Filet Mignon nad homarem Boursin puree ziemniaczane z redukcją Merlot

Nigdy nie możesz mieć zbyt wielu przepisów na przystawki,więc daj Filet Mignon na puree z homara Boursin Z Redukcją Merlot. Na $9.95 za porcję, ten przepis okładki 34% Twojego codziennego zapotrzebowania na witaminy i minerały. Jedna porcja zawiera 865 kalorii, 38g białka, oraz 59G tłuszczu. Ten przepis służy 6. Ten przepis jest lubiany przez 14 smakoszy i kucharzy. Jest idealny do Święto Dziękczynienia. Mieszanka masła plus 1/2 szklanki masła, olej z pestek winogron, masło i garść innych składników to wszystko, czego potrzeba, aby ten przepis tak przepyszne. Od przygotowania do talerza, ten przepis zajmuje około 1 godzina i 55 minut. Jest to dobra opcja, jeśli podążasz za bezglutenowe dieta. Wszystko biorąc pod uwagę, zdecydowaliśmy ten przepis zasługuje na spoonacular wynik 75%. Ten wynik jest całkiem niezły. Spróbuj Merlot Filet Mignon, Pieczony Filet Mignon, Sos Z Wina Wiśniowego I Łatwe Puree Czosnkowe, oraz Walentynkowa Kolacja-Filet Mignon z sosem chrzanowym i puree Cheddar dla podobnych receptur.
Instrukcje
Rozgrzać 3 łyżki oleju w dużym rondlu, i podsmażyć czosnek i szalotki na delikatnym ogniu, aż przezroczyste. (Jeśli masz jakieś kawałki mięsa, możesz je dodać w tym czasie). Podsmażyć patelnię winem, dodać bulion wołowy oraz tymianek i rozmaryn. Pozwól, aby ta mieszanina się zmniejszyła. Może to potrwać 20 do 30 minut (czasami dłużej)przy walcowaniu, odkrytym. Chcesz, aby płyn odparował do około 1/3 tego, co zacząłeś (w celu zintensyfikowania smaku). Gdy zmniejszysz płyn do wymaganej objętości, usuń z ognia, przecedzić przez chinois (stożkowy sitko) lub gazę (dzięki czemu możesz usunąć wszystkie warzywa i zioła), przywrócić sos do patelni i wymieszać z masłem, aby zakończyć SOS.
Gotować ziemniaki z liśćmi laurowymi, aż ziemniaki będą miękkie. Podczas gotowania ziemniaków, mięso homara saute w oleju i masła, aż nie jest już przezroczyste, i odstawić.
Dobrze odcedzić ziemniaki i wyrzucić liście laurowe, a następnie rozgnieść ziemniaki. Używając trzepaczki, dodaj 1 patyczek masła, sól i biały pieprz. Złożyć mięso homara do ziemniaków i odstawić w ciepłe miejsce.;
Rozgrzej piekarnik do 375 stopni F.
Wołowinę doprawić solą i pieprzem. W ciężkim dnie, bezpieczny w piekarniku patelni saute, dodać tyle oleju, aby pokryć dno patelni i podgrzać na średnim ogniu na płycie kuchennej. Gdy patelnia saute jest gorąca, gotować z każdej strony filetów przez około 2 do 3 protokół, pozostawiając niezakłócony przez pierwsze 2 protokół lub tak. Obrócić filety i kontynuować proces pieczenia po drugiej stronie filetów przez kolejne 2 do 3 minut.
Umieść patelnię steków w nagrzanym piekarniku. Pozostawić filety gotować dalsze 6 do 8 minut w piekarniku (w zależności od grubości steków i ciepła piekarnika).
Podczas gdy steki są w piecu zakończyć ziemniaki przez rozdrobnienie sera Boursin do homara puree, które zostały utrzymanie ciepła i delikatnie mieszając go w celu umożliwienia ser do stopienia.
Wyjmij patelnię steków z piekarnika i pozwól im odpocząć. (Pamiętaj, aby użyć rękawicy kuchennej; uchwyt patelni będzie gorący!)
W razie potrzeby krótko podgrzać sos Merlot, następnie zdjąć garnek z ognia i ubić cały patyk masła.
Na środku talerza umieścić porcję puree ziemniaczanego. Na wierzch polać filetem mignon, polać sosem Merlot naokoło i udekorować posiekanym szczypiorkiem.
Polecane wino: Chablis, Chardonnay
Homar w menu? Spróbuj połączyć się z Chablis i Chardonnay. Chablis jest idealny do homara, ale chardonny z innych regionów też na pewno trafi na miejsce. Gilbert Picq Chablis z 4.5 na 5 gwiazdek wydaje się dobrym meczem. Kosztuje około 30 dolarów za butelkę.
![Gilbert Picq Chablis]()
Gilbert Picq Chablis
Zwykle pochodzi z 12 paczek i jest niezmiennie pełen flinty Seashell esencji, co czyni go kwintesencją Chablis.