Figi Semifreddo
Fig Semifreddo może być tylko przystawką, której szukasz. Jedna porcja tego dania zawiera mniej więcej 10g białka, 32G tłuszczu, oraz w sumie 464 kalorie. Ten przepis służy 10 i kosztuje $1.51 za porcję. 1 osoba zrobiła ten przepis i zrobi to ponownie. Przynosi wam to moje przepisy. Udaj się do sklepu i odbierz sól, oliwę z oliwek, pieprz i kilka innych rzeczy, aby zrobić to dzisiaj. Jest to dobra opcja, jeśli podążasz za bezglutenowe i wegetariańskie dieta. Od przygotowania do talerza, ten przepis zajmuje około 45 minut. Wszystko biorąc pod uwagę, zdecydowaliśmy ten przepis zasługuje na spoonacular wynik 24%. Ten wynik jest raczej zły. Spróbuj Migdałowy Nugat Semifreddo z słodko-gorzkim sosem czekoladowym (semifreddo al Torrone), Domowe Fig Newtons, oraz Pieczone Figi Crostini dla podobnych receptur.
Instrukcje
Połącz miód, oliwę z oliwek i ocet Szampański w małej misce. Wrzucić z połową figi, sól, i pieprz.
Ułożyć figi na patelni z galaretką i smażyć w temperaturze 400 przez 10-15 minut lub do miękkości. Soki rezerwować i odstawić.
Połączyć cukier i wodę w małym rondlu i umieścić na średnim ogniu.
Podgrzać mieszaninę do 240; usunąć z ognia.
Ubić żółtka z dużą prędkością mikserem elektrycznym, aż będą gęste i jasnożółte. Powoli wlać gorącą mieszaninę cukru do żółtek, ubijając z dużą prędkością, aż dobrze się włączy; schłodzić do temperatury pokojowej.
Ubij śmietanę na średniej prędkości mikserem elektrycznym, aż utworzą się sztywne szczyty; złóż do mieszaniny żółtka. Złożyć ser ricotta. Posiekaj połowę fig i złóż na mieszaninę żółtka, zachowując Pozostałe figi do polewy.
Wlać do naczynia o wymiarach 13 x 9 cali i zamrozić na noc.
Odstawić w temperaturze pokojowej około 15 minut przed podaniem. Miarka do serwowania potraw, a na wierzch Pozostałe figi i zarezerwowane soki z pieczenia.