Figi pieczone w miodzie z lodami
Pieczone w miodzie figi z lodami mogą być tylko dodatkiem, którego szukasz. Ten bezglutenowy przepis służy 4 i kosztuje 2,54 zł za porcję. Jedna porcja tego dania zawiera ok. 5G białka, 21 g tłuszczu, oraz w sumie 441 kalorii. Od przygotowania do talerza, ten przepis zajmuje mniej więcej 45 minut. Przynosi wam to moje przepisy. Jeśli masz oliwę z oliwek, figi, wodę i kilka innych składników pod ręką, możesz to zrobić. Można się nim cieszyć w każdej chwili, ale jest to szczególnie dobre dla Lato. 1 osoba była pod wrażeniem tego przepisu. Ogólnie ten przepis zarabia nie tak spektakularny spoonacular wynik 24%. Spróbuj Pieczone figi z cynamonem i miodem, Granola z jogurtem o zapachu miodu i pieczone figi, oraz Figi z miodowo-jogurtowym kremem dla podobnych receptur.
Instrukcje
Odetnij łodygi z fig. Natrzeć olej na figi i umieścić je w patelni do pieczenia, łodygę do góry.
Wytnij krzyż na górze każdej figury, przecinając prawie do dołu.
Skrop miód na figi. Na wierzch każdego z nich posypać kawałkiem masła.
Piec figi, aż otworzą się jak kwiaty, 8 do 10 minut.
Wyjąć patelnię z piekarnika.
Umieść figi na talerzach, dodaj wodę do patelni, Przywróć patelnię do piekarnika na 1 minutę, a następnie wymieszaj, aby uzyskać sos.
Polać sosem ciepłe figi i podawać z gałką lodów waniliowych na boku.
Posypać fig pół szklanki posiekanych orzechów włoskich lub pistacji po pierwszych siedmiu minutach gotowania.