Fig Semifreddo może być tylko przystawką, której szukasz. Jedna porcja tego dania zawiera mniej więcej 10g białka, 32G tłuszczu, oraz w sumie 464 kalorie. Ten przepis służy 10 i kosztuje $1.51 za porcję. 1 osoba zrobiła ten przepis i zrobi to ponownie. Przynosi wam to moje przepisy. Udaj się do sklepu i odbierz sól, oliwę z oliwek, pieprz i kilka innych rzeczy, aby zrobić to dzisiaj. Jest to dobra opcja, jeśli podążasz za bezglutenowe i wegetariańskie dieta. Od przygotowania do talerza, ten przepis zajmuje około 45 minut. Wszystko biorąc pod uwagę, zdecydowaliśmy ten przepis zasługuje na spoonacular wynik 24%. Ten wynik jest raczej zły. Spróbuj Migdałowy Nugat Semifreddo z słodko-gorzkim sosem czekoladowym (semifreddo al Torrone), Domowe Fig Newtons, oraz Pieczone Figi Crostini dla podobnych receptur.
Instrukcje
1
Połącz miód, oliwę z oliwek i ocet Szampański w małej misce. Wrzucić z połową figi, sól, i pieprz.
Składniki, których będziesz potrzebować
Ocet Szampański
Oliwa Z Oliwek
Pieprz
Miód
Figi
Sól
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
2 Tubki (po 16-1/2 Uncji Każda) Schłodzonego Ciasta Na Ciasteczka Z Masłem Orzechowym, Zmiękczonego
2
Ułożyć figi na patelni z galaretką i smażyć w temperaturze 400 przez 10-15 minut lub do miękkości. Soki rezerwować i odstawić.
Składniki, których będziesz potrzebować
Galaretka
Figi
Rolka
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
Patelnia
3
Połączyć cukier i wodę w małym rondlu i umieścić na średnim ogniu.
Składniki, których będziesz potrzebować
Cukier
Woda
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
Patelnia Z Sosem
4
Podgrzać mieszaninę do 240; usunąć z ognia.
5
Ubić żółtka z dużą prędkością mikserem elektrycznym, aż będą gęste i jasnożółte. Powoli wlać gorącą mieszaninę cukru do żółtek, ubijając z dużą prędkością, aż dobrze się włączy; schłodzić do temperatury pokojowej.
Składniki, których będziesz potrzebować
żółtko Jaja
Cukier
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
Mikser Ręczny
6
Ubij śmietanę na średniej prędkości mikserem elektrycznym, aż utworzą się sztywne szczyty; złóż do mieszaniny żółtka. Złożyć ser ricotta. Posiekaj połowę fig i złóż na mieszaninę żółtka, zachowując Pozostałe figi do polewy.
Składniki, których będziesz potrzebować
Ser Ricotta
Krem Do Bicia
żółtko Jaja
Figi
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
Mikser Ręczny
7
Wlać do naczynia o wymiarach 13 x 9 cali i zamrozić na noc.
8
Odstawić w temperaturze pokojowej około 15 minut przed podaniem. Miarka do serwowania potraw, a na wierzch Pozostałe figi i zarezerwowane soki z pieczenia.