Figowo-prosciutto Pizza z rukolą
Figowo-prosciutto Pizza z rukolą może być tylko Morze Śródziemne przepis, którego szukasz. Ten przepis służy 102. Jedna porcja tego dania zawiera ok. 8G białka, 6G tłuszczu, oraz w sumie 228 kalorii. Na 88 centów za porcję, ten przepis okładki 3% Twojego codziennego zapotrzebowania na witaminy i minerały. 400 osób było pod wrażeniem tego przepisu. Od przygotowania do talerza, ten przepis zajmuje około 12 minut. Udaj się do sklepu i odbierz oliwę z oliwek, mozzarellę, prosciutto i kilka innych rzeczy, które możesz zrobić dzisiaj. Z łyżeczką wynik 23%, to danie nie jest tak wybitny. Spróbuj Pizza Prosciutto Rukola, Rukola-Pizza Prosciutto, oraz Pizza Rukola & Prosciutto dla podobnych receptur.
Instrukcje
UWAGA: SKŁADNIKI PIZZY W TYM PRZEPISIE TO 1/3 PRZEPISU NA CIASTO DO PIZZY. UŻYJ RESZTKI CIASTA DO INNYCH RODZAJÓW PIZZY!
Drożdże posypać 1 1/2 szklanki ciepłej (Nie letniej) water.In mikser, Mąkę połączyć z solą. Mikser pracuje z małą prędkością (z uchwytem łopatkowym), skropić oliwą z oliwek, aż połączy się z mąką. Następnie wlać mieszaninę drożdży / wody i wymieszać, aż się połączy.Zalać oddzielną miskę mieszającą lekką mżawką oliwy z oliwek i uformować ciasto w kulkę. Wrzucić do pokrycia ciasta w oliwie z oliwek, a następnie przykryć miskę szczelnie folią i pozostawić do wyrośnięcia na co najmniej godzinę. Zużyć od razu lub przechowywać w lodówce, aż będzie potrzebna. *** Najlepiej zrobić ciasto co najmniej 24 godziny wcześniej, a 3 lub 4 dni jest jeszcze lepiej.Rozgrzej piekarnik do 500 stopni.
Rozwałkować 1/3 ciasta do pizzy tak cienko, jak to możliwe.
Umieścić na dużej blasze do pieczenia.
Skropić lekko oliwą z oliwek i posypać lekko koszerną solą.
Rozłóż figę rozłóż (lub dżem) na całej powierzchni ciasta.
Połóż plasterki mozzarelli na całej powierzchni.
Posypać lekko solą i świeżo zmielonym pieprzem.
Piec przez 12 do 15 minut, lub aż skorupa będzie złoty i ser jest bąbelkowy.
Wyjąć z piekarnika i natychmiast położyć prosciutto na gorącej pizzy. Tuż przed podaniem posypać rukolą i wiórkami parmezanu.
Pokroić w kliny lub kwadraty i podawać natychmiast!