Filet Mignon nad homarem Boursin puree ziemniaczane z redukcją Merlot
Nigdy nie możesz mieć zbyt wielu przepisów na przystawki,więc daj Filet Mignon na puree z homara Boursin Z Redukcją Merlot. Na $9.95 za porcję, ten przepis okładki 34% Twojego codziennego zapotrzebowania na witaminy i minerały. Jedna porcja zawiera 865 kalorii, 38g białka, oraz 59G tłuszczu. Ten przepis służy 6. Ten przepis jest lubiany przez 14 smakoszy i kucharzy. Jest idealny do Święto Dziękczynienia. Mieszanka masła plus 1/2 szklanki masła, olej z pestek winogron, masło i garść innych składników to wszystko, czego potrzeba, aby ten przepis tak przepyszne. Od przygotowania do talerza, ten przepis zajmuje około 1 godzina i 55 minut. Jest to dobra opcja, jeśli podążasz za bezglutenowe dieta. Wszystko biorąc pod uwagę, zdecydowaliśmy ten przepis zasługuje na spoonacular wynik 75%. Ten wynik jest całkiem niezły. Spróbuj Merlot Filet Mignon, Pieczony Filet Mignon, Sos Z Wina Wiśniowego I Łatwe Puree Czosnkowe, oraz Walentynkowa Kolacja-Filet Mignon z sosem chrzanowym i puree Cheddar dla podobnych receptur.
Instrukcje
1
Rozgrzać 3 łyżki oleju w dużym rondlu, i podsmażyć czosnek i szalotki na delikatnym ogniu, aż przezroczyste. (Jeśli masz jakieś kawałki mięsa, możesz je dodać w tym czasie). Podsmażyć patelnię winem, dodać bulion wołowy oraz tymianek i rozmaryn. Pozwól, aby ta mieszanina się zmniejszyła. Może to potrwać 20 do 30 minut (czasami dłużej)przy walcowaniu, odkrytym. Chcesz, aby płyn odparował do około 1/3 tego, co zacząłeś (w celu zintensyfikowania smaku). Gdy zmniejszysz płyn do wymaganej objętości, usuń z ognia, przecedzić przez chinois (stożkowy sitko) lub gazę (dzięki czemu możesz usunąć wszystkie warzywa i zioła), przywrócić sos do patelni i wymieszać z masłem, aby zakończyć SOS.
Składniki, których będziesz potrzebować
Ostra Papryka, Jeśli To Możliwe Wędzona
1 Cały Pieczony Kurczak Kupiony W Sklepie (około 2 Funtów)
Bezkostna Baranina Pokrojona W Kostki O Wymiarach 3–4 Cali – Lub Można Ją Zastąpić Bezkostną łopatką Jagnięcą
Dodatkowa Gęsta śmietana Kremówka
8 Filiżanek Miniaturowych Pianek, Podzielonych
1 łyżeczka Ostrej Papryki, Jeśli To Możliwe Wędzonej
Namoczone Wiórki Drzewne (mequite, Hikora Lub Olcha), Opcjonalnie
Podroby I Kość Szyjna Z Indyka
1/2 Główki Kapusty Włoskiej Drobno Pokrojonej
2 średnie żółte Cebule, Obrane, Przekrojone Na Pół I Pokrojone Na Plasterki O Grubości 1/2 Cala
(można Zastąpić Bulionem Drobiowym Lub Warzywnym)
Bita śmietana Lub Lody Waniliowe I Dodatkowe Prażone Orzechy Pekan (opcjonalnie)
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
Dodatkowa Woda
20 świeżych Truskawek Bez Szypułek
Z Kością, Ze Skórą, Udka I Nogi Z Kurczaka
Smażone Krewetki, Obrane
1
Gotować ziemniaki z liśćmi laurowymi, aż ziemniaki będą miękkie. Podczas gotowania ziemniaków, mięso homara saute w oleju i masła, aż nie jest już przezroczyste, i odstawić.
Składniki, których będziesz potrzebować
1 łyżka Zielonej Cebuli, Drobno Posiekanej
Słonina Wieprzowa
Płatki Mieszanych Warzyw Lub Do Smaku
8 Filiżanek Miniaturowych Pianek, Podzielonych
Bita śmietana Lub Lody Waniliowe I Dodatkowe Prażone Orzechy Pekan (opcjonalnie)
2
Dobrze odcedzić ziemniaki i wyrzucić liście laurowe, a następnie rozgnieść ziemniaki. Używając trzepaczki, dodaj 1 patyczek masła, sól i biały pieprz. Złożyć mięso homara do ziemniaków i odstawić w ciepłe miejsce.;
Składniki, których będziesz potrzebować
1 łyżka Zielonej Cebuli, Drobno Posiekanej
1 Szklanka Majonezu, Takiego Jak Hellmann's
Słonina Wieprzowa
Płatki Mieszanych Warzyw Lub Do Smaku
8 Filiżanek Miniaturowych Pianek, Podzielonych
Pokrojony W Kostkę Chleb Czerstwy (kostki 1/2 Cala), Bez Skórek
3
Rozgrzej piekarnik do 375 stopni F.
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
Wzory W Archiwum „Crafts” Na Stronie Country Woman Web
4
Wołowinę doprawić solą i pieprzem. W ciężkim dnie, bezpieczny w piekarniku patelni saute, dodać tyle oleju, aby pokryć dno patelni i podgrzać na średnim ogniu na płycie kuchennej. Gdy patelnia saute jest gorąca, gotować z każdej strony filetów przez około 2 do 3 protokół, pozostawiając niezakłócony przez pierwsze 2 protokół lub tak. Obrócić filety i kontynuować proces pieczenia po drugiej stronie filetów przez kolejne 2 do 3 minut.
Składniki, których będziesz potrzebować
Papryczki Peperoncini Do Dekoracji
Papryczka Jalapeno Pokrojona W Cienkie Paski
Bita śmietana Lub Lody Waniliowe I Dodatkowe Prażone Orzechy Pekan (opcjonalnie)
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
Wzory W Archiwum „Crafts” Na Stronie Country Woman Web
Smażone Krewetki, Obrane
5
Umieść patelnię steków w nagrzanym piekarniku. Pozostawić filety gotować dalsze 6 do 8 minut w piekarniku (w zależności od grubości steków i ciepła piekarnika).
Składniki, których będziesz potrzebować
1 Papryczka Chipotle, Grubo Posiekana
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
Wzory W Archiwum „Crafts” Na Stronie Country Woman Web
Smażone Krewetki, Obrane
6
Podczas gdy steki są w piecu zakończyć ziemniaki przez rozdrobnienie sera Boursin do homara puree, które zostały utrzymanie ciepła i delikatnie mieszając go w celu umożliwienia ser do stopienia.
Składniki, których będziesz potrzebować
Ser Boursin
Płatki Mieszanych Warzyw Lub Do Smaku
Na 1 Ananasa (w Zależności Od Wielkości), Obranego I Pokrojonego Na 1/2-calowe Kawałki, Opłucz I Zachowaj ładne Liście Do Dekoracji
4-1/2 Szklanki Startego Sera Cheddar
1 Papryczka Chipotle, Grubo Posiekana
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
Wzory W Archiwum „Crafts” Na Stronie Country Woman Web
7
Wyjmij patelnię steków z piekarnika i pozwól im odpocząć. (Pamiętaj, aby użyć rękawicy kuchennej; uchwyt patelni będzie gorący!)
Składniki, których będziesz potrzebować
1 Papryczka Chipotle, Grubo Posiekana
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
Cienko Pokrojone Carne Asada (stek Wołowy)
Wzory W Archiwum „Crafts” Na Stronie Country Woman Web
Smażone Krewetki, Obrane
8
W razie potrzeby krótko podgrzać sos Merlot, następnie zdjąć garnek z ognia i ubić cały patyk masła.
Składniki, których będziesz potrzebować
8 Filiżanek Miniaturowych Pianek, Podzielonych
Merlot
Podroby I Kość Szyjna Z Indyka
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
1 Duży Bukiet Fiołków Polnych (wraz Z łodygami), Umyty
Słonina Wieprzowa
9
Na środku talerza umieścić porcję puree ziemniaczanego. Na wierzch polać filetem mignon, polać sosem Merlot naokoło i udekorować posiekanym szczypiorkiem.
Homar w menu? Spróbuj połączyć się z Chablis i Chardonnay. Chablis jest idealny do homara, ale chardonny z innych regionów też na pewno trafi na miejsce. Gilbert Picq Chablis z 4.5 na 5 gwiazdek wydaje się dobrym meczem. Kosztuje około 30 dolarów za butelkę.
Gilbert Picq Chablis
Zwykle pochodzi z 12 paczek i jest niezmiennie pełen flinty Seashell esencji, co czyni go kwintesencją Chablis.