Figgy Bułeczki
Figgy Scones to Wegetariańskie poranny posiłek. Ten przepis służy 20 i kosztuje 47 centów za porcję. Jedna porcja tego dania zawiera ok. 3G białka, 12g tłuszczu, oraz w sumie 241 kalorii. Ten przepis jest typowy dla kuchni szkockiej. 1 osoba była pod wrażeniem tego przepisu. Jeśli masz cukier, soda oczyszczona, masło i kilka innych składników pod ręką, możesz to zrobić. Od przygotowania do talerza, ten przepis zajmuje około 1 godzina. Z łyżeczką ocena 15%, to danie jest raczej złe. Podobne przepisy to Figgy Bułeczki, Figgy Streusel Bułeczki, oraz Figowe Bułeczki Z Kaszą Gryczaną I Masłem Figowym.
Instrukcje
Umieść stojaki w górnej i dolnej części piekarnika i rozgrzej piekarnik do 204°.
W małej misce wymieszać maślankę, syrop i 1/2 szklanki śmietany.
Wymieszać mąkę, cukier, sól, proszek do pieczenia i sodę w misce miksera stojącego z uchwytem na wiosło przy niskiej prędkości (lub ubijać w dużej misce), aż się połączy.
Dodać masło i wymieszać (lub zmiksować opuszkami palców lub blenderem do ciast), aż mieszanina będzie przypominać Gruboziarnisty posiłek z drobnymi (mniej więcej wielkości grochu) bryłkami masła.
Wymieszać z figami, następnie dodać maślankę i wymieszać, aż się połączy. (Nie przesadzać.)
Linia 2 duże blachy do pieczenia z pergaminem i upuść 10 (1/4-cup) kopce ciasta na każdym arkuszu, pozostawiając 1 cal między kopcami.
Ubić żółtka i pozostałe 2 łyżki śmietany, następnie posmarować wierzchem bułeczki (całość umyć jajkiem).
Piec, przełączając pozycję blach do pieczenia w połowie pieczenia, aż bułeczki będą dmuchane i złote, łącznie 20 do 25 minut.
Przenieść do stojaka i ostudzić do ogrzania.
Bułeczki najlepiej jeść w dniu, w którym są robione.