Filet Mignon z sosem Rozmarynowo-portowym

Filet Mignon z sosem Rozmarynowo-portowym
Filet Mignon z sosem Rozmarynowo-portowym może być tylko głównym daniem, którego szukasz. Na 4,02 zł za porcję, ten przepis okładki 13% Twojego codziennego zapotrzebowania na witaminy i minerały. Jedna porcja tego dania zawiera mniej więcej 26g białka, 8G tłuszczu, oraz w sumie 233 kalorie. Ten przepis służy 4. Niewiele osób robiło ten przepis, a 1 powiedziałoby, że trafił w sedno. Od przygotowania do talerza, ten przepis zajmuje około 19 minut. Przynosi wam to moje przepisy. Jeśli masz bulion wołowy o niskiej soli, port, masło i kilka innych składników na rękę, można zrobić to. Aby korzystać z portu można śledzić to danie główne z Szewc Portowy jako deser. Jest to dobra opcja, jeśli podążasz za bezglutenowe i pierwotne dieta. Wszystko biorąc pod uwagę, zdecydowaliśmy ten przepis zasługuje na spoonacular wynik 59%. Ten wynik jest całkiem niezły. Spróbuj Filet Mignon z sosem portowo-musztardowym, Filet Mignon Z Sosem Portowo-Musztardowym, oraz Filet z pieprzu Mignon z Port Jus dla podobnych receptur.

Instrukcje

1
Przetrzyj boki czosnku po każdej stronie steków; posypać 1/4 łyżeczki soli i 1/2 łyżeczki pieprzu.
Składniki, których będziesz potrzebować
CzosnekCzosnek
PieprzPieprz
StekStek
SólSól
Sucha Przyprawa RubSucha Przyprawa Rub
2
Odstawić na 15 minut.
3
Połączyć port, bulion, i rozmaryn w dużej patelni nonstick na średnim ogniu; doprowadzić do wrzenia. Zmniejszyć ogień; dusić, odkryte, 5 minut lub do środków mieszaniny 1/3 szklanki. 1/4 łyżeczki soli wymieszać z sosem.
Składniki, których będziesz potrzebować
RozmarynRozmaryn
BulionBulion
SOSSOS
PortPort
SólSól
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
PatelniaPatelnia
4
Wlać do małej miseczki; odstawić. Wytrzyj patelnię do czysta ręcznikiem papierowym.
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
Ręczniki PapieroweRęczniki Papierowe
1 (8 Uncji) Pojemnik Lekkiej Bitej Polewy (takiej Jak Cool Whip®)1 (8 Uncji) Pojemnik Lekkiej Bitej Polewy (takiej Jak Cool Whip®)
PatelniaPatelnia
5
Płaszcz patelni z natryskiem do gotowania; umieścić na średnim ogniu.
Składniki, których będziesz potrzebować
Spray Do GotowaniaSpray Do Gotowania
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
PatelniaPatelnia
6
Dodać wołowinę; gotować 4 minuty z każdej strony lub do pożądanego stopnia doneness. Odstaw wołowinę na bok.
Składniki, których będziesz potrzebować
WołowinaWołowina
7
Dodaj zarezerwowaną mieszankę portów do gorącej patelni. Gotować na wolnym ogniu 30 sekund, skrobanie patelni poluzować rumiane kawałki, aż mieszanina zmniejsza się do 1/4 szklanki.
Składniki, których będziesz potrzebować
PortPort
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
PatelniaPatelnia
8
Zdjąć z ognia i wymieszać z masłem. SOS łyżka na steki.
Składniki, których będziesz potrzebować
MasłoMasło
StekStek
SOSSOS
TrudnośćNormalny
Gotowe W19 m.
Porcje4
Ocena Zdrowia15
Magazyn