Filet Mignon z sosem Cabernet

Filet Mignon z sosem Cabernet
Nigdy nie możesz mieć zbyt wielu przepisów na dania główne, więc wypróbuj Filet Mignon z sosem Cabernet. Ten przepis sprawia, że 4 porcje z 385 kalorii, 22g białka, oraz 27 g tłuszczu każdy. Na 5,08 zł za porcję, ten przepis okładki 11% Twojego codziennego zapotrzebowania na witaminy i minerały. 1 osoba była zadowolona, że wypróbowali ten przepis. Udaj się do sklepu i odebrać filet mignon steki, szalotki, bulion wołowy mniej sodu, i kilka innych rzeczy, aby go dzisiaj. Aby użyć sosu sojowego o niskiej zawartości sodu, możesz śledzić to danie główne z Budyń z nasion chia ze słodkich ziemniaków z sosem czekoladowym jako deser. Od przygotowania do talerza, ten przepis zajmuje około 36 minut. Jest to dobra opcja, jeśli podążasz za bezglutenowe dieta. Wszystko biorąc pod uwagę, zdecydowaliśmy ten przepis zasługuje na spoonacular wynik 30%. Ten wynik jest raczej zły. Podobne przepisy to Filet zapiekany mignon z sosem Cabernet, Filet Mignon z pieprzem Cabernet Demi-glace, oraz Filet Mignon z sosem Stroganowskim.

Instrukcje

1
Podgrzać dużą patelnię nonstick na średnim ogniu. Patelnia z natryskiem do gotowania.
Składniki, których będziesz potrzebować
Spray Do GotowaniaSpray Do Gotowania
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
PatelniaPatelnia
2
Posypać obie strony steków równomiernie 1/4 łyżeczki soli i 1/4 łyżeczki pieprzu.
Składniki, których będziesz potrzebować
PieprzPieprz
StekStek
SólSól
3
Dodaj steki na patelnię; gotować 3 minut z każdej strony lub do pożądanego stopnia doneness.
Składniki, których będziesz potrzebować
StekStek
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
PatelniaPatelnia
4
Zdjąć z patelni.
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
PatelniaPatelnia
5
Dodaj szalotki do patelni; smażyć 1 minutę. Wymieszać w occie i sosie sojowym, skrobanie patelni poluzować rumiane kawałki; gotować 1 minutę lub aż płyn odparuje, stale mieszając.
Składniki, których będziesz potrzebować
Sos SojowySos Sojowy
SzalotkaSzalotka
OcetOcet
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
PatelniaPatelnia
6
Dodaj pozostałe 1/4 łyżeczki soli, pozostałe 1/4 łyżeczki pieprzu, Wino i bulion; doprowadzić do wrzenia. Gotować, aż zmniejszy się do 1/2 szklanki (o 11 protokół).
Składniki, których będziesz potrzebować
PieprzPieprz
BulionBulion
SólSól
WinoWino
7
Zdjąć z ognia; wymieszać z masłem.
Składniki, których będziesz potrzebować
MasłoMasło
8
Podawać ze stekami.
Składniki, których będziesz potrzebować
StekStek

Wyposażenie

TrudnośćŚredni
Gotowe W36 m.
Porcje4
Ocena Zdrowia4
Magazyn