Figowo-Orzechowe Lepkie Bułeczki
Figowo-orzechowe lepkie bułeczki to Wegetariańskie chleb. Ten przepis służy 12 i kosztuje 34 centów za porcję. Jedna porcja tego dania zawiera ok. 3G białka, 7G tłuszczu, oraz w sumie 206 kalorii. Udaj się do sklepu i odbierz granulowany cukier, mleko, sól i kilka innych rzeczy, aby zrobić to dzisiaj. Tylko kilka osób zrobiło ten przepis, a 1 powiedziałby, że trafił na miejsce. Od przygotowania do talerza, ten przepis zajmuje około 45 minut. Z łyżeczką wynik 20%, to danie nie jest takie wspaniałe. Spróbuj Lepkie Bułeczki Cynamonowo-Orzechowe, Lepkie Bułeczki Z Orzechami Karmelowymi, oraz Jabłko Orzech Lepkie Bułeczki dla podobnych receptur.
Instrukcje
Rozpuścić granulowany cukier i drożdże w 2/3 szklanki ciepłej wody w małej misce; pozostawić mieszaninę 5 minut. Wymieszać 3 łyżki roztopionego masła.
Odważyć lub lekko łyżkę mąki do suchych miarek; wyrównać nożem.
Połączyć 75 uncji (około 1 1/2 szklanki) mąka, sól, i gałka muszkatołowa w dużej misce, mieszając trzepaczką.
Dodać mieszaninę drożdży do mieszaniny mąki; mieszać, aż powstanie miękkie ciasto. Ciasto wyłożyć na lekko posypaną mąką powierzchnię. Zagniataj do uzyskania gładkiej i elastycznej masy (około 4 minut); dodaj wystarczającą ilość pozostałej mąki, 1 łyżkę na raz, aby ciasto nie przylepiło się do rąk.
Umieść ciasto w dużej misce pokrytej sprayem do gotowania, obracając się do warstwy wierzchniej. Przykryć i odstawić w ciepłe miejsce (85), wolne od przeciągów, 1 godzinę lub do podwojenia rozmiaru.
Połącz 1/2 szklanki brązowego cukru, syropu i mleka w małym rondlu; doprowadzić mieszaninę do wrzenia.
Zdjąć patelnię z ognia; wymieszać figi.
Posypać orzechy włoskie równomiernie do 13 x 9 cali patelni do pieczenia pokryte sprayem do gotowania; łyżka fig mieszaniny równomiernie na orzechy w dolnej części patelni.
Połączyć pozostałe 1/4 szklanki brązowego cukru i cynamonu w małej misce; odstawić.
Punch ciasto w dół; odstawić na 5 minut.
Rozwałkuj ciasto na prostokąt o wymiarach 12 x 10 cali na lekko posypanej mąką powierzchni.
Szczotka pozostałe 2 łyżki masła na ciasto, pozostawiając 1-cal granicy.
Posypać ciasto mieszaniną cynamonu.
Zwinąć prostokąt szczelnie, zaczynając od długiej krawędzi, mocno naciskając, aby wyeliminować kieszenie powietrzne; szczypta szwu do uszczelnienia (nie zamykaj końców).
Pokroić w 12 (1-cal szerokości) plastry.
Miejsce plastry, pokroić bok do góry, na patelni. (Plastry nie wypełniają patelni, ale po wyrośnięciu ciasta.) Przykryć patelnię wilgotnym ręcznikiem; odstawić w ciepłe miejsce (85), wolne od przeciągów, 15 minut lub do podwojenia rozmiaru.
Piec w 375 przez 15 minut lub aż bułki są lekko rumiane. Schłodzić bułki w patelni na stojaku z drutu przez 5 minut.
Umieść półmisek do góry nogami na patelni; Odwróć bułki na półmisek.