Filet Mignon z sosem Rozmarynowo-portowym

Filet Mignon z sosem Rozmarynowo-portowym może być tylko głównym daniem, którego szukasz. Na 4,02 zł za porcję, ten przepis okładki 13% Twojego codziennego zapotrzebowania na witaminy i minerały. Jedna porcja tego dania zawiera mniej więcej 26g białka, 8G tłuszczu, oraz w sumie 233 kalorie. Ten przepis służy 4. Niewiele osób robiło ten przepis, a 1 powiedziałoby, że trafił w sedno. Od przygotowania do talerza, ten przepis zajmuje około 19 minut. Przynosi wam to moje przepisy. Jeśli masz bulion wołowy o niskiej soli, port, masło i kilka innych składników na rękę, można zrobić to. Aby korzystać z portu można śledzić to danie główne z Szewc Portowy jako deser. Jest to dobra opcja, jeśli podążasz za bezglutenowe i pierwotne dieta. Wszystko biorąc pod uwagę, zdecydowaliśmy ten przepis zasługuje na spoonacular wynik 59%. Ten wynik jest całkiem niezły. Spróbuj Filet Mignon z sosem portowo-musztardowym, Filet Mignon Z Sosem Portowo-Musztardowym, oraz Filet z pieprzu Mignon z Port Jus dla podobnych receptur.
Instrukcje
Przetrzyj boki czosnku po każdej stronie steków; posypać 1/4 łyżeczki soli i 1/2 łyżeczki pieprzu.
Połączyć port, bulion, i rozmaryn w dużej patelni nonstick na średnim ogniu; doprowadzić do wrzenia. Zmniejszyć ogień; dusić, odkryte, 5 minut lub do środków mieszaniny 1/3 szklanki. 1/4 łyżeczki soli wymieszać z sosem.
Wlać do małej miseczki; odstawić. Wytrzyj patelnię do czysta ręcznikiem papierowym.
Płaszcz patelni z natryskiem do gotowania; umieścić na średnim ogniu.
Dodać wołowinę; gotować 4 minuty z każdej strony lub do pożądanego stopnia doneness. Odstaw wołowinę na bok.
Dodaj zarezerwowaną mieszankę portów do gorącej patelni. Gotować na wolnym ogniu 30 sekund, skrobanie patelni poluzować rumiane kawałki, aż mieszanina zmniejsza się do 1/4 szklanki.
Zdjąć z ognia i wymieszać z masłem. SOS łyżka na steki.