Figi z miodowo-jogurtowym kremem

Figi z miodowo-jogurtowym kremem
Jedna porcja zawiera 551 kalorii, 7G białka, oraz 22g tłuszczu. Na 3,44 zł za porcję, ten przepis okładki 11% Twojego codziennego zapotrzebowania na witaminy i minerały. Ten przepis służy 6. Jest to dobra opcja, jeśli podążasz za bezglutenowe dieta. Ten przepis od Epicurious ma 1 fanów. Jeśli masz pełnotłusty jogurt, cytryny, miód z kwiatu pomarańczy i kilka innych składników pod ręką, możesz to zrobić. Od przygotowania do talerza, ten przepis zajmuje około 45 minut. Wszystko biorąc pod uwagę, zdecydowaliśmy ten przepis zasługuje na spoonacular wynik 29%. Ten wynik jest raczej zły. Podobne przepisy to Jogurt z figami, Granolanem i miodem, Miodowo-karmelizowane figi z jogurtem, oraz Świeże figi z miodem, jogurtem i orzechami włoskimi.

Instrukcje

1
Używając obieraczki do warzyw, odetnij skórkę z 2 pomarańczy (tylko część pomarańczowa) i z 1 cytryny (tylko część żółta).
Składniki, których będziesz potrzebować
WarzywaWarzywa
PomarańczowyPomarańczowy
CytrynaCytryna
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
ObieraczkaObieraczka
2
Obierki umieścić w ciężkim dużym rondlu. Sok pomarańcze i cytryny.
Składniki, których będziesz potrzebować
PomarańczowyPomarańczowy
CytrynaCytryna
SokSok
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
Patelnia Z SosemPatelnia Z Sosem
3
Dodaj 1 szklankę soku pomarańczowego i 1/4 szklanki soku z cytryny do tej samej patelni (rezerwy pozostałych soków do innego użytku).
Składniki, których będziesz potrzebować
Sok PomarańczowySok Pomarańczowy
Sok Z CytrynySok Z Cytryny
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
PatelniaPatelnia
4
Dodaj czerwony Zinfandel, cukier, miód i przyprawy i zagotuj, mieszając, aż cukier się rozpuści.
Składniki, których będziesz potrzebować
ZinfandelZinfandel
PrzyprawyPrzyprawy
MiódMiód
CukierCukier
5
Dodać suszone figi; zmniejszyć ogień do średnio-niskiej i gotować na wolnym ogniu, aż figi będą miękkie i mieszaninę zmniejsza się do 3 1/2 szklanki, około 1 godziny.
Składniki, których będziesz potrzebować
Figi SuszoneFigi Suszone
FigiFigi
6
Przenieść do miski; przykryć i schłodzić co najmniej 6 godzin. (Można przygotować 3 dni wcześniej. Przechowywać w lodówce.)
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
1 (8 Uncji) Pojemnik Lekkiej Bitej Polewy (takiej Jak Cool Whip®)1 (8 Uncji) Pojemnik Lekkiej Bitej Polewy (takiej Jak Cool Whip®)
1
W średniej misce wymieszać jogurt pełnoziarnisty i miód z kwiatu pomarańczy; odstawić.
Składniki, których będziesz potrzebować
PomarańczowyPomarańczowy
JogurtJogurt
MiódMiód
MlekoMleko
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
TrzepaczkaTrzepaczka
1 (8 Uncji) Pojemnik Lekkiej Bitej Polewy (takiej Jak Cool Whip®)1 (8 Uncji) Pojemnik Lekkiej Bitej Polewy (takiej Jak Cool Whip®)
2
Umieść 1/4 szklanki schłodzonej śmietany do ubijania w małej filiżance; posypać żelatyną bez smaku.
Składniki, których będziesz potrzebować
żelatyna Bez Smakużelatyna Bez Smaku
Krem Do BiciaKrem Do Bicia
3
Odstawić, aż żelatyna zmięknie i wchłonie całą śmietanę, około 15 minut.
Składniki, których będziesz potrzebować
Krem Do BiciaKrem Do Bicia
żelatynażelatyna
4
Przynieś 1/2 szklanki śmietany do ubijania, aby gotować na wolnym ogniu w ciężkim średnim rondlu na średnim ogniu.
Składniki, których będziesz potrzebować
Krem Do BiciaKrem Do Bicia
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
Patelnia Z SosemPatelnia Z Sosem
5
Dodać zmiękczoną mieszaninę żelatyny i mieszać, aż żelatyna całkowicie się rozpuści, około 1 minuty (nie gotować).
Składniki, których będziesz potrzebować
żelatynażelatyna
6
Zdjąć z ognia. Stopniowo mieszać w pozostałych 3/4 szklanki ubijania śmietany.
Składniki, których będziesz potrzebować
Krem Do BiciaKrem Do Bicia
7
Miksturę śmietany ubić na mieszankę jogurtową. Podzielić mieszaninę jogurt-śmietana między sześć 3/4-cup budyń kubki lub ramekins. Przechowywać w lodówce kremy jogurtowe do zestawu, co najmniej 4 godziny. (Można przygotować 1 dzień wcześniej. Przykryć i przechowywać kremy jogurtowe w lodówce.)
Składniki, których będziesz potrzebować
BudyńBudyń
JogurtJogurt
KremKrem
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
1/2 Na 5 1/2 Na 2 Cale) Brioche Bochenek, Pokrojony W Plasterki O Grubości 3/16 Cala, Bez Skórki1/2 Na 5 1/2 Na 2 Cale) Brioche Bochenek, Pokrojony W Plasterki O Grubości 3/16 Cala, Bez Skórki
TrzepaczkaTrzepaczka
8
Pokrój wokół kremów jogurtowych, aby poluzować. Obrócić na talerze; obłożyć figami i syropem i podawać.
Składniki, których będziesz potrzebować
JogurtJogurt
SyropSyrop
FigiFigi
1
Dodanie zmiękczonej żelatyny do gorącego kremu ułatwia jej rozpuszczenie. Aby upewnić się, że jest całkowicie rozpuszczony, Odwróć łyżkę lub łopatkę, którą mieszasz i przesuń palcem po gorącej mieszaninie kremu. Nie należy odczuwać ani widzieć żadnych granulek żelatyny.
Składniki, których będziesz potrzebować
żelatynażelatyna
KremKrem
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
SzpatułkaSzpatułka
TrudnośćTwardy
Gotowe W45 m.
Porcje6
Ocena Zdrowia4
Magazyn