Figowo-balsamiczne szkliwione kury Korniszonowe
Figowo-balsamiczne szkliwione kury kornwalijskie mogą być tylko głównym daniem, którego szukasz. Jedna porcja zawiera 719 kalorii, 50g białka, oraz 40 g tłuszczu. Ten przepis służy 8. Na 3,06 zł za porcję, ten przepis okładki 23% Twojego codziennego zapotrzebowania na witaminy i minerały. 1 osoba zrobiła ten przepis i zrobi to ponownie. Jest to dobra opcja, jeśli podążasz za bezglutenowe i bezmleczne dieta. Mieszanka wina, wina, musztardy dijon i garść innych składników to wszystko, czego potrzeba, aby ten przepis był tak pyszny. Aby zużyć ocet balsamiczny można śledzić to danie główne z Chude Lody Truskawkowe jako deser. Z łyżeczką wynik 54%, to danie jest solidne. Podobne przepisy to Szkliwione Kury Kornwalijskie, Szkliwione Kury Kornwalijskie, oraz Kury Korniszonowe Szkliwione Jabłkiem.
Instrukcje
Doprowadzić pierwsze 5 składników do wrzenia w małym rondlu na średnim ogniu; zmniejszyć ogień do niskiej, i gotować 8 do 10 minut lub aż lekko zgęstnieje. Rezerwa połowa mieszanki fig; przykryć i schłodzić.
Pozostawić pozostałą mieszaninę fig w temperaturze pokojowej.
Kury opłukać zimną wodą i osuszyć.
Kury, piersi bokiem w dół, umieścić na desce do krojenia.
Pokrój kury przez kręgosłup za pomocą nożyc kuchennych, aby uzyskać 2 połówki.
Kury umieścić na wyłożonej folią aluminiową patelni z galaretką lub na płytkiej patelni do pieczenia i posypać solą.
Piec w temperaturze 450 przez 10 minut.
Szczotkuj kury obficie mieszanką figową w temperaturze pokojowej. Zmniejsz temperaturę pieca do 40
Piecz kury 45 minut lub aż mięso z nóg nie będzie już różowe, fastrygując mieszanką fig co 10 minut.
Odstawić na 10 minut przed podaniem.
Miejsce zarezerwowane schłodzoną mieszankę fig w małym rondlu; wymieszać w czerwonym winie i gotować na małym ogniu, często mieszając, 2 minuty lub aż do dokładnie ogrzanego.
Uwaga: aby zrobić z wyprzedzeniem, przygotuj przepis zgodnie z zaleceniami przez pokrywę kroku i schłodzić do 8 godzin.
Odstawić w temperaturze pokojowej na 15 minut przed przystąpieniem do etapu 4 i