Figowo-Sezamowy Dżem
Figowo-sezamowy dżem wymaga z grubsza 45 minut od początku do końca. Ten bezglutenowy i wegański przepis służy 3 i kosztuje 4,83 zł za porcję. Jedna porcja zawiera 621 kalorii, 5G białka, oraz 7G tłuszczu. 2 osoby próbowały i polubiły ten przepis. Mieszanka sezamu, wody, cukru i garść innych składników to wszystko, czego potrzeba, aby ten przepis był tak pyszny. Sprawdza się jako dość droga przyprawa. Przynosi ci to Epikurious. Ogólnie ten przepis zarabia solidna łyżeczka wynik 51%. Podobne przepisy to Konfitura figowa z pieczonym czosnkiem, Domowe Fig Newtons, oraz Pieczone Figi Crostini.
Instrukcje
W dużym ciężkim rondlu dusić cukier i wodę, mieszając, aż cukier się rozpuści. Delikatnie wymieszać figi, skórkę i sok z cytryny i gotować na wolnym ogniu, odkryte, mieszając od czasu do czasu, aż będzie gęsty i syropowaty, 1 3/4 do 2 godzin. Delikatnie wymieszaj nasiona sezamu.
Dżem utrzymuje, przykryty i schłodzony, 1 miesiąc.Tosty nasiona na suchej patelni ciężkiej na umiarkowanym ogniu, mieszając, aż pachnące i cień lub dwa ciemniejsze. Lub tosty na płytkiej patelni do pieczenia w piekarniku 177°, 5 do 10 minut.