można śledzić to danie główne z Ciasto Z Masłem Cynamonowym jako deser. Od przygotowania do talerza, ten przepis zajmuje około 45 minut. Wszystko biorąc pod uwagę, zdecydowaliśmy ten przepis zasługuje na spoonacular wynik 43%. Ten wynik jest całkiem niezły. Podobne przepisy to Filet Mignon z sosem grzybowym, Filet Mignon z sosem pieczarkowym Mascarpone, oraz Filet Mignon z sosem pieczarkowym z czerwonego wina.
Instrukcje
Wołowinę posypać solą i pieprzem. Roztopić 1 łyżeczkę masła w dużej patelni nonstick na średnim ogniu.
Dodać wołowinę do patelni; gotować 3 1/2 protokół z każdej strony lub do pożądanego stopnia doneness.
Usuń wołowinę z patelni; utrzymuj ciepło.
Roztopić pozostały 1 łyżeczkę masła na patelni.
Dodaj grzyby, szalotka, i czosnek do patelni; smażyć 3 protokół. Wymieszać z bulionem i sherry.
Połącz skrobię kukurydzianą i 2 łyżeczki wody w misce, mieszając, aż będzie gładka.
Dodać mieszaninę skrobi kukurydzianej na patelnię; doprowadzić do wrzenia. Gotować 1 minutę, stale mieszając.